Pentagon pyytää henkilöstöä ilmoittamaan kaikista salaperäisten sairauksien oireista

WASHINGTON – Pentagon pyytää kaikkia sotilashenkilöstöä, siviilivirkamiehiä ja urakoitsijoita raportoimaan kaikista poikkeavista terveysjaksoista, jotka ovat samanlaisia ​​kuin sairaudet, jotka ovat kohdanneet diplomaatteja ja CIA: n virkamiehiä Havannan Yhdysvaltain suurlähetystössä.

Puolustusministeri Lloyd J.Austin III: n allekirjoittama viesti on pyrkimys tehostaa raportointia eri puolilta maailmaa ja Yhdysvalloissa saadakseen hoitoa sitä tarvitseville ja auttaakseen tiedustelututkijoita keräämään lisää tietoa ihottumasta jaksoista, joissa on loukkaantunut ainakin 200 amerikkalaista.

Muistiossa sekä muissa sotilasvastavastaisuuden virkamiehille toimitetuissa asiakirjoissa esitetään epäiltyjä merkkejä hyökkäyksistä loukkaantuneiden tileiltä, ​​mukaan lukien lämpö, ​​paine ja melu. Se kertoo myös oireista, jotka liittyvät ns Havannan oireyhtymä kuten pahoinvointi, päänsärky, kipu ja huimaus.

Puolustusviranomaiset korostivat ratkaisevasti, että muistiossa, joka lähetettiin 2,9 miljoonalle asepalvelusjäsenelle ja puolustusministeriön siviilille, hahmotellaan, miten reagoida: Siirry nopeasti pois alueelta.

“Oikea -aikainen raportointi on välttämätöntä, ja se alkaa tietää, mitä tehdä, jos sinulla on AHI”, Austin kirjoitti ja käytti lyhennettä poikkeavasta terveystapauksesta.

Sotilashenkilöstön on sitten raportoitava episodi komentoketjulle, turvallisuusvirkailijoille ja lääketieteellisille tarjoajille, Austin kirjoitti.

Muistio on osa hallituksen laajuista pyrkimystä kerätä lisää tietoa jaksoista, ja se tulee, kun tiedusteluvirkailijat jatkavat kamppailua selvittääkseen, kuka on vastuussa. Tiedustelupalvelut ovat lähestymässä joidenkin johtopäätösten tekemistä, mutta hallitus ei ole tarpeeksi lähellä tekemään “analyyttistä tuomiota”, CIA: n varajohtaja David S. Cohen sanoi tällä viikolla.

“On olemassa klassinen älykkyysongelma, ja lähestymme sitä samoilla tekniikoilla”, Cohen sanoi vuotuisessa tiedustelu- ja kansallisen turvallisuuden huippukokouksessa. “Tämä on vakava ongelma. Se on todellista, se vaikuttaa upseereihimme, se vaikuttaa muihin heidän yhteisössään ja hallituksessa. ”

“Selvitämme sen”, hän lisäsi.

On monia syitä, joiden vuoksi Yhdysvallat on kamppaillut tunnistaakseen, kuka ja mikä on vastuussa jaksoista. Virkamiehet ovat arvioineet, että useiden maiden tiedustelupalvelut voivat olla mukana, kumpikin eri motiiveilla ja laitteilla, jotka aiheuttavat sairauksia, joidenkin Yhdysvaltain viranomaisten mukaan.

Virkamiehet korostavat, että useiden vastustajien mahdollisuus on useless teoria ja että tiedusteluviranomaiset eivät ole vielä tehneet vaikeita johtopäätöksiä.

Mutta Neuvostoliiton kehittämä kylmän sodan aikainen valvontatekniikka levisi muihin maihin, joissa kaikissa on laitteita, jotka voivat saada aikaan aiempien hyökkäysten kaltaisia ​​oireita.

Ainakin joissakin Havannan oireyhtymän tapaukset, Venäjän sotilastiedusteluvirasto GRU käytti tekniikkaa salakuunteluun, mutta ei tarkoitukselliseen loukkaamiseen, joidenkin amerikkalaisten virkamiesten mukaan. Mutta muut myöhemmät jaksot näyttävät enemmän GRU: n tahallisilta hyökkäyksiltä, ​​nämä virkamiehet sanoivat.

Muissa tapauksissa Venäjän tiedustelupalvelu ei välttämättä osallistu lainkaan tekniikan jakamisen lisäksi. Jotkut tiedustelupalvelut ovat saattaneet käyttää viallista tai huonosti kalibroitua mikroaaltouuniin perustuvaa valvontatekniikkaa ja vahingoittaa vahingossa amerikkalaisia ​​virkamiehiä, joita he vakoilivat.

Ensimmäinen tapauserä tapahtui Yhdysvaltain Havannan -suurlähetystössä vuosina 2016 ja 2017. Seuraava ryhmä tapahtui diplomaattiasemilla Kiinassa, maassa, jossa Venäjän tiedustelupalvelun olisi ollut vaikea toimia, tiedustelusta kertovien virkamiesten mukaan.

Siitä lähtien virkamiehet ovat seuranneet tapauksia Euroopassa ja Aasiassa.

Edustaja Adam B.Schiff, Kalifornian demokraatti ja edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtaja, sanoi tämän kesän haastattelussa, että useat maat voivat olla mukana ja että on kriittistä olla hylkäämättä erilaisia ​​selityksiä.

“En usko, että voimme sulkea pois mitään mahdollisuutta, että näihin vammoihin on useita syitä ja että useat pelaajat osallistuvat näihin vammoihin”, Schiff sanoi. “Mielestäni mikä tahansa niistä on toteutettavissa.”

Eduskunta harkitsee senaatin hyväksymä lakiesitys Se laajentaisi apua nykyisille ja entisille valtion virkamiehille, jotka loukkaantuivat poikkeavista tapahtumista ja kärsivät Havannan oireyhtymästä. Heinäkuussa suunniteltu äänestys viivästyi puolueiden taistelujen vuoksi, mutta joidenkin virkamiesten mukaan toinen mahdollisuus äänestää saattaa tulla kuun loppuun mennessä.

Heinäkuussa CIA: n johtaja William J.Burns kertoi NPR: lle, että Havannan oireyhtymätapauksia oli noin 200, joista puolet oli toimistotyöntekijöitä. Sen jälkeen on tapahtunut lisää jaksoja, mukaan lukien yksi Vietnamissa Tämä viivästytti väliaikaisesti varapresidentti Kamala Harrisin vierailua maahan. Muut tapaukset on poistettu tutkimuksesta, ja virkamiehet uskovat, että ne eivät sovi oireyhtymän malliin.

Lisäraportit voivat auttaa tutkijoita oppimaan lisää hyökkäyksistä, havaitsemaan malleja ja pääsemään lähemmäksi syyn selvittämistä, sanoi korkea puolustusviranomainen.

Pentagonin muistio työvoimalle viivästyi kuukausia, kun virkamiehet ottivat käyttöön menettelyjä jaksojen tutkimiseksi ja loukkaantuneiden polun hoitamiseksi.

Vaikka vakavimmat sotilasviranomaisten tapaukset hoidetaan Walter Reedin kansallisessa sotilaslääkärikeskuksessa, vähemmän vakavia tapauksia voitaisiin hoitaa paikallisesti.

Muistiossa Austin kehotti palvelun jäseniä ja muita raportoimaan kaikista jaksoista, erityisesti niistä, jotka ovat samankaltaisia ​​Kuubassa sijaitseviin diplomaatteihin ja CIA: n virkamiehiin vaikuttavien Havanna -oireyhtymien kanssa.

Austinin muistion mukaan jaksot olivat tapahtuneet ”pääasiassa ulkomailla”. Pentagonin virkamiehet ja asiakirjat ovat kuitenkin tunnustaneet, että vaikka näin on, jotkut poikkeavuuksista ovat tapahtuneet Yhdysvalloissa.

Hallintovirkamiehet ovat aiemmin sanoneet, että kaksi jaksoa Washington DC: n alueella voivat olla mahdollisia esimerkkejä Havannan oireyhtymästä.

Valkoinen talo ja muut hallituksen virkamiehet ovat koko vuoden ajan pyrkineet lisäämään tietoisuutta tapahtumista ja kannustamaan ihmisiä ilmoittamaan oireyhtymän oireista, mutta myös välttämään paniikin syntymistä.

Pentagonin uudet neuvot perustuvat haavoittuneiden ja Havannan oireyhtymän oireiden saaneiden sotilashenkilöiden kokemuksiin.

Tämä sisältää yhden tapauksen syksyllä 2020, jolloin ulkomailla palveleva upseeri veti ajoneuvonsa risteykseen, sitten voitti pahoinvointi ja päänsärky. Hänen 2-vuotias poikansa istui takapenkillä ja alkoi itkeä. Kun upseeri vetäytyi nopeasti pois risteyksestä, hänen pahoinvointinsa lakkasi ja lapsi lopetti itkemisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *