Bulgarian bussionnettomuus tappaa kymmeniä

SOFIA, Bulgaria – Ainakin 45 ihmistä kuoli bussin syttyessä tuleen ja törmäyksessä moottoritielle Länsi-Bulgariassa tiistaina, viranomaiset sanoivat.

Bussissa oli kuljetettu 52 ihmistä, joista 12 oli lasta, kun se murtautui kaiteen läpi moottoritien molemmin puolin lähellä Bosnekin kylää Länsi-Bulgariassa noin kello 2 paikallista aikaa, Bulgarian sisäministeriön mukaan.

Ajoneuvossa oli Pohjois-Makedonian rekisterikilvet, ja se oli tehnyt viikonloppumatkan kolmen muun bussin kanssa Istanbulista Skopjeen, Pohjois-Makedonian pääkaupunkiin, ministeriö kertoi.

Jotkut ihmiset hyppäsivät auton ikkunoiden läpi pakenemaan liekkejä, paikalliset uutistoimistot raportoivat. Uhrien joukossa oli kuljettaja ja useita pieniä lapsia.

Bulgarian sisäministeri Boyko Rashkov vieraili onnettomuuspaikalla tiistaina. “Kuva on kauhistuttava”, hän sanoi toimittajille ja lisäsi, että uhrien ruumiit olivat muuttuneet tuhkaksi, mikä vaikeuttaa heidän tunnistamistaan. “En ole ennen nähnyt mitään tällaista.”

Seitsemän eloonjäänyttä, joilla oli palovammoja ja haavoja, mukaan lukien teini-ikäinen tyttö, vietiin Pirogov-sairaalaan Sofiaan, siellä palovammaklinikan johtaja Maya Argirova, kertoi toimittajille. Sairaalan virkamiesten mukaan loukkaantuneet ovat hyvässä kunnossa, ja heidät kuljetetaan Skopjeen, kun he ovat täysin toipuneet.

Pohjois-Makedonian pääministeri Zoran Zaev vieraili sairaalassa tiistaina.

“Se on kauhea tragedia, koska monet heistä ovat lapsia”, Zaev sanoi uhreista ja lisäsi, että hän oli puhunut yhdelle loukkaantuneista, joka oli onnistunut rikkomaan bussin ikkunan ja auttamaan useita ihmisiä pakenemaan. “Hän selitti, että he nukkuivat bussissa, kun kuului kova räjähdys”, Mr. Zaev sanoi.

Onnettomuuspaikan lähellä olevan bulgarialaisen Pernikin kaupungin pormestari Stanislav Vladimirov sanoi, että alueella tapahtui usein onnettomuuksia.

“Tämä on yksi maan vaikeimmista reiteistä”, hän sanoi toimittajille. “Tiellä sinne on erittäin jyrkkä kaltevuus.”

Myös Bulgarian virkaatekevä pääministeri Stefan Yanev vieraili onnettomuuspaikalla tiistaina. “Tämä uutinen järkytti meitä”, hän sanoi toimittajille ja lisäsi, että hänen hallituksensa työskentelee ripeästi tapahtumien tutkimiseksi.

Bulgarian ulkoministeri Svetlan Stoev ja hänen Pohjois-Makedonian kollegansa Osmani puhuivat tiistaina puhelimitse, tiedotteen mukaan. lehdistötiedote julkaistu Bulgarian ulkoministeriön verkkosivuilla. Osmani oli tiedotteen mukaan matkalla Pirogovin sairaalaan, jossa hän tapasi Stoevin.

Twitterissä, Mr. Stoev lähetti viestin että Bulgaria tekisi kaikkensa huolehtiakseen uhreista ja löytääkseen “tragedian” syyn.

Vuonna 2018 turistibussi, joka kuljettaa 33 pyhiinvaeltajaa Sofian pohjoispuolella sijaitsevasta kylästä törmäsi matkalla luostariin tappaen ainakin 16 ihmistä ja haavoittaen 26 muuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *