Mitä ovat kristillisen avun palvelut ja mitä se tekee Haitissa?

Kristillisen avun ministeriöt, hyväntekeväisyysjärjestö, jonka työntekijät siepattiin Haitilla lauantaina, on toiminut pitkään Karibian alueella.

Ohiossa toimiva ja vuonna 1981 perustettu ryhmä on verkkosivujensa mukaan työskennellyt Haitissa vähintään 15 vuotta. Järjestö jakaa ruokaa ja vaatteita, rahoittaa kouluja, opettaa viljelymenetelmiä ja auttaa hätäavussa. Vuonna 2020 sillä oli toimintaa yli 130 maassa ja alueella.

Ryhmän perustivat amishit ja mennoniitit, kristilliset lahot, jotka tunnetaan konservatiivisesta pukeutumisestaan ​​ja monien nykyaikaisten tekniikoiden välttämisestä. Pennsylvaniassa, jonne Amerikan ensimmäiset amishit saapuivat 1800 -luvulla, monet asuvat eristyksissä olevilla maaseutuyhteisöillä, jotka keskittyvät maanviljelyyn ja maatalouteen.

CAM sanoo pyrkivänsä olemaan luotettava ja tehokas kanava Amishille, Mennoniitille ja muille konservatiivisille anabaptistiryhmille ja yksilöille palvelemaan fyysisiä ja hengellisiä tarpeita ympäri maailmaa. Amish- ja mennoniittiyhteisöt kaikkialla Yhdysvalloissa pitävät säännöllisesti varainkeruuta Haitille myymällä ruokaa, huopia ja muita tekemiään tavaroita.

Haitissa CAM ylläpitää “sponsori-lapsi” -ohjelmaa, jonka mukaan 65 dollarin lahjoitus kuukaudessa voi sallia viisi oppilasta mennä kouluun. Lahjoituksilla rahoitetaan oppikirjojen ostamista ja annetaan jokaiselle lapselle yksi lämmin ateria päivässä. Ohjelma auttaa yli 9000 oppilasta 52 Haitin koulussa, ryhmän verkkosivuston mukaan.

Heidän työnsä ei ole mennyt ilman kiistoja Haitissa, jossa hallitus on riippuvainen kansainvälisestä avusta ja hyväntekeväisyydestä tarjotakseen palveluita, joita se ei voi. Viime vuonna se ilmoitti sovintoratkaisun siviilioikeudellisiin syytteisiin, koska entinen työntekijä ahdisti poikia työskennellessään Haitilla ja ilmoitti antaneensa 420 000 dollaria uhreille.

Järjestö vetäytyi amerikkalaisesta henkilöstöstä vuonna 2019 noin yhdeksän kuukauden ajaksi. Vuosikertomuksen mukaan se lähetti henkilöstöä takaisin sen jälkeen, kun poliittinen tilanne parani vuonna 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *