Netflix Chronicles Byron Bayn “Kuumat Instagrammerit”. Selviääkö paratiisi?

BYRON BAY, Australia – Elämän moraaliset ongelmat Instagramin vaikuttajana tunnetusti idyllisessä Byron Bayn kaupungissa eivät kadota Ruby Tuesday Matthewsissa.

Rouva Matthews, 27, myy 228 000 seuraajalleen enemmän kuin vegaanisia kosteusvoiteita, probioottisia jauheita ja konfliktittomia timantteja. Hän myy myös kadehdittavaa elämäntyyliä australialaisen kotikaupunginsa kiteisten poukamien ja sateenvarjojen altaiden taustalla.

Se on osa kuvankäsittelyä, joka on auttanut muuttamaan Byron Bayn – hyvässä tai pahassa – unisesta rantakaupungista, joka piirtää surffaajia ja hippejä maailmanlaajuisesti tunnetuksi varakkaiden ja digitaalisesti tajuavien kohteeksi.

“Minulla on tavallaan hetkiä, joissa olen kuin:” Hyödynnänkö tätä kaupunkia, jossa asun? ” Rouva Matthews kertoi äskettäin istuessaan Farmissa, joka on rönsyilevä maatalouden yritys, joka ilmentää kaupungin wellness-eetosta. “Mutta samaan aikaan se on minun tehtäväni. Se laittaa ruokaa lapsilleni. “

Byron Bayn maineen hyödyntämisen ja suojelemisen väliset jännitteet, jotka aina hautuvat yrittäjyyden sosiaalisen median aikakaudella, räjähti viime kuussa, kun Netflix ilmoitti suunnitelmista todellisuusnäyttelylle, “Byron Baes”, joka seuraa “parhaan elämänsä eläviä kuumia Instagrammereita”.

Paikalliset asukkaat sanoivat, että näyttely olisi harhaanjohtava väärä kuvaus kaupungista ja vaati Netflixiä peruuttamaan projektin. Yksi nainen aloitti vetoomuksen, joka on kerännyt yli 9000 allekirjoitusta ja järjesti kapinan “meloa ulos” – surffaajien muistomerkin, joka on yleensä varattu kuolemien muistoksi.

Useat myymälänomistajat, joista monilla on huomattava läsnäolo Instagramissa, ovat kieltäytyneet luvista, jotka antavat Netflixille mahdollisuuden tallentaa heidän tiloissaan. Useat vaikuttajat, joita näyttely lähestyi, sanoivat myös päättäneensä olla osallistumatta.

Heidän joukossaan oli rouva Mathews, joka kävi läpi ensimmäisen kuvaamisen ja haastatteluprosessin, mutta kumartui myöhemmin. “Byron ei ole vitsi”, rouva Matthews sanoi, yllään kivipestyt farkut ja paksu jääsininen neule, jonka hänellä oli mainostettu Instagramissa Sinä aamuna. “He ovat pohjimmiltaan kaupunkimerkkejä.”

Takaisku on herättänyt kysymyksiä siitä, kenellä on oikeus hallita ja hyödyntää Byron Bayn kultti, paikka, joka tunnetaan nyt hitaasta ja eskapistisesta elämäntavastaan, jossa boheemi on hehkutettu yhtenäiseksi jungalow esteettinen tupsu sateenvarjot, kudotut lyhdyt, liinavaatteet ja eksoottiset kasvit.

Jotkut väittivät, että todellisuusnäyttely keskittyisi osaan vaikuttajia, joiden täydellinen kuva läsnäolosta Instagramissa ei edusta ”todellista” Byron Bayä. Näin tehdessään esitys altistaisi kaupungin epätoivotuille ulkopuolisille.

“Mikä oikeus heillä on käyttää hyväkseen Grand Byronia?” sanoi Tess Corridor, elokuvantekijä, joka muutti Byron Bayyn vuonna 2015 ja järjesti vetoomuksen ja meloa. Hän lisäsi pelkäävänsä, että näyttely vetää alueelle ”väärän tyyppisen henkilön” ja jakaa kaupungin salaiset rantapaikat muun maailman kanssa.

“Emme ole Venice Seaside”, hän sanoi. “Se on erilainen tunnelma.”

Toiset sanoivat olevansa huolissaan siitä, että pelkkä Byron Bayn kuvaaminen matalana juhlakaupunkina tekisi siitä totta.

“Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään vaikuttajia vastaan”, sanoi Ben Gordon, joka johtaa The Byron Bay Common Storea, joka on “enimmäkseen kasvipohjainen” ja usein Instagram-brunssipiste, joka oli alun perin mukana näyttelyssä ennen kuin hän veti sen pois.

“Kyse on kaupungin havaitsemisesta täysin väärällä tavalla”, lisäsi herra Gordon, jolla on yli 80 000 Instagram-seuraajaa henkilökohtaisten ja myymäläsyötteiden välillä. “Suurin pelkoni on, että näyttelystä tulee itsensä toteuttava.”

Joillekin todellisuussarjojen torjunta on kuitenkin elitismin ja tekopyhyyden vastaista, ja on viime kädessä turhaa ja jopa haitallista, koska mielenosoitukset ja niistä johtuvat tiedotusvälineet ovat antaneet sille ilmaista julkisuutta.

“On järjetöntä ja naurettavaa ajatella, että ihmiset voivat hallita sitä, miten Byron on tai ei ole edustettuna”, sanoi Michael Murray, ostajan edustaja, joka on viettänyt alueella yli kolme vuosikymmentä. “Se ei enää kuulu tiettyyn klikkaukseen.”

Netflix on ohjannut kritiikin sanomalla, että se jatkaa ohjelman tuottamista, jonka mukaan se olisi “aito ja rehellinen”.

Netflix Australian ja Uuden-Seelannin sisällönjohtaja Que Minh Luu sanoi sähköpostitse lähettämässään lausunnossa, että “tavoitteemme on nostaa vaikuttajakulttuurin verho ymmärtääkseen motivaation, halun ja tuskan tämän hyvin inhimillisen tarpeen takia olla rakastettu . ”

Ennen kuin kaupunki oli koskaan koristeltu ensimmäisellä sydänemojillaan, ennen 1970- ja 80-luvun nousua tai aikaisempaa surffaajien ja vaihtoehtoista elämäntapaa etsivien tuloa Byron Bay oli hiljainen valaanpyyntikaupunki Australian itärannikolla, 100 mailia Brisbanen eteläpuolella.

Wategosin ranta – jossa koteja voi myydä yli 17 miljoonalla dollarilla – oli jyrkkä mäki, jossa oli useless muutama perhe, mukaan lukien Wategos, etelämeren saarelaisten perhe, joka viljeli banaaneja ja myöhemmin juoksi rantakioskia, jossa myytiin paksuja ravisteluja ja hampurilaisia.

“Se oli taivas”, sanoi perheen jälkeläinen Susie Beckers, 60, istuen rannalla katsellen paikallista surffauskilpailua, pojanpoikansa leikkimässä hiekassa. “Kukaan ei todellakaan halunnut asua täällä”, hän lisäsi rannalla sijaitsevaa kiinteistöä, “koska se oli niin kaukana.”

Kioskista on sittemmin muutettu ylellinen ravintola ja hotelli Raes on Wategos, jossa yö kattohuoneistossa voi maksaa yli 2500 dollaria.

Asuntojen mediaanihinta Byron Bayssa on 1,eight miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä kalleimman paikan Australiassa ja melkein yhtä kalliita kuin Hollywood Hills Kaliforniassa. Chris Hemsworth ja Zac Efron ovat muutti kaupunkiin.

Byron Bayn nopea kasvu on uhka arvoille, joita sillä pidetään, sanovat jotkut asukkaat.

Kaupunki, sanoi Mandy Nolan, paikallinen kirjailija, on tullut tapaustutkimus siitä, mitä tapahtuu, kun lokalismin kulttuuri markkinoidaan maailmanlaajuisesti. “Kestävyysarvomme ovat saaneet aikaan kestämättömyyden markkinoita”, hän sanoi. “Byronista on tullut oman tuotemerkin uhri.”

Kaupungin eriarvoisuus on kova. Vieraanvaraisuuden työntekijät, opettajat ja sairaanhoitajat on työnnetty pois kaupungista tai, mikä vielä pahempaa, kodittomuuteen. Kaupungissa, jonka pysyvä asukasluku on alle 10000 ihmistä, on maan korkein kodittomuus Sydneyn jälkeen, viimeaikaisen hallituksen katulaskurin mukaan.

Rannikolla jotkut ihmiset nukkuvat telttakaupungissa hiekkadyyneissä ja pensaissa, kun taas toiset – monet heistä vakaana työssä – liikkuvat lyhytaikaisten majoitusten, ystävien sohvien ja autojen välillä.

John Stephenson, 67-vuotias hierontaterapeutti, on viettänyt useita vuosia asuessaan farmariautossaan. “Se on noloa”, hän sanoi kerätessään tavaroita varastoyksiköltä ennen siirtymistään väliaikaiseen majoitukseen. “En näytä bummilta, mutta minusta tuntuu.”

Muualla kaupungissa kuitenkin illuusio säilyy ennallaan.

Eräänä leutoina iltana Cape Byronin majakassa höyheniseen fedoraan, bolo-solmioon ja kaulasta nilkkaan ulottuvaan farkuun pukeutunut mies kuvasi kahta lastaan ​​poimimasta kukkia. Hän oli niin kyllästynyt hetken sieppaamiseen, ettei huomannut, että hänen takanaan istuva kolmas lapsensa oli vaarassa kaatua mäkeä.

Nainen, jolla oli joogamatto olkansa yli, huusi hänelle. Nainen, Lucia Wang, oli juuri muuttanut Byron Bayhin edellisenä iltana. Hän sanoi, että hän oli tullut kaupungin kauneuden ja parantavien ominaisuuksien vuoksi.

“Ensimmäinen asia, mitä sinun tarvitsee tehdä, on useless mennä merelle ja uida”, hän sanoi. “Kaikki tulee olemaan hyvin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *