Katso maailmaa Kanadassa

Kun Judy Lam Maxwell, omistaja Historialliset Chinatown-retket, opastaa kolmen tunnin ruokaa ja kävelykierroksia Chinatownissa Vancouverissa (100 dollaria), hän esittelee matkailijoille piirin yksityiset perintörakennukset, jotka palvelivat aikoinaan kiinalaisia ​​maahanmuuttajia, jotka tulivat 1800-luvun lopulla rakentamaan Kanadan mannertenvälistä rautatietä. Heillä oli järjestöjä, jotka tarjoavat majoitusta, pankkitoimintaa, sosiaalisia tapahtumia ja suojaa syrjinnältä.

“On hauskaa mennä katsomaan vanhimpia soittamassa mahjongia ja näiden rakennusten sisäosia, jotka ovat kuin museoita”, sanoi Lam Maxwell, joka jatkaa kiertuetta kahden tunnin kokkareiden valmistustunnilla, jota hän kuvailee keskeiseksi. kiinalaiseen kulttuuriin: “Se yhdistää ja jakaa ruokaa.”

Maahanmuuttoaalto edelsi Hongkongin vuonna 1997 luovutettua brittiläistä Kiinan hallitukselle; toinen tuoreempi aalto on liitetty Kiinan kukoistavaan talouteen.

Monet uudet tulokkaat asettuivat Esikaupunkiin Richmond, joka on 54 prosenttia etnistä kiinalaista vuoden 2016 mukaan väestönlaskenta, ja koti Aasian ostoksille ostoskeskukset, Kansainvälinen buddhalainen temppeli ja tunnetuin ruokaa, mukaan lukien yli 800 ravintolaa, yli 20 ravintolan “nyyttipolku”, mukaan lukien Empire Seafoodja a yökauppa avataan uudelleen 23. heinäkuuta.

“Pohjois-Amerikassa kiinalaista ruokaa pastöroidaan niin monin tavoin”, sanoi teini-ikäisenä Malesiasta alueelle muuttanut Alex Chen, joka on Vancouverin Boulevard Kitchen & Oyster Bar, jossa ruoanlaitto on maadoitettu ranskalaisella tekniikalla.

Vancouverin ympäristössä kiinalaiset vaihtoehdot ovat alueellisia, hän lisäsi tai erikoistui scorching pot -ruokiin, nuudeleihin, paistettuun riisiin ja muuhun. Hänen Richmond-suosikkinsa ovat HK BBQ Grasp Pekingin ankka ja Kokki Tony Seafood -ravintola innovatiiviselle hämärälle.

“Olemme niin siunattuja ja onnekkaita, että meillä on paljon valintoja korkeimmillaan”, hän sanoi.

Palaa Vancouverin alkuperäisen Chinatownin ympärille Skwachàys Lodge, boutique-hotelli, joka on omistettu alkuperäiskansojen taiteelle ja kulttuurille (170 dollaria), useless muutaman korttelin päässä Tohtori Solar Yat-Senin klassinen kiinalainen puutarha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *