Yhdysvallat yrittää vakuuttaa arabiliittolaiset, ettei se ole luopumassa Lähi-idästä

MANAMA, Bahrain – Bidenin hallinto yrittää vakuuttaa arabiliittolaisiaan siitä, että Yhdysvallat ei ole päinvastaisista vaikutuksista huolimatta kyllästynyt alueeseen ja suuntaa ovia kohti.

Se on kova myynti. Lauantaina Bahrainissa pidetyssä kokouksessa, joka pidettiin Iranin ydintavoitteiden hillitsemiseksi tarkoitettujen maailmanlaajuisten neuvottelujen aattona, puolustusministeri Lloyd J. Austin III kohtasi vaikeita kysymyksiä siitä, kuinka arabiliittolaisten pitäisi käsitellä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspolitiikan piiskaa. joka neljästä kahdeksaan vuoden välein saa uuden presidentin.

Presidentti Bidenin kanssa nyt yrittää kumota Presidentti Donald J. Trumpin oma peruminen presidentti Barack Obaman Iranin ydinsopimus, jotkut arabiliittolaiset ilmaisivat turhautuneisuuttaan siitä, että he jäivät väliin ja heidän on mentävä omalla tavallaan. Esimerkiksi Yhdistyneet arabiemiirikunnat ryhtyvät toimiin lieventääkseen omia jännitteitään Teheranin kanssa vuosien ankaramman sävyn jälkeen.

Myrskyisä amerikkalainen vetäytyminen Afganistanista elokuussa 20 vuoden jälkeen ilmoitti vetäytymisestä amerikkalaisten taistelujoukkojen määrä Irakista tämän vuoden loppuun mennessä, ja Bidenin hallinnon äskettäinen hyppy Kiina sen suurimpana ja vakavimpana kansallisen turvallisuuden prioriteettina ovat yhdessä jättäneet virkamiehiä Lähi-itään, jossa on ollut niin paljon Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ahdistusta viimeisten 20 vuoden aikana, ja tuntea itsensä syrjäytyneiksi.

“Nyt kun olet kellossa vetää taistelujoukkosi Irakista ja Afganistanin vetäytymisen myötä, täällä on paljon huolenaiheita”, Farhad Alaaldin, Iraq Advisory Councilin puheenjohtaja, Bagdadissa sijaitseva tutkimuslaitos. kertoi Austin kysymys-vastausistunnon aikana lauantaina Worldwide Institute for Strategic Research -konferenssissa Manamassa, Bahrainin pääkaupungissa. “Kumppanisi paikalla ovat huolissaan, ja jotkut heistä alkavat etsiä suojaa.”

Puolustusministeri yritti vakuuttaa kollegansa Bahrainissa, että Yhdysvallat jatkaisi sitoutumista Lähi-itään. Viitaten “paljon ahdistukseen, jonka kuulen”, herra Austin vaati, että “emme aio hylätä näitä etuja jatkossa”.

Tämän viikonlopun diplomaattisen yhteistyön osana Brett McGurk, Valkoisen talon Lähi-idän koordinaattori ja Robert Malley, herra Bidenin Iran-lähettiläs, liittyivät puolustusministeriin Manamaan.

Hra Austin sanoi, että Bidenin hallinto pyrkii vastustamaan Irania, vaikka Yhdysvallat yrittää elvyttää vuoden 2015 ydinsopimusta, josta Trump luopui. Viimeisin neuvottelukierros tämän sopimuksen elvyttämiseksi on alkaa 29. marraskuuta Wienissä, ja viranomaiset ovat olleet yksityisesti pessimistisiä siitä, että läpimurto tapahtuisi pian.

“Olemme edelleen sitoutuneita ydinkysymyksen diplomaattiseen lopputulokseen”, Austin sanoi. “Mutta jos Iran ei ole halukas toimimaan vakavasti, tarkastelemme kaikkia vaihtoehtoja, joita tarvitaan Yhdysvaltojen turvallisuuden pitämiseksi.”

Nuo vaihtoehdot ovat rajalliset. Jos Trump, kaikesta usein ilmaistusta Teherania kohtaan osoittamastaan ​​antipatiasta huolimatta, vastusti Iranin ydinvoimaloiden iskemistä peläten saavansa aikaan toisen pitkittyneen amerikkalaisen yhteistyön alueella, herra Biden on vielä epätodennäköisempi ryhtyä sellaisiin toimiin, avustajat myöntävät. , ei väliä kuinka monta “vaihtoehtoa” herra Austin mainitsee. Itse asiassa huoli uhkaavien ydinneuvottelujen pilaamisesta on yksi syy siihen, miksi hallinto on toistaiseksi pidättäytynyt iskemästä takaisin Iraniin aseellisen drone-hyökkäyksen vuoksi viime kuussa amerikkalaisen sotilastukikohdan kimppuun Etelä-Syyriassa.

Amerikkalaiset viranomaiset sanovat, että he uskovat, että drone-hyökkäys, joka ei aiheuttanut uhreja, oli Iranin kosto Israelin ilmaiskuille Syyriassa.

Viisi niin kutsutut itsemurhadronit laukaistiin Amerikan tukikohdassa Al Tanfissa 20. lokakuuta, mitä Yhdysvaltain keskusjohto kutsui “tahalliseksi ja koordinoiduksi” hyökkäykseksi. Useless kaksi räjähti törmäyksessä, mutta ne oli ladattu kuulalaakereilla ja sirpaleilla, joilla oli “selkeä tarkoitus tappaa”, Yhdysvaltain korkea virkamies sanoi.

Suurin osa tukikohtaan sijoitetuista 200 amerikkalaisesta sotilasta, joiden päätehtävänä on kouluttaa Syyrian joukot taistelemaan Islamilaista valtiota vastaan, oli evakuoitu tunteja aiemmin Israelin tiedustelupalvelun vihjeen jälkeen, viranomaiset sanoivat.

Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat uskovansa, että Iran johti ja toimitti hyökkäyksen toteuttaneet valtajoukot. Iran ei ole ottanut vastuuta iskusta, vaikka Iranin tiedotusvälineet suosittelivat sitä.

Brian Katulis, Lähi-idän instituutin politiikasta vastaava varapuheenjohtaja, kutsui Bidenin hallinnon politiikkaa alueella “veden polkemiseksi”. Hän varoitti, että siihen voi liittyä luontaisia ​​ongelmia.

“Myrskyisellä alueella”, herra Katulis sanoi, “meret voivat kovettua ja aallot voivat paisua hetkessä, mikä tekee pinnalla pysymisen mahdottomaksi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *