Naisten tennis haastaa Kiinan tarinan puuttuvasta pelaajasta

Naisten tennistä valvova korkein virkamies kiisti keskiviikkona suoraan Kiinan valtion median kertoman, että a Ammattipelaaja oli perunut syytökset seksuaalisesta väkivallasta kommunistisen puolueen huippuvirkailijaa vastaan ​​ja sanoi pelkäävänsä hänen hyvinvoinnistaan.

Kiinan hallituksen hallitsema englanninkielinen lähetysyhtiö China International Tv Community keskiviikkona jakoi sähköpostin että sen sanoi olevan kirjoittanut Peng Shuai, ammattipelaaja. Rouva Pengia ei ole nähty julkisuudessa marraskuun 2. päivän jälkeen, jolloin hän julkaisi syytöksen Zhang Gaolia, entistä varapääministeriä, vastaan ​​sosiaalisessa mediassa.

CGTN:n mukaan neiti Peng sanoi sähköpostissaan, että “en ole kadoksissa enkä ole turvassa. Olen useless levännyt kotona ja kaikki on hyvin. Sähköpostissa todettiin myös, että väite seksuaalisesta väkivallasta “ei pidä paikkaansa”.

WTA Tourin toimitusjohtaja Steve Simon asetti kyseenalaiseksi sähköpostin todenperäisyyden.

“Kiinan valtion tiedotusvälineiden tänään julkaisema lausunto Peng Shuaista herättää useless huoleni hänen turvallisuudestaan ​​ja olinpaikastaan”, hän sanoi. lausunnossa. “Minun on vaikea uskoa, että Peng Shuai todella kirjoitti vastaanottamamme sähköpostin tai uskoo sen, mitä hänestä pidetään.”

Hra Simon sanoi yrittäneensä toistuvasti tavoittaa neiti Pengiä, mutta tuloksetta.

“Peng Shuain on annettava puhua vapaasti ilman pakottamista tai uhkailua mistään lähteestä”, lausunnossa todettiin. – Hänen väitettään seksuaalisesta väkivallasta on kunnioitettava, tutkittava täysin avoimesti ja ilman sensuuria.

Ms. Pengin viesti 2. marraskuuta lähetti lyhyesti shokkiaaltoja kiinalaisen yhteiskunnan kautta. Muita korkean profiilin miehiä on syytetty seksuaalisesta väärinkäytöksestä maan keskellä orastava #MeToo-liike. Mutta hänen syytöksensä kosketti sen poliittisen johdon korkeimpia tasoja. Zhang oli ollut kommunistisen puolueen politbyroon pysyvän komitean, sen korkeimman hallitsevan elimen, jäsen vuosina 2012–2017.

Hänen viestinsä ja kaikki sitä koskevat keskustelut poistettiin välittömästi Kiinan voimakkaasti sensuroidusta internetistä. Myös rouva Pengin vahvistettu tili sosiaalisen median Weibo-alustalla poistettiin, vaikka torstaina se näytti olevan palautettu ja kaikki vuoden 2020 alun jälkeiset viestit poistettiin.

Zhang ja Kiinan hallitus eivät ole julkisesti kommentoineet Pengin väitteitä, joita ei voitu vahvistaa itsenäisesti. CGTN:n lausuntoa ei näyttänyt julkaistun Kiinan keskustelevisiossa, sen kiinankielisessä valtion ylläpitämässä emoyhtiössä tai muissa virallisissa kiinankielisissä tiedotusvälineissä.

Jotkut tennismaailman suurimmista tähdistä ovat puhuneet viime päivinä tukeakseen Pengia ja vaatineet tutkimaan rouva Pengin syytöksiä.

Japanin Naomi Osaka kirjoitti Twitterissä, että “sensuuri ei ole koskaan okay hinnalla millä hyvänsä”. Chris Evert, amerikkalainen entinen maailmanmestari, nimeltään syytökset “erittäin häiritseviä”. Brittiläinen tennispelaaja Liam Broady kirjoitti rouva Pengin katoamisesta: “En voi uskoa, että tätä tapahtuu edes 2000-luvulla.”

Novak Djokovic, maailman ykkönen miesten pelaaja, sanoi Ms Pengin olinpaikkaa koskevat rajalliset yksityiskohdat olivat “järkyttäviä”.

WTA:n kommentit ja huomio rouva Pengiin saattoi vahingoittaa kiertueen tuottoisaa liikesuhdetta Kiinan kanssa, mutta se ei näyttänyt estäneen kiertuetta jatkamasta puhumista.

Herra Simon soitti ensin kehotti Kiinan viranomaisia ​​tutkimaan rouva Pengin syytöksiä sunnuntaina ja ehdotti, että kiertue saattaisi lopettaa liiketoimintansa Kiinassa, jos WTA “ei näe asianmukaisia ​​tuloksia”.

Miesten tenniksen hallintoelin, ATP Tour, myöhemmin punnittiin tukeakseen puheluita, joissa tutkitaan rouva Pengin syytöksiä.

“Olemme olleet syvästi huolissaan epävarmuudesta, joka liittyy WTA-pelaaja Peng Shuain välittömään turvallisuuteen ja olinpaikkaan”, ATP:n puheenjohtaja Andrea Gaudenzi sanoi lausunnossaan.

ATP, hän kirjoitti, “kannatti täysin WTA:n vaatimusta täydellisestä, oikeudenmukaisesta ja avoimesta tutkinnasta”.

Amy Chang Chien osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *