Yhdysvaltain diplomaatti Haitille eroaa Bidenin hallintopolitiikasta

Tuhannet muut haitilaiset siirtolaiset ovat kuitenkin päässeet Yhdysvaltoihin ja odottavat, että heidän tapauksensa käyvät läpi jääneen maahanmuutto -oikeusjärjestelmän.

Foote sanoi eroavassa kirjeessään, että hänen suosituksensa “jätettiin huomiotta ja hylättiin”.

“Poliittinen lähestymistapamme Haitiin on edelleen puutteellinen”, hän kirjoitti.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Worth sanoi vastauksena, että jotkut ehdotukset Haitin kesän epävakauden lisäämiseksi käsiteltiin hylätyiksi ja että ne olivat “jopa haitallisia sitoutumisemme edistämään demokratiaa Haitissa”.

“Mitään ideoita ei jätetä huomiotta, mutta kaikki ideat eivät ole hyviä ideoita”, Mr. Worth sanoi. Hän ei tarkentanut.

Bidenin hallinnon lähestymistapa Haitiin oli hieman epätavallinen, sanoi edustaja Andy Levin, Michiganin demokraatti, koska Foote nimitettiin kansan erityislähettilääksi, vaikka senaatin vahvistama suurlähettiläs oli jo palvellut siellä. Suurlähettiläs Michele J.Sison, nimitettiin huhtikuussa johtotehtävään osaston päämajassa Washingtonissa, mutta hänen vahvistuksensa on pysähtynyt.

Haiti Caucus -huoneen puheenjohtaja Levin sanoi, että Bidenin hallinto “tukee” Haitin pääministerin Ariel Henryn hallitusta, jota syytettiin viime viikolla liittyä herra Moïsen murhaan. Henry syrjäytti nopeasti maan syyttäjän, joka oli nostanut syytteen ja käynnistänyt valtataistelun poliittisten ryhmien välillä haitilaisina. taistella selviytyäkseen. Henry on kiistänyt olevansa yhteydessä murhaan.

Levin sanoi, että Bidenin hallinto ei ole pystynyt auttamaan kansalaisyhteiskunnan, uskonnollisten johtajien ja ihmisoikeusjärjestöjen voimaannuttamisessa Haitissa, jotka vastustavat Henryn hallitusta tai ovat muuten vaatineet uudistuksia.

“Haitin kansa huutaa mahdollisuutta kartoittaa oman maansa tulevaisuutta, ja Yhdysvallat jättää huomiotta heidän vetoomuksensa”, Levin kertoi torstaina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *