Kristillisen avun palvelutehtävissä Haitin hyväntekeväisyys muuttuu kaaokseksi

Christian Support Ministries raportoi yli 130 miljoonan dollarin liikevaihdosta vuonna 2019 viimeisimpien saatavilla olevien verotietojen mukaan. Lähes kaikki tulot tulivat maksuista. Ryhmä toimii 126 maassa ympäri maailmaa.

Miller, joka palvelee myös pienemmän Haitin kristillisen liiton lähetyskentässä kutsutun avustusryhmän hallituksessa, sanoi, että hänen ryhmänsä toi kaksi lähetyssaarnaajaperhettä Haitissa, mukaan lukien seitsemän lasta, takaisin Yhdysvaltoihin presidentti Jovenel Moïsen murhan jälkeen. Heinäkuu.

Yksi näistä lähetyssaarnaajista, Michael Martin, 34, oli asunut Pohjois -Haitilla vaimonsa ja lastensa kanssa viimeiset kolme vuotta ja työskennellyt yhteisön taloudellisten säästöhankkeiden parissa. Noin 2000 haitilaista osallistuu ohjelmaan, mikä auttaa heitä säästämään rahaa oman pienyrityksen rakentamiseen, hän sanoi.

“Se on vaarallista – se on aina ollut”, Martin sanoi. “Mutta Jumala on suuri Jumala, ja hän voi pitää meidät turvassa.”

Muut maan amerikkalaiset ilmaisivat skeptisyyttä kristillisen avun ministeriöiden viisauden suhteen ajaessaan alueella, jolla 17 lähetyssaarnaajaa siepattiin. Joel Trimble, joka on ollut itsenäinen kristillinen lähetyssaarnaaja Haitissa 1970 -luvulta lähtien, sanoi, että lähetyssaarnaajien takavarikoima alue tiedettiin olevan erityisen vaarallinen.

“Oli erittäin viisasta ottaa tämän kokoinen ajoneuvo niin monien valkoisten amerikkalaisten lähetyssaarnaajien kanssa ja matkustaa kaikkialle Port-au-Princeen, erityisesti tällä alueella”, hän sanoi. “Kidnappaus on nopeaa rahaa, ja kun he näkevät pakettiauton valkoisia ihmisiä, se on suuria dollarin merkkejä.”

Antropologi Schwartz oli samaa mieltä. “Mitä ihmettä he tekivät siellä?” hän ihmetteli kadonneita lähetyssaarnaajia. “Se paikka on kielletty alue nykyään.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *