Kanada pitää MM-unelman elossa karsintaottelussa

Miesten jalkapallo-ottelu Kanadan ja Meksikon välillä Commonwealth Stadiumilla Edmontonissa oli tällä viikolla Kanadan huippu. Kun lämpötila oli miinus 9 celsiusasteessa ja kentän ympärille oli kasattu lunta, Kanada voitti 2-1 ja nousi MM-kisojen alueellisen karsintataulukon kärkeen.

Vaikka Kanada on pitkään ollut voimatekijä naisten jalkapallossa, harvat ennustivat, että Kanadan miehet olisivat tässä asemassa. Kysyin The Timesin jalkapallon pääkirjeenvaihtajalta Rory Smithiltä, ​​kuinka odottamaton tulos on otettu muualla vastaan ​​ja mitä joukkueelle tapahtuu seuraavaksi.

Rorylla on muuten jalkapallon uutiskirje. Hän kertoi minulle, että sen kanadalaiset lukijat lähettävät hänelle säännöllisesti sähköpostia etsiessään lisää kanadalaista jalkapalloa. Jos haluat liittyä tähän tarkoitukseen ja hyötyä samalla kun luet hänen tietoisen näkemyksensä kauniista pelistä, Kirjaudu.

Keskusteluamme muokattiin pituuden ja selkeyden vuoksi.

Antaisitko jotain kontekstia siitä, mihin tämä Kanadan joukkueen suoritus sopii jalkapallomaailmaan?

Kanada ei ole osallistunut MM-kisoihin vuoden 1986 jälkeen. Euroopan näkökulmasta katsottuna en usko, että olisimme välttämättä odottaneet Kanadan karsintaottelun, emmekä todellakaan odottaisi Kanadan olevan ennen erityisesti Meksikoa.

Mutta se on varsin vaikuttavaa maalle, joka ei ole ollut MM-kisoissa niin pitkään, ettei sillä ole useless toivoa karsinnasta vaan olla tällä hetkellä paalupaikalla. Kanada on jollain tapaa yllättävin ja mahdollisesti kiehtovin joukkue.

Onko tämä kysymys siitä, että Kanadan joukkue on hyvä vai muut joukkueet eivät pysy vauhdissa?

Vähän molempia, rehellisesti sanottuna.

Minusta näyttää siltä, ​​​​että Meksiko on hieman pysähtynyt. He hävisivät Yhdysvalloille, he hävisivät Kanadalle, eivätkä he kerää niin paljon pisteitä kuin odotit.

Yhdysvalloilla on joukkue, joka saattaa olla varsin hyvä vuodelle 2026, mutta heillä näyttää olevan jonkinlaisia ​​hammasongelmia.

Kanadan ympärillä on vauhtia, erityisesti siksi, että heillä ei ole useless yksi, vaan kaksi erinomaista pelaajaa Alphonso Davies ja Joonatan David. Kanada ei todellakaan ole tuottanut sellaisia ​​pelaajia aiemmin, ja se on merkittävä muutos.

[Learn: Alphonso Davies Needs to Share His Story]

Joten Davies ja David ovat todellinen sopimus?

Davies, ehdottomasti. Davies tulee olemaan yksi planeetan parhaista pelaajista 10 vuoden ajan tästä hetkestä lähtien. Hän on vakiopelaaja Bayern Münchenissä, joka on yksi maailman viiden parhaan seurajoukkueen joukossa. Hän on jo voittanut Mestarien liigan.

David on hieman kauempana kehityksessään, mutta hän on pelannut hyvin Mestarien liigassa ja tehnyt joitain clutch-maaleja.

Ja Daviesin ja Davidin ympärillä on myös sivuosaa, joka myös paranee.

Mikä on Kanadan valmennuksen taso?

Valmentaja John Herdman, hän on englantilainen kaveri, joka tuli vastaan ​​naisten joukkueesta.

Kanadassa on todella mielenkiintoista, että se on ollut korkeamman profiilin naisten jalkapallokansakunta kuin miesten jalkapallomaa melko pitkään.

En tiedä vastausta tähän kysymykseen, mutta ihmettelen kuinka paljon naisten pelistä opittua opetusta ja naisjalkapallon eliittivaltiona olemisen luomia käytäntöjä on tunkeutunut miesten puolelle. En tiedä muita esimerkkejä valmentajan siirtymisestä kansainvälisestä naisten joukkueesta kansainväliseen miesten joukkueeseen.

Minusta tuntuu, että sillä on oltava vaikutusta hänen kykyynsä selviytyä jopa turnaukseen pääsystä.

Oliko kylmä ja lumi ja Edmonton tekijä Meksikon voitossa?

Ei luultavasti ole niin helppoa pelata lumessa, eihän? Mutta jos olet Meksikossa, pelaat korkeudessa. Jos olet Hondurasissa, El Salvadorissa tai Costa Ricassa, on hyvä mahdollisuus, että siellä on kuuma ja kostea. Maailmassa on monia maita, joissa ilmasto vaikuttaa oppositioon ja jopa pelattavan pelin tyyliin.

Ei siinä ole mitään väärää, jos käytät sitä hieman hyödyksesi. Bolivia pelaa kaikki kotipelinsä La Pazissa. Olen pelannut jalkapalloa La Pazissa. Se on periaatteessa mahdotonta, koska et voi hengittää.

Ja joukkueet tekevät toisinaan parhaansa varmistaakseen, että vihamieliset olosuhteet ovat voimassa aina kun voivat. Meksiko voisi pelata monissa paikoissa, jotka ovat merenpinnan tasolla, mutta he eivät pelaa.

Mitä tapahtuu seuraavaksi, kun Kanadan karsintaottelut jatkuvat tammikuun lopussa?

Heillä on kuusi peliä jäljellä karsinnoissa, joten mikään ei ole vielä varmaa. Virhemarginaalia ei ole vielä paljon, koska se on melko tiukka ylhäällä. Joten se todennäköisesti jää viimeisiin pariin peliin.

Vaikka Kanada on luultavasti parempi kuin Honduras ja El Salvador, ne eivät ole helppoja paikkoja mennä pelaamaan. Olosuhteet ovat vaikeat, joukko vihamielistä. Jopa Yhdysvallat ja Meksiko kamppailevat näissä maissa.

Heidän pitäisi pyrkiä automaattiseen pätevyyteen, kolmen parhaan joukossa olemiseen, mikä on heidän ulottuvillaan. Ja luulen, että heidän täytyisi romahtaa melko pahasti päästäkseen neljännelle sijalle. He saavat korjauksen, jos he tarvitsevat sellaisen.

En odottaisi heidän voittavan maailmanmestaruutta, jos he pääsevät – en usko, että heidän pitäisi olla innostuneita itsestään. Mutta sinne pääseminen on Kanadalle tärkeintä, koska siitä on niin kauan. Jos menet MM-kisoihin ja sinulla on hyvin organisoitu joukkue kahdella erinomaisella pelaajalla, mikä näyttää samalta kuin Kanadalla, sinun ei pitäisi ajatella, että se on nöyryyttävä kokemus.


Ontariosta Windsorista kotoisin oleva Ian Austen sai koulutuksen Torontossa, asuu Ottawassa ja on raportoinut Kanadasta The New York Timesille viimeiset 16 vuotta. Seuraa häntä Twitterissä osoitteessa @ianrausten.


Kuinka me voimme?
Odotamme mielellämme ajatuksiasi tästä uutiskirjeestä ja Kanadan tapahtumista yleensä. Ole hyvä ja lähetä ne osoitteeseen nytcanada@nytimes.com.

Pidätkö tästä sähköpostista?
Lähetä se ystävillesi ja kerro heille, että he voivat rekisteröityä tässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *