Amerikkalaiset voivat lisätä viisi kertaa enemmän muovia valtameriin kuin ajatus

Siegler sanoi, että tutkijat olivat arvioineet jätteiden hävittämiskäytäntöjä eri puolilla maailmaa ja käyttäneet “parhaan ammatillisen harkintansa” avulla määritettäessä pienimmät ja suurimmat muovijätemäärät, jotka todennäköisesti pääsevät ympäristöön. He asettuvat 25 prosentista 75 prosenttiin.

Halifaxin Nova Scotian Dalhousien yliopiston resurssi- ja ympäristötutkimuksen apulaisprofessori Tony Walker sanoi, että jätetietojen analysointi voi olla “datamiinakenttää”, koska kuntien välillä ei ole tietostandardeja. Lisäksi kun muovijätteet lähetetään ulkomaille, tietoja hän ei usein kirjaa lainkaan.

Siitä huolimatta Dr. Walker, joka ei ollut mukana tutkimuksessa, sanoi, että se voisi tarjota tarkemman muovisaasteen kirjanpidon kuin edellinen tutkimus, joka todennäköisesti aliarvioi Yhdysvaltojen panoksen. “He ovat tehneet parhaan arvionsa, niin tarkkoja kuin ne voivat olla näiden tietojen kanssa”, hän sanoi ja käytti vaihteluväliä, mikä korostaa, että luvut ovat arvioita.

Yhdysvaltojen kierrätysjärjestelmään menevistä muoveista noin 9 prosenttia maan muovijätteistä ei ole takeita siitä, että ne valmistetaan uusiksi kulutustavaroiksi. Uuden muovin valmistus on niin halpaa, että useless tiettyjä kalliita, korkealaatuisia muoveja on kannattavaa kierrättää Yhdysvalloissa, minkä vuoksi noin puolet maan muovijätteistä lähetettiin ulkomaille vuonna 2016, viimeisin vuosi, josta tietoja on saatavilla .

Vuodesta 2016 lähtien kierrätysmaisema on kuitenkin muuttunut. Kiina ja monet Kaakkois-Aasian maat ovat lopettaneet muovijätteiden tuonnin hyväksymisen. Öljyn hinnan lasku on edelleen vähentänyt kierrätetyn muovin markkinoita.

“Mitä uusi tutkimus todellakin korostaa, meidän on saatava käsitys lähteiden vähentämisestä kotona”, herra Mallos sanoi. “Se alkaa tarpeettomien ja ongelmallisten kertakäyttöisten muovien poistamisesta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *