Netanyahu tarjoaa kilpailijalle vuoden toimistossa viime hetken tarjoukseksi hallitukselle

JERUSALEM – Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi maanantaina, että hän olisi halukas luovuttamaan johtajuuden vuodeksi pitkäaikaiselle oikeanpuoleiselle kilpailijalle Naftali Bennettille viimeisen ojan ponnistelemaan uuden hallituksen mukauttamiseksi.

Netanyahu, joka on viettänyt viimeiset 12 vuotta toimistossaan ja on nyt oikeudenkäynnissä korruptiosyytösten varalta, ilmoitti tarjouksesta juuri ennen hallituksen muodostamiselle asetettua määräaikaa. Israelin neljännet vakuuttamattomat vaalit kahden vuoden aikana.

Järjestely, joka on osa vuorottelusopimusta, olisi erittäin epätavallinen, koska Bennett, joka toimi lyhyesti edellisen hallituksen puolustusministerinä, johtaa pientä, ratkaisua kannattavaa puoluetta Yaminaa, jolla on useless seitsemän paikkaa 120: ssä. -istuin parlamenttiin.

Netanyahu kirjoitti tarjouksesta vuonna viesti Facebookissa alle 36 tuntia ennen hänen aikansa muodostaa uusi hallitus loppuu keskiyöllä tiistaina. Herra Bennett näytti hylkäävän tarjouksen poliittisena kehityksenä alkuperäisessä vastauksessaan.

Viime maaliskuun vaalit ovat johtaneet siihen, että herra Netanyahu on heikentynyt eikä ole toistaiseksi kyennyt kokoamaan koalitiota, joka johtaisi parlamentaarista enemmistöä.

Netanyahun konservatiivinen Likud-puolue voitti eniten mistä tahansa puolueesta vaaleissa ja sai 30 paikkaa 120-paikkaisessa parlamentissa, mutta useless 52 Likudin lainsäätäjää, kaksi uskollista ultraortodoksista puoluetta ja kaukana oleva puolue oli hyväksynyt sen pääministeriksi. -oikeusliitto nimeltä uskonnollinen sionismi.

Jopa herra Bennettin Yaminan ollessa aluksella, Netanyahu olisi silti kaksi paikkaa vajaa 61: stä, joka tarvitaan enemmistöhallituksen muodostamiseen.

Silti herra Bennettin puolueen tuki voi olla avainasemassa, ja hän on neuvotellut sekä Netanyahun johtaman ryhmän että oppositioryhmän kanssa, joka koostuu puolueista, jotka ovat päättäneet irrottaa Netanyahun. Tällä ryhmällä ei myöskään ollut helppoa tietä valtaan.

Netanyahu sanoi, että Bennett oli vaatinut palvella yhden vuoden vuorottelevassa pääministerissä neuvoteltuaan molempien osapuolten kanssa pelaaen toisiaan vastaan.

“Se ei ole tarkalleen rutiinivaatimus henkilöltä, joka johtaa puolueita, joilla on seitsemän paikkaa”, herra Netanyahu sanoi herra Bennettin ehdokkaasta. “Mutta minua ohjaava näkökohta on nyt vaakalaudalla – maan etu: Oikeanpuoleinen hallitus eikä vasemmistohallitus.” Herra Bennett kiisti myöhemmin vaatimuksensa.

Jos herra Bennett ottaisi vastaan ​​herra Netanyahun tarjouksen, on epäselvää, kuinka paljon valtaa herra Bennett todella käyttäisi, kun otetaan huomioon osapuolten välinen epätasapaino.

Herra Bennett on sanonut haluavansa mieluummin istua johdonmukaisessa oikeistohallituksessa, mutta totesi odottaneensa Netanyahun osoittavan, että hänellä on enemmistö. Hänen välitön vastauksensa Netanyahun tarjoukseen oli hylkäävä.

“Olen juuri kuullut Netanyahun ehdotuksen, ja minun on sanottava, että se on minulle epäselvä”, herra Bennett sanoi. “En vaatinut pääministeriä Netanyahulta, vaan pyysin hallitusta. Ja sitä valitettavasti hänellä ei ole. “

Hallituksen muodostamiseksi herra Netanyahu tarvitsee suoran tai passiivisen tuen Raamille, pienelle islamistiselle puolueelle, jonka heprealainen lyhenne tarkoittaa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien luettelo, jolla on neljä paikkaa parlamentissa. Mutta suurin osa uskonnollisesta sionismipuolueesta on toistaiseksi sulkenut pois riippuvuuden arabipuolueen tuesta, joka heidän mukaansa tukee terrorismia.

Herra Netanyahun ainoa vaihtoehto on houkutella väärinkäyttäjiä oppositioryhmästä. Netanyahu sanoi, että jos herra Bennett ja hänen Yamina-puolueensa yhdistävät voimansa muodostaakseen vankan 59 paikkakunnan, tulee muita.

Viimeisin vallanjakoehdotus voisi tarjota Israelille pääsyn pitkittyneeseen poliittiseen umpikujaan. Mutta jopa herra Netanyahun ollessa taustalla, se voisi korostaa halkeamia hänen huolellisesti kuratoidussa kuvassaan välttämättömyydestä.

Netanyahu on esittänyt itsensä ainoana ehdokkaana, jolla on riittävä pätevyys ja kokemus turvata Israelin tulevaisuus epävakaalla alueella, aikana, jolloin Bidenin hallinto jatkaa neuvotteluja, joilla pyritään palauttamaan Iranin kanssa vuonna 2015 tehty ydinsopimus Israelin vastalauseista huolimatta.

Mutta luottamusta ja vakautta koskevat kysymykset ripustaisivat kaikki uudet hallitukset herra Bennettin kanssa ainakin nimellisesti ruorissa vastaavanlaisen sopimuksen kestäessä useless kuukausia.

Netanyahun viimeinen hallitus perustui myös kiertosopimukseen tärkeimmän koalitiokumppaninsa, keskivaltaisen Sinivalkoinen puolueen johtajan Benny Gantzin kanssa. Kaksi yhdisti voimansa yhtenäisyyden hallituksessa viime vuoden vaalien arvonnan jälkeen.

Netanyahu toimi ensin pääministerin virassa sopimuksella, että herra Gantz siirtyisi tehtävään marraskuussa 2021. Mutta useless seitsemän kuukauden kuluttua Netanyahu loi budjettikriisin, joka johti uusiin vaaleihin, ennen kuin herra Gantz pääsi saamaan lähellä hallituksen johtamista.

Se, mitä monet israelilaiset toivovat nyt, on loppu ristiriitaan, joka halvaantui hallitusta vuosia. poliittinen ahdinko jätti Israelin ilman valtion budjettia kahdeksi peräkkäiseksi vuodeksi keskellä pandemiaa ja on viivästyttänyt nimityksiä useisiin keskeisiin hallinto- ja oikeusvirkoihin.

Sen lisäksi, että maassa vallitsevat tavanomaiset jännitteet maallisten ja uskonnollisten, oikeistolaisten ja vasemmistolaisten sekä juutalaisten ja arabien välillä, pääjako oli keskittynyt yhä enemmän itse Netanyahuun. Jopa ideologinen oikeus on jaettu Netanyahun kannattajien ja vastaisten leirien kesken suurimmaksi osaksi johtajan kyvystä toimia pääministerinä hänen oikeudellisten ongelmiensa keskellä.

Netanyahun odotetaan esiintyvän säännöllisesti oikeudessa nyt, kun hänen oikeudenkäyntinsä todistusvaiheessa syytetään lahjonta, petos ja luottamuksen loukkaaminenjonka hän kieltää, on alkanut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *