Käänteisesti Israelin uusi hallitus sitoutuu palestiinalaishallintoon

JERUSALEM – Eräänä yönä viime kuussa Israelin huippuministeri matkusti miehitetyn Länsirannan mutkaisilla teillä tavatakseen palestiinalaishallinnon presidentin Mahmoud Abbasin.

Puolustusministeri Benny Gantzin ja Mr. .

Se oli ensimmäinen kerta yli seitsemään vuoteen, kun Israelin korkean ministerin tiedettiin tapaavan herra Abbasin. Israelin edellinen hallitus, jota johti entinen pääministeri Benjamin Netanyahu, oli häväissyt herra Abbasin väistämättömäksi väkivallantekijäksi eikä koskaan tavannut häntä.

Elokuun kokous on merkittävin todiste uudesta, yhteistyöhaluisemmasta lähestymistavasta palestiinalaishallinnon käsittelyyn, jota Israelin uuden hallituksen korkeat jäsenet pitävät suojana islamistista militaarista Hamas -ryhmää vastaan.

Hallituksen virkaanastumisen jälkeen kesäkuussa muut ministerit ovat tavanneet palestiinalaisia ​​kollegoitaan, ja Israelin viranomaiset sanoivat ottavansa joukon konkreettisia toimia palestiinalaisten taloudellisen hyödyn saamiseksi, turvallisuusyhteistyön lisäämiseksi ja joidenkin syrjiviksi tuomittujen politiikkojen muuttamiseksi.

“Palestiinalaishallinto on palestiinalaisten laillinen edustaja, ja me pyrimme vahvistamaan PA: ta”, Gantz sanoi diplomaateille äskettäisessä tiedotustilaisuudessa.

Mutta alkavalla ententellä on selvät rajat, koska pääministeri Naftali Bennett on sulkenut pois mahdollisuuden rauhanneuvotteluihin ja Palestiinan valtion luomiseen. Nämä rajoitukset ovat saaneet muutamat arvostelijat luonnehtimaan hänen hallitustaan ​​eräänlaiseksi Netanyahu-liteksi ja hyökkäämään palestiinalaishallinnon puoleen uusien toimenpiteiden myötä.

Politiikka edustaa kuitenkin suurta muutosta Netanyahun viime vuosina, jolloin hallitus usein heikensi palestiinalaishallintoa ja uhkasi liittää suuria osia Länsirannalta, mikä johti viranomaisen katkaisemaan turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa. Ja Bidenin hallinto painostaa molempia hallituksia parantamaan suhteitaan askeleena kohti rauhaa, vaikka rauhanneuvotteluja ei ole käynnissä.

Gantz-Abbasin kokouksen lisäksi kaksi hallituksen ministeriä ja presidentti Isaac Herzog ovat puhuneet Abbasin kanssa puhelimitse ja vähintään viisi ministeriä on tavannut Palestiinan korkeita virkamiehiä.

Hallitus ryhtyy myös moniin käytännön toimiin, jotka todennäköisesti parantavat monien palestiinalaisten elämää.

Hallitus on suostunut myöntämään oleskeluoikeuden tuhansille Länsirannan palestiinalaisten asiakirjoittomille perheenjäsenille, jotka ovat asuneet epävakaassa tilanteessa ilman muodollista oikeudellista asemaa, usein vuosia, Israelin ja Palestiinan viranomaiset sanoivat.

Viime kuussa Israel muutti hyväksyä noin 1000 uuden palestiinalaisen asunnon rakentaminen Israelin hallitsemalle alueelle miehitetylle Länsirannalle, alueelle, jolla hallitus on harvoin sallinut palestiinalaisten rakentaa.

Hallitus lainasi viranomaiselle 156 miljoonaa dollaria auttaakseen sitä talouskriisissä, Israelin alueellisen yhteistyön ministeri Esawi Frej sanoi. Ja se on lisännyt 15 000: lla palestiinalaisten työntekijöiden kiintiötä, joka saa työskennellä Israelissa, jossa minimipalkka on noin kolme kertaa korkeampi kuin palestiinalaisyhteisöissä.

Israelin armeija on antanut palestiinalaisille turvallisuusjoukoille enemmän liikkumisvapautta Israelin turvallisuusvalvonnassa olevilla alueilla, kertoo Israelin turvallisuusviranomainen, joka puhui nimettömänä keskustellakseen arkaluontoisista asioista. Palestiinalaiset upseerit olivat valittaneet että Israelin luvan tarve päästä tietyille alueille on estänyt aktiivisen rikostutkinnan.

Armeija vähentää Israelin hyökkäyksiä Palestiinan turvallisuusvalvonnassa oleville alueille, virkamies sanoi.

Israel ja viranomaiset ovat aloittaneet korkean tason keskustelut 4G-matkapuhelintekniikan käyttöönotosta miehitetyillä alueilla, viranomaiset sanoivat. Palestiinalaiset teleyritykset tarvitsevat Israelia vapauttamaan taajuuksia, joita he voivat käyttää palveluun. Länsirannalla on tällä hetkellä 3G, kun taas Gaza ontuu edelleen 2G: n kanssa.

Frej sanoi, että Israel tutkii myös mahdollisia Länsirannan talouskehityshankkeita.

Palestiinalaiset ovat suurelta osin tyytyväisiä uuteen politiikkaan, ja 56 prosenttia pitää niitä positiivisina kysely Palestiinan politiikan ja tutkimustutkimuksen keskus julkaisi tiistaina.

Haitham al-Natsheh, 34, Hebronin asukas, jolla ei ole ollut laillista asemaa vuodesta 1991, sanoi olevansa iloinen, kun hän kuuli, että Israel asettaisi kaltaisensa.

“Se oli makea tunne”, hän sanoi. “Olemme eläneet niin monia ongelmia. Rehellisesti sanottuna, jos on olemassa toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on helpottaa elämäämme, tuemme niitä. ”

Nimrod Novik, Israelin politiikkafoorumin analyytikko, sanoi, että uudet politiikat merkitsivät “dramaattista poikkeamista Netanyahun strategiasta, joka heikentäisi auktoriteettia romahtamispisteeseen ennen kuin antaa sen hengittää”.

Vaikka uusi lähestymistapa voi olla hyödyllinen palestiinalaisille, Israelin hallituksen tylsä ​​vastustus Palestiinan valtiollisuudelle on avannut sen kritiikille, että se tarjoaa useless lempeämmän model Netanyahun näkemyksestä Palestiinan konfliktista ennemminkin hallittavana kuin ratkaistavana ongelmana.

Herra Bennett on sanoi että hän vastustaa Palestiinan valtiota ja ilmoitti viime viikolla vastustavansa tavata herra Abbasin kanssa.

Mutta vaikka hän muutti mieltään, mikä tahansa liike neuvottelujen aloittamiseksi kohti valtionehtoisuutta kaataisi todennäköisesti hallituksen, hauraan koalition, jossa on erilaisia ​​puolueita, joilla on toisiaan poissulkevat kannat.

Tämä suljettu ovi on johtanut syytöksiin siitä, että herra Abbas hylkäsi palestiinalaisen nationalismin hyväksyäkseen sen, mitä kriitikot kutsuvat “taloudelliseksi rauhaksi”.

Islamistiryhmät ovat kiistäneet häntä tapaamisesta herra Gantzin kanssa, kun taas maalliset kriitikot ovat syyttäneet häntä yhteistyöstä Israelin miehityksen kanssa.

“Se on hämmästyttävää”, sanoi Nasser al-Qudwa, entinen palestiinalaislähettiläs YK: ssa ja palestiinalaisen johtajan Yasir Arafatin veljenpoika. “He ovat valmiita osallistumaan tähän prosessiin, joka ei tunnusta Palestiinan kansallisia oikeuksia.”

Vaikka Israelin hallitus ryhtyy toimiin Palestiinan talouden ja turvallisuuden parantamiseksi, se on sitoutunut jatkamaan siirtokuntien laajentamista Länsirannalla. Se on myös jatkanut ilman lupaa rakennettujen palestiinalaisten asuntojen purkamista alueilla, joilla lupia myönnetään harvoin, ja käyttänyt painavaa kättä palestiinalaisia ​​vastaan ​​mielenosoituksissa ja yhteenotoissa.

Mr. talouden vakaudesta.

Ihmiset, jotka ovat puhuneet Abbasin kanssa äskettäin, sanoivat ymmärtävänsä Israelin nykyisen hallituksen poliittiset rajat ja hyväksyy nämä yhteistyötoimet hyväksi lähtökohdaksi sitoutumiselle.

Hän noudattaa myös Bidenin hallinnon ohjeita, joka edistää toimenpiteitä osana sitä, mitä se asettaa pitkäaikaiseksi prosessiksi konfliktin lopettamiseksi ja kahden valtion ratkaisun saavuttamiseksi.

Esitallennetussa puhe YK: lle perjantaina herra Abbas näytti viittaavan näihin askeleisiin sanoen: “Pyrimme menestymään tässä pyrkimyksessä luodaksemme olosuhteet, jotka edistävät nopeaa siirtymistä kohti lopullista poliittista ratkaisua, joka lopettaa Israelin miehityksen”.

Mutta hän asetti myös määräajan tälle sovinnolle. Hän kehotti järjestämään kansainvälisen rauhankonferenssin konfliktin ratkaisemiseksi ja antoi Israelille vuoden uhkavaatimuksen vetäytyä miehitetyiltä alueilta, mukaan lukien Itä -Jerusalem, tai hän haki päätöstä kansainväliseltä tuomioistuimelta miehityksen laillisuudesta.

Amerikan viranomaiset tunnustavat nykyiset rajat sille, mikä voi olla elinkelpoista ja mitä saattaa olla pöydällä, kuten ulkoministeriön tiedottaja Ned Value totesi viime viikolla, ja he keskittyvät yrittämään parantaa palestiinalaisten olosuhteita ja Israelin ja Palestiinan välisiä suhteita. hallitukset.

Presidentti Biden, joka puhui YK: ssa tiistaina, vahvisti tukevansa kahden valtion ratkaisua ja lisäsi: “Olemme tällä hetkellä kaukana tavoitteesta, mutta emme saa koskaan antaa itsemme luopua mahdollisuudesta edistystä. ”

Jotkut analyytikot ovat väittäneet, että lähestymistapa, joka alkaa keskittymällä talouteen, voisi tasoittaa tietä viranomaiselle saada enemmän itsenäisyyttä.

Pienet taloudelliset aloitteet voisivat auttaa rakentamaan luottamusta, joka tarvitaan avaamaan ovi välillisemmille muutoksille, kuten Israelin viranomaiset sallivat palestiinalaisten veroviranomaisten olla läsnä satamissa tai antaa palestiinalaisille suuremman liikkumisvapauden, sanoi S. Daniel Abrahamin toimitusjohtaja Joel Braunold. Lähi -idän rauhan keskus Washingtonissa.

“Tämä prosessi voisi sallia palestiinalaishallinnon lukita todelliset voitot”, hän sanoi. “Se voi johtaa muutoksiin, jotka vaikuttavat todella keskimääräisten palestiinalaisten elämään.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *