Kiinan käsikirjoitetuista murhista tulee suosittu harrastus

Murhat on käsikirjoitettu. Rahat ovat todellisia.

Kiinan kaupungeissa nuoret kerääntyvät klubeihin pelaamaan peliä, joka voidaan kääntää “käsikirjoitettuksi murhaksi”, jossa heistä tulee erilaisia ​​hahmoja ja he käyttävät tuntikausia ratkaisemalla väärennettyjä murhia.

Tämän maagisen viihteen odotetaan tuottavan tänä vuonna yli 2 miljardin dollarin tulot yksi lasku. Kasvava suosio on herättänyt joitakin huolenaiheita Kiinan hallituksen virkamiehiltä niiden joskus goottilaista tai veristä sisältöä kohtaan. Se on myös johtanut seurojen lisääntymiseen ja kilpailuun uusista ja vakuuttavista käsikirjoituksista, joista pelaajien ja omistajien mukaan on tullut hyvin kaatunut.

“Hyville käsikirjoituksille on valtava kysyntä, joita ei useless täytetä”, sanoi Zhang Yi, 28, Shanghain asukas, joka pelasi yli 90 peliä hieman yli vuodessa. “Käsikirjoitus on kaiken perusta tässä pelissä.”

Kirjoitetut murhat, jotka tunnetaan nimellä jubensha kiinassa, edellyttävät pelaajien kokoontuvan ryhmään keskustelemaan väärennetystä murhasta tai muusta rikoksesta. Jokaiselle pelaajalle annetaan hahmo käsikirjoituksesta, mukaan lukien yksi, joka esittää murhaajaa. Sitten he osallistuvat kehittyneeseen roolipeliin esittämällä kysymyksiä isännältä ja toisiltaan, kunnes he päättävät, kumpi heistä teki teon.

Esimerkiksi eräässä Pekingin klubissa pelaajat laskeutuvat fantastiseen taistelulajikouluun, jossa he pukeutuvat ja ottavat rooleja, kuten persikkahahmo tai lohikäärme. Käsikirjoitus tarjoaa hahmotaustoja, suhteita ja mahdollisia tarinoita. Juoni kehittyy, kun pelaajat kiertävät pöytää, puhuvat luonteeltaan, ottavat koukkuja käsikirjoituksesta ja isännästä. Lopulta he äänestävät, kuka heidän mielestään voi olla murhaaja. (Tässä pelissä kung fu -opiskelija harjoitteli vuorenhuipulla.)

Onnistunut, dramaattinen käsikirjoitettu murha tarjoaa naurua, jännitystä ja ehkä jopa kyyneleitä. “He itkevät”, sanoi Poker Zhang, joka omistaa käsikirjoitusyrityksen Chengdun kaupungissa. “Pelaajat itkevät paljon.”

Whodunitit voivat olla kuvitteellisia, mutta ne tarjoavat todellisen vaihtoehdon nuorille kiinalaisille, jotka viettävät yhä enemmän aikaa näytöillään.

Maan miljardi internetin käyttäjää viettää suuren osan ajastaan ​​puhelimillaan, mikä herättää sekä kansalaisten että hallituksen huolta liiallisesta ruutuaika. Hallituksen huoli erityisesti lapsista on johtanut siihen rajoittaa videopelien kestoa alaikäisille.

Pelit tarjoavat myös vapaita mahdollisuuksia nuorten seurusteluun, mikä voi olla harvinaista Kiinassa Kecheng Fang, apulaisprofessori Hongkongin Kiinan yliopiston journalismin ja viestinnän koulussa.

Pelit tarjoavat ”osallistavan kokemuksen ja tavan seurustella, mikä puuttuu monien kiinalaisten nuorten elämästä”, tohtori Fang sanoi. “Heiltä puuttuu osallistuminen kansalaisasioihin, yhteisön sitoutuminen ja mielekäs sosiaalistuminen.”

Shanghain pelaaja Zhangille käsikirjoitetuista murhista on tullut yksi hänen ensisijaisista tavoistaan ​​tavata ihmisiä.

“Tapasin ihmisiä, joiden kanssa vietän nyt koko viikonlopun”, hän sanoi. “Tapaamme joka viikko. Se on korvannut monia muita toimintoja elämässäni. ”

Pandemia uhkasi lyhyesti teollisuutta, sanovat sen kannattajat. Mutta käsikirjoitetut murhat palasivat voimakkaammin kuin koskaan, kun matkustusrajoitukset jättivät nuoret kotikaupungissaan ja jättivät heidät etsimään häiriötekijöitä.

“En voinut lähteä Pekingistä kahteen kuukauteen”, sanoi Gong Jin, 20, eläinlääketieteen opiskelija. “Minulla oli tylsää, joten pelasin usein käsikirjoitusmurhaa.”

Nyt Gong työskentelee klubissa osa-aikaisesti. “Vuodan kyyneleitä joka kerta, kun pelaan”, hän sanoi. Hän sanoi, että suuri osa ilosta tulee pelaajien sovittamisesta käsikirjoituksen osaan, joka “koskettaa sinua ja resonoi kanssasi”.

Jubenshasta on tullut niin suosittu, että Kiinan viranomaiset ovat olleet huolissaan aiheistaan. Valtion johtama Xinhua Information Company syytti tällaisia ​​pelejä todellisuuden vääristymisestä ja merkitsi ne “hämmentäviksi” nuorille pelaajille.

Julkaisussa Weibossa, kiinalaisessa sosiaalisen median alustassa Xinhua sanoi skriptien on näytettävä “korjaavaa arvo -ohjausta” ja levitettävä “positiivista energiaa”.

Pelkät vaatemiehet pelasivat äskettäin yli kahdeksan tuntia neljässä seurassa peitetty Shaanxin maakunnassa. He takavarikoivat 16 “laittomasti julkaistua” käsikirjoitusta, jotka sisälsivät “verisiä ja kamalia” elementtejä.

Käsikirjoitukset ovat samanlaisia ​​kuin videopelit, televisio ja elokuvat, “ja siksi sisältö sensuroidaan”, professori Fang sanoi. “Varsinkin kun hallitus näyttää innokkaalta asettamaan korkeat moraaliset standardit, se kiinnittää huomiota pelin niin sanottuun” veriseen ja kammottavaan “sisältöön.”

Tällainen tukahduttaminen ei ole mitään uutta autoritaarisille hallituksille, sanoi Joseph Laycock, uskonnonopintojen apulaisprofessori Texasin osavaltion yliopistossa ja roolipelien historiaa käsittelevän ”Vaarallisen pelin” kirjoittaja.

“Nämä mielikuvituspelit kantavat mukanaan eräänlaista radikaalia itsenäisyyttä”, tohtori Laycock sanoi. “Koska jos voit kuvitella maailman olevan toisella tavalla, se antaa sinulle mahdollisuuden kyseenalaistaa asioita, jotka olivat aiemmin olleet kyseenalaistamattomia.”

Roolipelit ovat olleet suosittuja Kiinassa jo vuosia. Mutta käsikirjoitetut murhat alkoivat noin vuonna 2015, kun todellisuussarjat, joiden nimet olivat “Mendacity Man”, “Illallisjuhlien viettely” ja myöhemmin “Kuka on Murhaaja”, Näyttivät julkkikset, jotka soittivat whodunitteja. Luonnollisesti myös yleisön jäsenet halusivat pelata. Klubit alkoivat avautua, fanit tulivat sisään ja uusi harrastus lähti liikkeelle.

Viime vuonna Kiinassa rekisteröityjä käsikirjoitettuja murhayrityksiä oli yhteensä noin 6500, mikä on yli 60 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. valtion ylläpitämä media, lisää kilpailua.

Huoneiden sisustus ja isäntien laatu voivat erottaa yhden klubin toisesta. Mutta jokainen klubi todella elää ja kuolee käsikirjoitustensa laadun perusteella. Bai Lu, klubin omistaja Pekingissä, sanoi: “Investointi rekvisiittaan ja offline -ominaisuuksiin ei ole yhtä suuri kuin investointimme käsikirjoituksiin.”

Klubien omistajat ostavat käsikirjoituksia eri paikoista alan näyttelyistä verkkosivustoihin, kuten Xiaoheitan, on-line -ostoskeskus, joka yhdistää skriptien jakelijat ja klubinomistajat. Jotkut skriptit voivat olla jopa 40 sivun pituisia.

“Vähittäiskaupan” käsikirjoitus, joka voidaan myydä mille tahansa klubeille, voi maksaa noin 80 dollaria, sanoi Wang Yihan, 28, joka omistaa neljä käsikirjoitusmurhaklubia Shanghaissa ja kirjoittaa ja jakaa mysteerejä. “Kaupunkirajoitettu käsikirjoitus”, joka voidaan myydä useless kourallisille saman kaupungin klubeille, voi myydä noin 300 dollarilla, hän sanoi.

Yksinomainen käsikirjoitus, hän sanoi, useless yhdelle klubille, voi maksaa jopa noin 900 dollaria.

“Hyvät käsikirjoitukset ovat erittäin harvinaisia”, rouva Wang sanoi.

Monet ihmiset haluavat innokkaasti koota oman käsikirjoituksensa.

Kun rouva Wang työskenteli juontajana, hän sai suositun käsikirjoituksen, joka hänen mielestään voisi olla parempi. “Tein siihen viisi täyttä sivua muutoksia”, hän sanoi. – Mietin jatkuvasti, miten voisin loihtia paremmin pelaajien tunteet.

Se toimi. Hän teki noin 31 000 dollaria, hän sanoi, ja siitä tuli yksi hänen klubinsa myydyimmistä käsikirjoituksista.

Käsikirjoitusten etsiminen voi johtaa todellisiin rikoksiin, sanoivat Wang ja muut. “Skriptejä kopioidaan, piratisoidaan ja myydään sentillä Internetissä jatkuvasti”, hän sanoi. “Se on suurin ongelma, jonka klubin omistajat kohtaavat.”

Kiinalaisesta on-line -vähittäiskauppasivustosta Taobaosta 3000 skriptinippua voi ostaa noin 2 dollarilla.

Piratismilla jotkut klubinomistajat ovat tyytyväisiä siihen, että valtion virkamiehet kiinnittävät yhä enemmän huomiota liiketoimintaan. Wang ja muut pyytävät avoimesti hallituksen sääntelyviranomaisia ​​puuttumaan teollisuuteen ja estämään lahjontaa käsikirjoitusten jakelijoiden keskuudessa ja suojaamaan materiaalia varastamiselta.

“Luominen on luonnostaan ​​vaikeaa”, sanoi rouva Zhang Shanghaissa, “ja piratismi on aiheuttanut valtavan iskun teollisuudelle.”

Liu Yi ja Christopher Buckley osallistui raportointiin ja tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *