Israelin virkamiehillä oli suunnitelma tragedian estämiseksi Mt. Meron. Se jätettiin huomiotta.

“Tämä ei koske minua ollenkaan”, sanoi Yahuda Leib Schreiber, 33, kokopäiväinen Tooran tutkija ja seitsemän lapsen isä. “Kaikki sanelee ylhäältä.”

Ainoa oikea vastaus oli hänen mukaansa “tehdä parannus”.

Beitar Illitin uhreina olivat 11 lapsen isä, rabbi Shimon Matlon, 37-vuotias Elazar Goldberg, 43-vuotias Shmuel Zvi Klagsbald ja teini-ikäinen, Shmuel Eliahu Cohen, 16. Neljän henkilön nimet vilkuivat sähköisellä mainostaululla sisäänkäynnin sisäänkäynnin luona. ratkaisu.

Sisällä vallitseva mieliala oli kollektiivista surua ja hiljaista itsetarkastusta. Asukkaiden mukaan tragedia oli jumalallinen viesti, joka vaati sielun etsimistä ja itsensä parantamista. Silloinkin kun kuolevaisille oli vaikea ymmärtää tällaisia ​​viestejä, he sanoivat, keiden heidän oli esitettävä kysymyksiä?

“Uskomme, että Jumala valitsi 45 henkilöä sovittamaan koko tämän sukupolven synnit”, sanoi Chavi Zaltsman, 25, kahden lapsen äiti hasidilaisesta Karlin-lahkosta. Synteihin voi sisältyä käyttämättömiä juoruja tai riitoja tai vihaa, hän sanoi ja lisäsi: “Meidän on rakastettava toisiamme enemmän, vaikka ihmiset olisivatkin erilaisia.”

Jotkut lohduttivat kansallista surupäivää, jonka hallitus oli kutsunut sunnuntaina, vaikka ääri-ortodoksisemmilla ryhmillä, jotka eivät tunnusta valtiota, ei ollut kiinnostusta valtion asetuksiin.

“Jumala tuli ja otti tämän pojan ja sen miehen”, sanoi Asher Suissa, 44, ateriapalvelu ja rabbi Matlonin ystävä. Mutta hän lisäsi, että mukana oli myös ihmisiä syyttämättä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *