Yhdysvaltain lähetyssaarnaajat siepattiin Haitissa, virkamiehet sanovat

Haitin turvallisuusviranomaisten mukaan jopa 17 Yhdysvaltain kristillistä lähetyssaarnaajaa ja heidän perheenjäseniään, mukaan lukien lapset, siepattiin lauantaina Port-au-Princen jengin lähdettäessä orpokodista.

Sieppauksen yksityiskohdat jäivät epäselviksi, mutta paikallisten viranomaisten mukaan lähetyssaarnaajat kaapattiin bussista, joka lähti lentokentälle pudottamaan joitakin ryhmän jäseniä ennen kuin he jatkoivat toiseen kohteeseen Haitissa.

Haiti on ollut poliittisessa mullistuksessa jo vuosia, ja sekä rikkaiden että köyhien sieppaukset ovat hälyttävän yleisiä. Mutta jopa maassa, joka on tottunut laajaan laittomuuteen, niin suuren joukon amerikkalaisten sieppaaminen järkytti virkamiehiä sen röyhkeydestä.

Väkivalta lisääntyy pääkaupungissa Port-au-Princessä. Joidenkin arvioiden mukaan jengit hallitsevat nyt noin puolta kaupungista. Maanantaina jengit ampuivat koulubussia Port-au-Prince’ssa, loukkaantuen ainakin viittä ihmistä, mukaan lukien opiskelijat, ja jengi kaappas toisen julkisen bussin.

Turvallisuus on romahtanut maan politiikan hajottua. Laajaan korruptioon raivoissaan olleet mielenosoittajat vaativat syrjäyttämistä Presidentti Jovenel Moïse tehokkaasti kaksi vuotta sitten lamauttaa maata. Tauko esti sairaita saamasta hoitoa sairaaloissa, lapsia käymästä koulussa, työntekijöitä menemästä harvinaisiin työpaikkoihin ja jopa pysäyttänyt sähkön virtaamisen osissa maata.

Siitä lähtien jengit ovat useless vahvistuneet. He toimivat halutessaan, kidnappaavat koulumatkalla olevia lapsia ja pastoreita palvelujensa keskellä.

Kansakunnan poliittinen kuohunta kiristyi entisestään Mr. Moïse murhattiin kotonaan heinäkuussa, murha, joka on edelleen ratkaisematta. Muutamat jäljellä olevat virkamiehet maassa pian alkoi taistella hallinnan puolesta hallitus, ja fraktionalismi on jatkunut kuukausia, ja virkamiehet syyttävät toisiaan osallistumalla salaliittoon tappaa presidentti.

Amerikkalaisten lähetyssaarnaajien sieppaus tapahtui useless päivää sen jälkeen, kun Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto pidentää Haitin tehtäväänsä yhdeksällä kuukaudella yksimielisellä äänestyksellä perjantaina. Monet haitilaiset ovat vaatineet Yhdysvaltoja lähettämään joukkoja tilanteen vakauttamiseksi, mutta Bidenin hallinto on ollut haluton tekemään saappaita maahan.

Ulkoministeriön tiedottaja ei kommentoinut Haitin sieppauksia lauantai -iltana.

Osa Haitin pääkaupungista, mukaan lukien sieppaukset, ovat niin vaarallisia, että monet asukkaat ovat paenneet jättäen kerran vilkkaat kadut lähes hylätyiksi. Monet kaduista on luovutettu jengeille, ja harvat jalankulkijat lähtevät ulos jopa päivän aikana.

Jengit ovat siepanneet köyhiäkin katukauppiaita, ja kun he löytävät lompakostaan ​​vähän tai ei lainkaan, jengin jäsenet vaativat toisinaan myymään koteihinsa kuuluvia esineitä, kuten radioita ja jääkaappeja. Aiemmin tänä vuonna oppilaiden luokkahuone kokoontui keräämään rahaa oppilaatoverinsa lunnaiden maksamiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *