Hurrikaani Epsilon on kymmenes kaudesta

Kansallinen hurrikaanikeskus päivitti hirmumyrsky Epsilonin luokan 2 myrskyksi keskiviikkona iltapäivällä ja pani merkille, että se lisääntyi nopeasti lähestyessään Bermudaa.

Epsilon on nyt 10. hurrikaani voimakkaasta ja aktiivisesta Atlantin myrskykaudesta, jota on vielä jäljellä yli kuukausi.

Keskuksen mukaan Epsilon liikkuu luoteeseen Keski-Atlantin yli 9 mailia tunnissa 14.00 itäinen neuvonta, jonka suurin kestävä tuuli on 110 mailia tunnissa ja puuskissa korkeampi.

Se oli noin 365 mailia itään Bermudasta kaakkoon, missä trooppisen myrskyn varoitus oli voimassa.

Myrskyn odotettiin kääntyvän pohjoiseen-luoteeseen torstaina ja sen ennustettiin lähentyvän Bermudaa sinä yönä, keskustan mukaan. Se voi myös vahvistua seuraavan tai kahden päivän aikana. Myrsky ei tällä hetkellä odoteta päästä rantautumaan Yhdysvaltoihin.

Keskuksen mukaan Epsilonin ennustetaan myös aiheuttavan suuria turpoamisia, jotka voivat vaikuttaa Bermudaan seuraavien päivien ajan, ja ne aiheuttavat todennäköisesti hengenvaarallisia surffaus- ja repeämisolosuhteita.

Hurrikaani Paulette oli yksi viimeisimmät Bermudaan vaikuttaneet myrskyt, kaatamalla voimajohdot, mutta aiheuttanut useless vähäisiä omaisuusvahinkoja, kun se laskeutui sinne 14. syyskuuta. Myrsky leijui saaren yli kauemmin kuin Bermudan sääpalvelu oli ennustanut. Hurrikaani Teddy kulki saaren itään 21. syyskuuta ja laukaisi trooppiset myrskyolosuhteet Bermudalla.

Tämän vuoden Atlantin hurrikaanikausi on yksi aktiivisimmista ennätyksistä, meteorologit sanoivat. Toistaiseksi on ollut 26 nimettyä myrskyä, joista 10 oli hurrikaaneja. Se on lähellä vuoden 2005 ennätystä 27 nimetystä myrskystä, joista 14 oli hurrikaaneja, mukaan Kansallinen valtamerien ja ilmakehän hallinto.

Satelliittikauden alkaessa vuonna 1966 on ollut useless neljä vuotta – 1969, 1995, 2005 ja 2017 – yli 10 hurrikaania 20. lokakuuta mennessä, Philip Klotzbachin mukaan, meteorologi Coloradon osavaltion yliopistossa.

Dennis Feltgen, Miamin kansallisen hurrikaanikeskuksen tiedottaja ja meteorologi, on soittanut Hurrikaanikausi 2020 “hyperaktiivinen” verrattuna keskimääräiseen hurrikaanikauteen, joka tyypillisesti tuottaa 12 nimettyä myrskyä, joista kolme kehittyy suuriksi hurrikaaneiksi.

“Tämä on suuri myrsky”, Feltgen sanoi ja huomautti, että Epsilonin odotettiin tulevan tarpeeksi lähelle Bermudaa aiheuttamaan trooppisia myrskyolosuhteita saaristossa. Yhdysvaltain ilmavoimien sääkoneen uudet tiedot olivat nostaneet tuulen, joka vahvistui 110 mailiin tunnissa, mutta Bermudan “ei vielä odoteta saavan hurrikaanin ydintä”.

“On syytä huomata, että Epsilon voisi silti voimistua suureksi hurrikaaniksi”, Feltgen sanoi. “Se ei ehkä ole vielä tehty.”

Toukokuussa, NOAA ennusti normaalin kauden Atlantilla, mutta elokuussa valtion tutkijat päivittivät näkymänsä.

Viime vuosikymmeninä tutkijat ovat nähneet hurrikaaniaktiivisuuden lisääntyneen Pohjois-Atlantilla mittaamalla, joka yhdistää voimakkuuden ominaisuuksiin, kuten myrskyjen kestoon ja taajuuteen. Ilmastotutkijoiden mukaan niitä on yhteydet ilmaston lämpenemisen ja ainakin hurrikaanien voimakkuuden välillä. Meren lämpötilan noustessa hurrikaanit vahvistuvat, kun lämmin vesi toimii niitä käyttävänä polttoaineena.

Edellinen hurrikaani, Delta, toi tulvia ja tuhoja jo pahoinpidellyt Louisiana. Myrsky laskeutui noin 20 mailin päähän aikaisemmasta hurrikaanista, Laura, kosketti viikkoja aikaisemmin, mikä lisäsi tuhoa, jonka valtio oli kokenut julman hurrikaanikauden aikana.

John Ismay osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *