Arvaa mikä olento teki salaperäisiä polkuja meren pohjassa

Syvänmeren sieniä ei tunneta liikkuvuudestaan. Loppujen lopuksi heiltä puuttuu lihaksia, hermostoa ja elimiä. Unohda evät tai jalat arktisen merenpohjan matkustamiseksi.

Mutta uudet tutkimukset viittaavat siihen, että nämä muinaiset elämänmuodot voivat todellakin kiertää – ja paljon enemmän kuin meribiologit uskoivat. Tutkimalla satoja valokuvia ja videoita arktisista sienistä saksalaisen Max Planckin merimikrobiologian instituutin tutkijat löysivät valtavan verkon polkuja, jotka olivat useita metrejä jäljellä olentojen roaming-herätyksestä.

“Pesusienet ovat yksi eläinten elämän alkeellisimmista muodoista”, kertoi tutkimuksen johtaja Teresa Morganti julkaistu Maanantai Present Biology -lehdessä. ”Alussa olimme hyvin skeptisiä. Ajattelimme: ‘Se ei ole mahdollista. Sienet eivät voi liikkua. “

Tutkimusta varten tohtori Morganti ja hänen kollegansa tutkivat vedenalaisia ​​materiaaleja Langseth Ridgestä, meren vuorijonosta, joka ei ole kaukana pohjoisnavasta ja joka on melkein mailin pysyvästi jääpeitetyn veden pinnan alla. Alkuperäisestä skeptisyydestään huolimatta he löysivät todisteita siitä, että luonnonvaraiset sienet eivät useless liikkuneet jäykän elinympäristönsä ohella, vaan myös muuttivat suuntaa ja edes ylämäkeen.

“He ovat aktiivisempia kuin luulemme olevamme”, sanoi Australian kansallisen yliopiston syvänmeren sieniasiantuntija Rachel Downey, joka ei ollut mukana uudessa tutkimuksessa. “Meillä ei ole koskaan aikaisemmin ollut todisteita siitä.”

Muutamassa kokeessa tutkijat ovat osoitettu ainakin jotkut sienilajit kykenevät indeksoimaan hitaasti supistumalla ja laajentumalla päivien ja viikkojen ajan. “Yksi asia on tietää, että sieni pystyy tekemään tämän laboratoriossa. Toinen asia on nähdä sen pelaavan luonnossa ”, kertoi Stephanie Archer, Louisianan yliopistojen merikonsortion meriekologi, joka ei ollut mukana paperissa.

Saadakseen vilauksen syvänmeren sienien äärimmäisestä elinympäristöstä, tohtori Morgantin tiimi kääntyi videoiden ja kuvien pariin, jonka vuonna 2016 Polarstern, tutkimusalus ja jäänmurtaja.

Polarsternin kuvassa kuvattiin yli 10000 sienen yhteisö (jonka halkaisija vaihteli penniäkään hula-renkaan kokoon) niin tiheä, että se peitti melkein Langseth Ridgen ylähuiput.

Eläinten keskuudessa ja välillä on toisiinsa kudottuja piikkejä, luiden kaltaisia ​​rakenteita, jotka sienet irtoavat. Tutkijat havaitsivat, että piikkireitit näkyivät 70 prosentissa sadoista tutkimuksessa tutkituista elävien sienien kuvista.

Kuinka ja miksi merisienet liikkuvat syvien napamerien ympärillä, ovat avoimia kysymyksiä, tohtori Morganti sanoi. Todennäköisesti he heiluttavat ruokaa kohti tai poissa biologisten vanhempiensa luota, hän sanoi.

Meribiologit ovat myös epävarmoja Langseth Ridge -reittien iästä, koska elinympäristö on suurimmaksi osaksi vesivirtauksen häiritsemätön. Syvänmeren sienet voivat elää vuosikymmenien ajan, vuosisatoja tai jopa vuosituhannet ja aiemmat laboratoriotutkimukset ovat säätäneet sienen liikettä niittaamalla neljä millimetriä päivässä tai a muutama millimetri kuukaudessa (riippuen siitä, mitä arviota tarkastelet).

“Etana olisi niin paljon nopeampi”, rouva Downey sanoi. “Todennäköisesti tapahtuu, että tuhannet sienet liikkuvat tällä hetkellä ympäri maailmaa. Emme useless näe sitä. ” Kun on kyse Langseth Ridgen spicule-polkujen verkosta, hän sanoi: “Nuo polut voivat olla pysähdys-alku, pysäytys-alku vuosikymmenien tai jopa satojen vuosien ajan.”

Tohtori Morgantin meneillään olevan tutkimuksen tarkoituksena on selittää, kuinka meren sienet onnistuvat selviytymään – saati sitten muuttamaan – kylmissä, pimeissä, ravinteita niukassa karuissa vedenalaisissa vuorissa lähellä pohjoisnavaa. “Kuinka nämä massiiviset sienet voivat selviytyä niin äärimmäisessä ympäristössä?” hän sanoi.

Piikkireitit tarjoavat houkuttelevaa näyttöä siitä, että (anatomisesta yksinkertaisuudesta huolimatta) sienet saattavat pystyä havaitsemaan ympäristön ärsykkeitä ja syömään ruokaa kohti.

Ja koska Langseth Ridgen sienilajeja esiintyy myös Norjan, Venäjän, Kanadan, Grönlannin ja Islannin rannikon edustalla, niiden uusi liikkuvuus saattaa myös olla laajempaa.

“Tämä muistutti minua siitä, miksi rakastin sieniä”, tohtori Archer kertoi uusista havainnoista. “Joka kerta kun luulemme heidän keksivän, ne yllättävät meidät.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *