Haitin sieppaajat vaativat 17 miljoonaa dollaria Free Missionary Groupille

Kun jengi oli suhteellisen pieni rikollinen operaatio, joka toimi maaseudulla ja kauppaa varastetuilla autoilla, jengi laajentaa rikollista toimintaansa presidentin murhan jälkeisissä kaoottisissa kuukausissa, sanoi ihmisoikeusryhmän johtaja Jean. Muodostamalla liittoutumia muiden aseellisten ryhmien kanssa se pystyi hallitsemaan aluetta, joka ulottui Port-au-Princen itäpuolelta Dominikaanisen tasavallan rajalle-alue on niin laaja, että poliisi ei pysty seuraamaan jengin jäseniä.

“Poliisi on voimattomassa tilanteessa”, Jean sanoi.

400 Mawozon jengin osuus oli 60 prosenttia sieppauksista heinäkuusta syyskuuhun, Jean sanoi. Heidät pidetään vastuussa viiden papin ja kahden nunnan sieppaamisesta tänä vuonna, ja heidän uskotaan myös tappaneen Anderson Belony, tunnettu kuvanveistäjä, joka oli työskennellyt parantaakseen yhteisöään paikallisten uutisten mukaan.

Joukot ovat saaneet niin paljon valtaa, että ne ovat ottaneet lähes institutionaalisen roolin joissakin yhteisöissä, ryhtyneet poliisin palvelukseen tai tarjoavat peruspalveluja, kuten tienpuhdistusta, sanoi poliittisen puolueen johtaja Vorbe.

“He ovat ryhtyneet valtioon”, hän sanoi.

Kasvava jengin läsnäolo ja nyt hyökkäys lähetyssaarnaajien ryhmää vastaan ​​ovat heikentäneet muita avustusjärjestöjä ja -hankkeita maassa.

Fond Parisienissa, noin 20 minuutin päässä sieppauksen tapahtumapaikasta, on toinen lähetysprojekti nimeltä Redeemed Vocational College, joka opettaa ammatteja, kuten auto mekaniikkaa, ompelua ja tietokoneitaitoja. Ryhmä oli suunnitellut suuremman koulurakennuksen rakentamista, mutta väkivalta on vaikeuttanut matkustamista ja tarvikkeiden hankkimista, sanoi Kenlyn Miller, 46, koulun hallituksen puheenjohtaja Gambierissa, Ohio.

“Yleensä meillä on joitakin amerikkalaisia, jotka matkustavat auttamaan joitain näistä asioista”, hän sanoi, “ja useless turvallisuusongelmien vuoksi se ei todennäköisesti tapahdu pitkään aikaan. Tämä varmasti vaimentaa mitä voidaan tehdä. ”

“Se saa pelon moniin ihmisiin, kun he kuulevat tästä”, hän sanoi.

Adam Goldman ja Elizabeth Dias osallistuivat raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *