Qatar “pahoittelee” lentokentän kaistanhakuja hylätyn vauvan yli

Qatarin hallitus pahoitteli keskiviikkona päätöstä vetää yli tusina naista Qatar Airwaysin Dohan lennolta, saada heidät riisumaan ja altistaa heidät invasiivisille lääkärintarkastuksille ambulansseilla asfaltilla sen jälkeen, kun hylätty vastasyntynyt löydettiin lentokentän kylpyhuoneesta.

Mutta hallitus perusteli virkamiesten toimia aiemmin tässä kuussa sanomalla, että se oli ensimmäinen kerta, kun lapsi löydettiin tällaisessa tilassa Hamadin kansainväliseltä lentokentältä, ja se kutsui hylkäämistä “törkeäksi ja hengenvaaralliseksi lain rikkomiseksi”.

“Vaikka kiireellisesti päätetyn etsinnän tarkoituksena oli estää kamalaan rikokseen syyllistyneiden pakeneminen, Qatarin osavaltio pahoittelee tämän toiminnan aiheuttamia ahdistuksia tai matkustajien henkilökohtaisten vapauksien loukkauksia”, hallitus sanoi lausunnossaan.

2. lokakuuta kaistaleiden etsinnät paljastivat sen jälkeen, kun australialaiset uutislehdet kertoivat, että naismatkustajat olivat marssineet pois Sydneyn lennolta Qatarin pääkaupungin lentokentällä. Jotkut saatettiin ottamaan pois alusvaatteet ja alistumaan invasiiviseen kokeeseen, jotta he voisivat nähdä, ovatko he äskettäin synnyttäneet, australialainen sairaanhoitaja kertoi The New York Timesille. Vanhemmilla naisilla oli vatsa painettuna.

“Nämä tutkimukset voivat olla seksuaalista pahoinpitelyä”, asianajaja ja Human Rights Watchin naisten oikeuksien apulaisjohtaja Heather Barr sanoi.

Tapaus aiheutti järkytyksen ja suuttumuksen Australiassa, ja maan liittovaltion poliisi tutkii asiaa.

Australian pääministeri Scott Morrison sanoi keskiviikkona invasiivisesta hausta: “Tätä ei voida hyväksyä.” Hän lisäsi: “Se oli kauhistuttavaa. Tyttärien isänä voin useless järkyttää ajatuksesta, että kuka tahansa, joko australialainen tai muu, altistuu sille. “

Hallituksen julkilausuma tuli, kun jaksosta tuli uusia yksityiskohtia.

Qatarin hallituksen mukaan vastasyntynyt löydettiin roskakorista, “piilotettu muovipussiin ja haudattu roskien alle”. Siinä sanottiin, että vauva oli pelastettu “näyttävältä järkyttävältä ja kauhistuttavalta yritykseltä tappaa hänet”.

Siinä sanottiin, että vastasyntynyt tyttö oli elossa ja ”turvassa Dohan lääketieteellisessä hoidossa”. Tiedot lapsen vanhemmista ovat tuntemattomia.

Qatarin pääministeri oli määrännyt, että “tapahtumasta tehdään kattava ja avoin tutkimus”, sanottiin. “Tutkimuksen tulokset jaetaan kansainvälisten kumppaneidemme kanssa.”

Australian ulkoministeri Marise Payne kertoi senaatin valiokunnan kuulemistilaisuudessa, että yhteensä 18 australialaista naista lennolla QR908 oli tehty invasiivisissa hauissa.

Neiti Payne kertoi, että lentokone oli yksi 10 lennosta, joilla naispuoliset matkustajat saivat kokeet ja että etsittiin myös naisia ​​muista maista.

Aikaisemmin hän kutsui haut “erittäin törkeästi häiritseviksi, loukkaaviksi tapahtumaryhmiksi. Sitä en ole koskaan kuullut tapahtuneen elämässäni missään yhteydessä. “

Lennon aikana saapuneet naiset ilmoittivat haut Australian viranomaisille saapuessaan Sydneyyn 3. lokakuuta, ja yksi lennolla ollut nainen lähetti sähköpostin ulkoministeriölle sinä iltana. The Guardianin mukaan.

Kim Millsiksi tunnistettu 60-vuotiaana oleva nainen kertoi The Guardianille, että varjo oli ollut “onnekkain” Qatar Airwaysin lennolta poistettujen matkustajien joukossa, koska hänen ikänsä ja harmaat hiuksensa olivat todennäköisesti säästäneet häntä invasiivisista kokeista.

“He luultavasti katsoivat minua ja ajattelivat hyvin, se on mahdotonta, se ei voinut olla hän”, rouva Mills kertoi sanomalehdelle. Hän muisti nähneensä nuoremman naisen tulemisen ambulanssista haun “itkevän ja hämmentyneen” jälkeen.

Jaksossa on korostettu naisten kohtelua Qatarissa, jossa sukupuoli, raskaus ja avioliiton ulkopuolella syntyminen kriminalisoidaan. Paikalliset naiset, joita syytetään tällaisista rikoksista, saattavat joutua pidätyksiin tai vangittuihin, vaikka heidän raskautensa johtuisi raiskauksista.

Naisten lentomatkustajien jakso herätti kysymyksiä siitä, voisiko Qatarin lentokentän kautta matkustavia ulkomaisia ​​naisia ​​laillisesti soveltaa samoihin laeihin, ja invasiivisiin ja mahdollisesti epäjohdonmukaisiin menettelyihin, asiantuntijat sanoivat.

Herra Morrison sanoi lausunnossaan: “On tärkeää missä matkustajat matkustavatkin, he voivat tehdä sen ilman tällaisia ​​tapahtumia. Ja jatkamme sen varmistamista, että tuemme australialaisia ​​ja kaikkia näitä olosuhteita sekä täällä että ulkomailla matkustettaessa. “

Australian Amnesty Internationalin johtaja Samantha Klintworth oli lausunnossaan kutsunut haut “näiden naisten oikeuksien törkeäksi rikkomiseksi”.

Damien Cave, Livia Albeck-Ripka ja Yan Zhuang osallistuivat raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *