Vuosia noudattamattomia varoituksia. Sitten Mexico Cityn metroaseman kaatuminen oli pelkäänyt.

MEKSIKON KAUPUNKI – Pääkaupunki oli ollut katastrofin edessä jo vuosia.

Siitä lähtien, kun se avattiin melkein vuosikymmen sitten, uusin Mexico Cityn metrolinja – Amerikan toiseksi suurimman metrojärjestelmän laajennettu laajennus – oli vaivannut rakenteellisia heikkouksia, jotka saivat insinöörit varoittamaan mahdollisista onnettomuuksista. Lukuun ottamatta lyhyttä, osittaista linjan sulkemista vuonna 2014, peräkkäiset hallitukset eivät huomioineet varoituksia.

Maanantai-iltana kiinnitysongelmat muuttuivat kohtalokkaiksi: Kultainen viiva -metro-juna putosi noin 50 metriä sen jälkeen, kun ylikulkusilta romahti sen alle ja tappoi vähintään 24 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä muita.

Onnettomuus – ja hallituksen kyvyttömyys toimia nopeammin ratkaistakseen tunnetut linjan ongelmat – käynnisti heti poliittisen tulipalon kolmelle Meksikon voimakkaimmalle ihmiselle: presidentille ja kahdelle ihmiselle, joiden uskotaan olevan edistyneitä hänen seuraajaansa. hallitsevan puolueen ja mahdollisesti maan johtajina.

Kaatuminen tapahtui klo 22.22 yhdellä uusimmista raiteista, nimeltään Linja 12, joka vihittiin käyttöön vuonna 2012. Paikalliset asukkaat olivat ilmaisseet huolensa ylikulkusillan rakenteellisesta koskemattomuudesta, mukaan lukien betonireput, voimakkaan maanjäristyksen jälkeen. tuhosi kaupungin osia syyskuussa 2017.

Metrojärjestelmän ylläpitoon ja ylläpitoon palkatut työntekijät tekivät vuosien aikana liikenneviranomaisille yli tusinan valituksen, jotka heidän mukaansa jätettiin huomiotta.

“Tämä olisi voitu välttää”, sanoi Mexico Cityn metrotyöntekijöiden ammattiliiton edustaja Homero Zavala. “Jos tämä hallinto todella kuuntelisi meitä työntekijöitä, vältettäisiin paljon ongelmia.”

Mutta viranomaiset eivät huomioineet työntekijöiden vaatimuksia kunnollisesta kunnossapidosta, hän lisäsi, ja jotkut puhuvista – myös herra Zavala – erotettiin.

Äärimmäinen video onnettomuudesta osoitti, että ylikulkusilta yhtäkkiä romahti kipinäsuihkussa ja lähetti roskapilven, kun yksi junavaunuista murskasi ajoneuvoon alla olevalla tiellä.

Pelastustyöntekijät ryöstivät pääsemään kallistuneisiin junavaunuihin, jotka makaavat sotkeutuneiden johtojen ja kierretyn metallin keskellä, vetämällä lopulta kymmeniä ihmisiä romuista ja kuljettamalla yli 70 ihmistä sairaaloihin loukkaantuneina. Suurin osa onnettomuudessa kuolleista 24 ihmisestä löydettiin kuolleista pelastusryhmien toimesta, virkamiehet sanoivat.

Epätoivoiset sukulaiset pakenivat paikalle saadakseen uutisia rakkaistaan, kun taas toiset tutkivat kaupungin sairaaloita toivoen löytävänsä perheenjäsenensä.

“Etsin poikaani”, Marisol Tapia kertoi itkujen kautta. “En löydä häntä mistään.”

Tuntia myöhemmin hänen 13-vuotias poikansa, Brandon Giovani Hernández Tapia, puuttui edelleen.

“Kävin kaikissa sairaaloissa ja he sanovat, ettei hän ole siellä”, hän kertoi kokoontui onnettomuuspaikalle tiistaina. “Metro ei ollut rakennettu yksin – tämä virhe on ollut siellä pitkään eikä kukaan tehnyt mitään.”

Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obradoria on kritisoitu tiukkojen verotuksellisten säästötoimenpiteiden käyttöönotosta, joka on nälännyt rahan pääoman, jonka se tarvitsee ongelmallisen metrojärjestelmän jälleenrakentamiseen, samalla kun se on levinnyt lemmikkieläinten hankkeisiin, mukaan lukien lähes 1000 mailin rautatie, joka ulottuu Meksikon yli.

Pian virkaan astumisensa jälkeen hän lopetti myös puoliksi rakennetun lentokentän rakentamisen, jonka kilpaileva puolue oli alkanut rakentaa Mexico Cityyn. Vaikka hallitus oli jo käyttänyt miljardeja dollareita lentokentälle, herra López Obrador romutti sen aloittaakseen uuden lentokentän rakentamisen eri paikkaan ja kuvitteli projektin uudelleen hänen nimessään.

Nämä investoinnit ovat tapahtuneet Meksikon kiireellisempien infrastruktuuritarpeiden kustannuksella, mukaan lukien korjaaminen Mexico Cityn vesiongelmat ja sen metrojärjestelmä, joka on keskeinen liikennemuoto hajaantuvan pääkaupungin lähes 22 miljoonalle väestölle.

Maanantain katastrofin seurauksena kaksi herra López Obradorin läheisintä liittolaista joutui välittömästi valvonnan alaiseksi: Claudia Sheinbaum, Mexico Cityn pormestari, ja Marcelo Ebrard, ulkoministeri, joka toimi pormestarina uuden metrolinjan avautuessa. Molempien oletetaan olevan tärkeimpiä kilpailijoita presidenttiehdokkaaksi, kun yhdeksi toimikaudeksi rajoitettu López Obrador eroaa vuonna 2024.

Uuden linjan, joka palvelee pääkaupungin työväenluokan kaupunginosia, rakensi herra Ebrard, joka oli Meksikon pormestari vuosina 2006–2012. Kriitikot syyttivät häntä siitä, että hän kiirehti rakentamisen loppuun ennen toimikautensa päättymistä. vahvistaa hänen poliittista perintöään. Häiriöt ilmaantuivat välittömästi.

Useless ensimmäisen kuukauden aikana linjan vihkimisen jälkeen junissa tai raiteilla tapahtui 60 mekaanista vikaa paikallisten tiedotusvälineiden mukaan. Junien oli hidastettava kohonneilla radoilla, koska insinöörit pelkäsivät suistumista. Noin vuotta myöhemmin kaupunki joutui sulkemaan väliaikaisesti osan 2 miljardin dollarin linjasta korjausta varten.

Sitten voimakkaan maanjäristyksen jälkeen vuonna 2017, Mexico Metropolis liikenneviranomaiset ilmoitti “rakenteellisesta viasta” yhdessä metrolinjan tukipylväissä, mikä oli vaikuttanut sen kykyyn kantaa raskasta painoa.

Vuonna 2018 senaattorit oppositiopuolueesta vaati Meksikon kaupungin viranomaisia ​​ilmoittamaan kongressille sääntöjenvastaisuuksista metrolinjan laajentamisen rahoituksessa. Virallisessa puolueasiakirjassa opposition lainsäätäjät kutsuivat kultaista viivaa “korruption ja hallinnon aikana vallinneiden julkisten resurssien väärinkäytön symboliksi”.

Lainsäätäjät viittasivat viallista linjaa koskevaan kongressitutkimukseen, jossa todettiin, että “muutokset perusrakenteeseen, alkuperäiseen ulkoasuun muuttamalla maanalaiset asemat korotetuiksi asemiksi, vaikuttivat vakavasti metrolinjan teknisiin käyttöolosuhteisiin”.

Onnettomuuspaikan lähellä asuvat asukkaat sanoivat, että valtion työntekijät olivat kiinnittäneet pylvään pian maanjäristyksen jälkeen. Mutta he epäilivät jälleenrakennuksen laatua nähtyään kuinka monta seisokkia ja kunnossapitokysymystä linjalla oli vuosien varrella.

Hernando Manon, 42, käveli töistä maanantai-iltana, kun tunsi vapinaa ja kuuli kovan kaatumisen muutaman sadan metrin päässä kadulta.

”Jyrinää ja sitten kipinöitä. Valot sammuivat, emmekä tienneet mitä tapahtui. Sitten kuulimme sireenit ”, herra Manon sanoi seisoen useless muutaman sadan metrin päässä onnettomuuspaikasta. “Kun lähestyimme, huomasimme, että metro oli romahtanut.”

Perheet ryntäsivät paikalle, hän sanoi toivoen löytävänsä rakkaansa ja huutaen poliisille, joka vaati päästämistä hylyn ympärille pystytetyn kordonin läpi.

Valonheittimet valaisivat romahtamispaikkaa, kun etsintä- ja pelastusryhmät yrittivät löytää eloonjääneitä raunioista. Ambulanssit, palomiehet, armeija ja Meksikon rikostekninen osasto työskentelivät etsimään eloonjääneitä ja tunnistamaan ruumiin aamuun asti.

A Vuosien 2018–2030 yleissuunnitelma metrojärjestelmän osalta yksityiskohtaiset tärkeimmät ratat ja junien kunnossapitoon liittyvät varoitukset ja varoitettiin, että junat voidaan raiteilta suistua kultaisella linjalla, ellei merkittäviä korjauksia tehdä. On epäselvää, suoritettiinko tarvittavat korjaukset koskaan.

Siitä lähtien, kun hänestä tuli pääkaupungin pormestari vuonna 2018, Sheinbaum, joka on läheisessä linjassa presidentin säästötoiminnan kanssa, on johtanut metrojärjestelmän menojen leikkauksia.

Vuodeksi kaupunki ei nimittänyt metrojärjestelmän infrastruktuurin ylläpitäjää. Neiti Sheinbaum täytti roolin vasta viime viikolla.

Metro on aiheuttanut päänsärkyä Ms. Sheinbaumille jo vuosia. Vuonna 2019 useita ihmisiä loukkaantui metro liukuportaiden mekaanisten ongelmien aiheuttamissa onnettomuuksissa, mikä pakotti kaupungin tutkimaan yli 400 liukuportaita pääkaupungin asemilla.

Maaliskuussa 2020 yksi ihminen kuoli ja ainakin 41 muuta loukkaantui kaksi metrojunaa törmäsi Meksikossa. Sitten tammikuussa metropolin pääkonttorin läpi Meksikon keskustassa tulipalo tappoi poliisin ja 30 muuta sairaalaan.

Oppositiopuolueet syyttivät helvetin huollon puutetta, ja konservatiivinen kansallinen toimintapuolue teki rikosvalituksen Sheinbaumia ja Mexico Cityn metroaseman päätä vastaan.

Tiistaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa sekä Ms Sheinbaum että herra Ebrard joutuivat toimittajien ankariin kysymyksiin. Ainakin julkisesti nämä kaksi poliittista raskaspainosta esittivät yhtenäisen rintaman.

“Olemme yhtä mieltä siitä, että pääsemme tämän pohjalle ja työskentelemme yhdessä totuuden löytämiseksi ja tiedämme, mikä aiheutti tämän tapahtuman”, Ms Sheinbaum sanoi.

“Jos sinulla ei ole mitään salattavaa, sinulla ei ole mitään pelättävää”, herra Ebrard sanoi. “Kuten kukaan muu, minäkin olen mitä viranomaiset päättävät, mutta vielä enemmän korkean tason virkamiehenä, jonkuna, joka edisti linjan rakentamista.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *