Kuinka three muukalaista maailman poissa tuli pelastamaan huonosti poltetun afganistanilaisen tytön

Asma kertoi perheelleen haluavansa lääkäriksi. He kysyivät häneltä millaisia. Lasten lääkäri?

Ei kuka tahansa lääkäri, Asma kertoi heille osoittaen etusormella ilmaan, kuten hän usein teki pisteen tekemiseksi. “Haluan olla päälääkäri.”

Asman isän kuolema merkitsi sitä, että perheen byrokraattiset esteet Yhdysvaltoihin tullessa olivat äärettömän korkeat, koska ensisijaista hakijaa ei ollut. Mutta niin kauan kuin amerikkalaiset joukot pysyivät maassa, ei näyttänyt olevan suurta sysäystä lähteä. Muutama sukulainen, mukaan lukien Yousuf, Asman setä – jonka kuten muut perheenjäsenet, The Occasions tunnistaa yhdellä nimellä turvallisuussyistä – saapui Yhdysvaltoihin. Mutta Asman perhe jäi Afganistaniin.

Sitten Kabul lankesi Talebanin valtaan, ja yhtäkkiä entinen pyrkimys parempaan elämään tuli elämän ja kuoleman kysymys. Nabila pakeni lastensa kanssa sisarensa kotiin Kabuliin, ja sitten torstaina 19. elokuuta kello 6.30 perhe nousi taksiin ja lähti lentokentälle. Jokaisella lapsella oli reppu, jossa oli yksi vaatetus. Nabilalla oli miehensä työasiakirjat ja kourallinen perhekuvia, joista yksi oli hänen kihlauksensa. Se oli siinä. Ei kirkasta muovipussia matkakokoisia nesteitä. Ei suosikkikirjaa. Ei matkalaukkuja.

Taksi päästi perheen pois Abbey Gaten läheltä, jonne oli kerääntynyt tuhansia ihmisiä. Nabila tiesi, että ehkä tämä ei ollut paras päivä paastoamiseen, koska hän olisi todennäköisesti ulkona tuntikausia, ellei kauemmin. Mutta sitten taas tämä oli ehkä täydellinen päivä paastoamiseen. “Halusin pakkoa” Jumalalta, hän muisteli.

Noin 12 tuntia myöhemmin, kun aurinko oli mennyt taivaalta ja tähdet kirkastuivat, portin väkijoukko nousi ja työnsi perheen lähemmäksi konserttilankaa. Joukot heittivät kyynelkaasusäiliöitä, ja Asma osui kasvoihin. Nabilan mekon helma syttyi hetkeksi tuleen, kun he molemmat menivät alas.

Asman veli Israel ryntäsi äitinsä ja sisarensa luo ja kaatoi vettä Asman kasvoille. Hän kamppaili hengittääkseen savun keskellä. Hänen sisarensa naamio oli kiinni hänen kasvoissaan pahoin sulaneen poltetun materiaalin ja ihon kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *