Naisen ruumis toipui mutavyörystä Brittiläisessä Kolumbiassa evakuoinnin jatkuessa

Pelastajat käyttivät keskiviikkona veneitä tavoittaakseen ihmisiä tulvavesien ympäröimissä kodeissa osissa Brittiläistä Kolumbiaa, missä rankkasateet ovat tulvineet jokia ja viljelysmaata ja aiheuttaneet mutavyörymiä, jotka katkaisivat suuria moottoriteitä.

Viranomaiset ovat sanoneet, että kestää viikkoja, ennen kuin maakunta toipuu myrskystä, joka jätti satoja ihmisiä jumiin moottoriteillä ja yhteisöissään.

Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi kertoi, että naisen ruumis löydettiin mutavyörystä valtatiellä 99 lähellä Lillooetia, British Columbiassa, noin 150 mailia koilliseen Vancouverista. lausunto tiistaina.

Abbotsfordissa, noin 162 000 asukkaan kaupungissa lähellä Kanadan ja Yhdysvaltojen rajaa, poliisipäällikkö Mike Serr sanoi keskiviikkona, että ainakin 184 ihmistä oli evakuoitu noin 40 kiinteistöstä yön aikana ja että veneitä lähetettäisiin noutaa vielä 300 asukasta.

“Aiomme työskennellä sen läpi koko aamun”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Aiemmin tällä viikolla annettiin evakuointimääräys yli 1 000 kodille Abbotsfordissa. Pormestari Henry Braun sanoi keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että pelastustyötä vaikeutti sateen turvonnut Nooksack-joki, joka “on tulvinut Abbotsfordiin nyt, luulen, että nyt kolme päivää”.

Mr. Braun sanoi, että maanviljelijät yrittivät pelastaa karjansa hinaamalla niitä veneissä viiden metrin syvyydessä. “Emme ole vielä selvinneet tästä”, hän sanoi.

Abbotsford oli yksi useista Brittiläisen Kolumbian etelä- ja keskiosien yhteisöistä, jotka olivat tulvineet mutavyöryt ja tulvat. Se rajoittuu Sumasin kaupunkiin Washingtonin osavaltiossa, jossa myös moottoritiet olivat veden alla ja joet paisuivat rantansa partaalle.

Kaupungin palopäällikkö Darren Lee sanoi keskiviikkona, että palomiehet taistelivat tulipaloa huviajoneuvojen myyntipaikalla.

Nooksack-joen vesi Washingtonin osavaltiossa kulki Kanadaan, virtasi pohjoiseen ja itään ja valui sitten Sumas-preeriaan, Braun on kertonut. Abbotsfordissa ei keskiviikkona raportoitu uhreista tai kadonneista, kaupungin viranomaiset sanoivat.

Brittiläisen Kolumbian viranomaiset sanoi tiedotustilaisuudessa että viime viikon lopulla alkaneet Tyynenmeren luoteisosaan iskeneet myrskyt edustivat pahin säätä alueelle ”sataan vuosisadaen”.

Pelastustyöntekijät saivat talteen seitsemän ajoneuvoa mutavyörypaikka mistä naisen ruumis löydettiin. Paikka oli täynnä roskia ja puita, David MacKenzie, Pembertonin alueen etsintä- ja pelastuslaitoksen johtaja, sanoi haastattelussa tiistaina.

“On erittäin ylivoimaista, kuinka paljon roskia alueella on”, hän sanoi.

Mutavyörystä selvinnyt Kathie Rennie sanoi, että useat ihmiset olivat jo pysäyttäneet autonsa, koska toinen mutavyöry oli estänyt heidän tiensä hetkiä aiemmin.

“Se laskeutui nopeammin kuin äänen nopeus”, hän sanoi haastattelussa tiistaina. “Emme kuulleet sitä. Se useless putosi ja olimme jumissa keskellä.”

Hän sanoi, että ne, jotka eivät olleet loukussa mudassa, yrittivät kaivaa ihmisiä ulos lapioilla ja moottorisahoilla.

“Annoimme ensiapua ja saimme raunioista ulos tulleet ihmiset ajoneuvoomme”, hän sanoi.

Useat muut moottoritiet pysyivät suljettuina tiistai-iltana, mikä loi toimitusketjun pullonkauloja korjaustyöntekijöiden odotellessa tulvavesien väistymistä. Läänin liikenneviranomaiset pyysivät ihmisiä matkustamaan useless, jos se oli välttämätöntä.

Brittiläisen Kolumbian liikenne- ja infrastruktuuriministeriö sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa, että Trans-Canada Freeway, joka tunnetaan myös nimellä Freeway 1, sekä valtateillä 3, 5, 7 ja 99. Valtatie 11, joka kulkee Yhdysvalloista raja lähellä Abbotsfordia, pysyi myös suljettuna, ministeriö sanoi.

“Historiallisen säätapahtuman jälkeen Brittiläisen Kolumbian maakunta arvioi nyt tulvien ja roskien liukumisen vaikutuksia maakunnan moottoriteille ja tieverkostoon”, ministeriö sanoi. “Korjaukset ovat etusijalla ja ovat käynnissä.”

Supermarkettien hyllyt olivat paljaina joillakin alueilla, koska toimituslinjat katkesivat, mikä katkaisi Vancouverin alueen ja Fraser Valleyn muusta maasta, CBC Information raportoi. Supermarketketju Save-on-Meals kehotti asiakkaita lausunnossaan “säilyttämään normaalit ostotottumukset”.

“Ymmärrämme, että nämä ovat epävarmoja aikoja ja monet ihmiset haluavat useless tehdä sitä, mikä on oikein heidän perheilleen”, lausunnossa todettiin. uutislehti lainaa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi Viserrys tiistai-iltana, että hän oli tarjonnut John Horganille, Brittiläisen Kolumbian pääministerille, “kaikenlaista tukea, jota maakunta tarvitsee” tulevina viikkoina ja kuukausina. Toisessa Twitterissä antamassaan lausunnossa hän sanoi, että hän oli puhunut neljän pahoin kärsineen alueen pormestarin kanssa sanoakseen auttavansa alueita jälleenrakentamisessa.

“British Columbian ihmisille: olemme tukeneet sinua”, hän kirjoitti.

Hänen lausuntonsa tuli päivä sen jälkeen, kun satoja ihmisiä pelastettiin maanteiltä Brittiläisessä Kolumbiassa, viranomaiset sanoivat sen jälkeen, kun rankkasade aiheutti mutavyöryn, joka vangitsi ihmisiä autoihinsa ja johti evakuointeihin. Provinssin yleisen turvallisuuden ministeri Mike Farnworth sanoi tiedotustilaisuudessa, että myrsky aiheutti kolme mutavyöryä, jotka katkaisivat moottoritiet.

Viranomaiset sanoivat niin noin 275 henkilöä jotka olivat olleet jumissa sunnuntai-illasta lähtien valtatiellä 7 lähellä Agassizia, pientä yhteisöä Vancouverin itäpuolella, vietiin turvaan helikopterilla.

“Nämä ovat olleet poikkeuksellisen haastavia päiviä maakunnassamme, ja elpyminen kestää useita viikkoja”, maakunnan liikenne- ja infrastruktuuriministeri Rob Fleming sanoi tiedotustilaisuudessa.

Abbotsfordin asukkaille kerrottiin myöhään maanantaina lähtemään kodeistaan ​​ja hakemaan suojaa kongressikeskukseen ja lukioon läheisessä Chilliwackissa. Tiistai-iltana kaupunki tilattu Sumas Prairien alueen asukkaat evakuoivat välittömästi, koska alueella odotettiin katastrofaalisia tulvia.

Kaupungin viranomaiset sanoivat tiistai-iltana, että he suunnittelevat rakentavansa hiekkasäkkiseinän Barrowtownin pumppuaseman ympärille, mikä varmistaa, että alue pysyy preeriana eikä järvenä. Mutta he varoittivat, että asema oli matkalla “välittömään epäonnistumiseen”, joka pahentaisi tulvia preerialla.

Abbotsfordin pormestari Braun kertoi toimittajille tiistai-iltapäivällä evakuointimääräyksiä oli laajennettu koskemaan jopa 1 100 kotia. Hän sanoi, että yli 80 suojaa hakevaa perhettä oli jo kirjautunut Fraser Valleyn kauppa- ja messukeskukseen.

Sääjärjestelmän aiheutti ilmakehän joki, osa myrskyjen lähentymistä, joka oli niin laaja, että se pyyhkäisi Kaliforniasta Washingtoniin ja eteläinen British Columbia. Se laukaisi mutavyöryn Washingtonin osavaltiossa viikonloppuna ennen kuin se siirtyi sisämaahan Keski-Kanadan yli, sanoi Mike McFarland, Nationwide Climate Servicen meteorologi Seattlessa.

“Meillä on tänään kuiva sää, eikä meillä todellakaan ole mitään merkittäviä sääjärjestelmiä tulossa ensi viikolle”, hän sanoi tiistaina. “Se antaa kaikille joille mahdollisuuden vetäytyä ja antaa ihmisille mahdollisuuden toipua tulvista.”

Se ei lohduttanut Abbotsfordin maanviljelijöitä.

Yksi heistä, Loren Taves, sanoi, että vaikka tulvavedet eivät vaikuttaneet hänen perheensä maatilalle Highlandsin naapurustossa, hänen veljensä herukkatila Sumasin preerialla oli veden alla.

Fraser Valleyn alueella, johon Abbotsford kuuluu, on tiheästi tiloja, jotka kasvattavat siipikarjaa ja kasvattavat tuotteita, kuten marjoja, Mr. Taves sanoi.

“Näillä tiloilla on varmasti suuria vaikeuksia navetoissa nousevien vesien takia”, hän sanoi. “Mitä sinä teet karjasi hyväksi? Entä jos rehuauto ei pääse sisään tuomaan ruokaa kanoillesi?”

Mr. Braun kertoi toimittajille tiistai-iltana, että hänkin omistaa karjaa. Hän sanoi voivansa tuntea myötätuntoa alueen maanviljelijöille, jotka halusivat suojella omaisuuttaan ja karjaansa tulvavesiltä.

Mike Ives osallistunut raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *