Navalnyn lakimies pidätetään Moskovassa

Moskova – Venäjän oppositiojohtajaa Aleksei A.Navalnya puolustava pääasianajaja pidätettiin perjantaina ääriliiketoimessa, joka voisi kieltää herra Navalnyn oppositioliikkeen. .

Asianajaja Ivan Pavlov pidätettiin sen jälkeen, kun Venäjän federaation turvallisuuspalvelu, eli FSB, teki hyökkäyksen Moskovan hotellihuoneeseen klo 6.40, hänen kollegansa sanoivat. Häntä syytettiin paljastamasta lainvalvontatutkinnan yksityiskohtia, jotka eivät olleet yhteydessä Navalnyyn, ja häntä kohdeltiin kolmen kuukauden vankeusajalla. Herra Pavlovin kollegoiden mukaan edustajat etsivät myös ryhmänsä Pietarin toimistoista ja murtoivat teknologiapäällikönsä asunnon oven.

Pavlov, yksi Venäjän tunnetuimmista ihmisoikeusasianajajista, on usein edustanut korkean profiilin vastaajia asioissa, joihin liittyy FSB, KGB: n seuraaja ja jolla on valtava vaikutusvalta Venäjällä. Hänen pidätyksensä järisytti Venäjän aktivistiyhteisöä, koska lakimiehet ovat pääsääntöisesti pystyneet jatkamaan toimintaansa, vaikka viranomaiset ovat tehostaneet oppositiota vastaan.

“Ivanin pidätys liittyy hänen ammatilliseen toimintaansa”, ryhmä asianajajia sanoi avaa kirje Perjantai. “Uskomme, että nämä lainvalvontaviranomaisten toimet on tarkoitettu yksinomaan Ivanin ja hänen kollegoidensa pelottamiseen pakottaakseen heidät hylkäämään aktiivisen kannan asiakkaidensa puolustamiseksi.”

Tuomari vapautti myöhemmin Pavlovin, mutta kielsi häntä käyttämästä puhelinta tai Internetiä.

Presidentti Vladimir V.Putinin tiedottaja Dmitri S.Peskov sanoi, ettei hän tiedä herra Pavlovin pidätyksen syitä eikä voinut kommentoida sitä. Mutta hän kiisti, että oppositiohenkilöihin, aktivisteihin, toimittajiin ja nyt lakimiehiin kohdistuva lainvalvontapaine oli äskettäin ollut osa yhtä Kremlin kriitikoiden vastaista kampanjaa.

“Tämä ei ole kaikki osa yhtenäistä suuntausta”, Peskov kertoi. “Nämä ovat erilaisia ​​jaksoja ja erilaisia ​​tapauksia.”

Herra Pavlov johtaa laillisten oikeuksien ryhmää nimeltä Crew 29, joka on nimetty Venäjän perustuslain artiklan mukaan, joka takaa ajatuksen ja sanan vapauden. Ryhmän asiakkaina on entinen toimittaja Ivan Safronov syytettiin vakoojista Naton puolesta viime vuonna.

Joukkue 29 sanoi, että Pavlovia tutkittiin, koska hänen väitettiin paljastaneen Safronov-tapauksen turvallisuusluokitellut tiedotteet tiedotusvälineille.

Mutta hyökkäykset tapahtuivat useless neljä päivää sen jälkeen, kun herra Pavlov otti puolustuksensa Venäjän tunnetuimmasta oppositiohahmosta herra Navalnysta. Maanantaina joukkue 29 ilmoitti edustavansa Navalnyn järjestöjä Moskovan syyttäjien huhtikuussa nostamassa oikeudenkäynnissä, jonka mukaan järjestöt laitetaan laittomiksi ääriryhmiksi.

“Liberaalien iskulauseiden varjolla”, syyttäjät sanoivat, “nämä organisaatiot ovat kiireisiä luomalla ehtoja sosiaalisen ja sosiopoliittisen tilanteen epävakauttamiseksi.”

Pavlov sanoi maanantaina, että hänen tiiminsä paljastaa mahdollisimman paljon tietoa Navalnyn korruptiontorjuntasäätiötä ja hänen aluetoimistoja vastaan ​​tehdystä ääriliikkeistä, vaikka viranomaiset olivat luokittaneet todisteet valtion salaisuudeksi.

“Tiedämme hyvin, mitä valtiosalaisuus on, ja tiedämme, miten työskennellä tämän kanssa”, herra Pavlov sanoi. “Tiedämme myös, mitä tietoja ei voida luokitella missään olosuhteissa.”

Herra Navalny palasi Venäjälle tammikuussa toipumassa myrkytyksestä, jonka länsimaisten virkamiesten mielestä Venäjän valtio yritti murhata. Siitä lähtien Venäjän viranomaiset ovat siirtyneet uuteen vaiheeseen vuosia kestäneessä kampanjassaan opposition tukahduttamiseksi, lisäämällä painostustaan ​​toimittajiin ja vangitsemalla tai pakottaen maanpakoon herra Navalnyn avustajia. Herra Navalny tuomittiin helmikuussa kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen ehdonalaiseen rangaistukseen rikkomisen takia, mikä oikeusryhmien mukaan oli poliittisesti perusteltua vakaumusta kavalluksesta.

Odotettaessa, että herra Navalnyn liike kielletään pian ekstremistinä, oppositiojohtajan kollegat torstaina sanoi, että he olivat sulkemassa heidän valtakunnallisessa 40 alueellisen toimistonsa verkostossa.

Erimielisyyksien tukahduttaminen on seurannut jännitteiden lisääntymistä Venäjän ja lännen välillä, jolloin säännölliset venäläiset ovat yhä erillään ulkomaailmasta. Vastauksena 15. huhtikuuta Yhdysvaltain pakotteet Venäjää vastaan ​​hakkeroinnista ja muusta “haitallisesta ulkomaisesta toiminnasta”, Venäjä vastusti muun muassa kieltämällä Yhdysvaltojen Moskovan suurlähetystön palkkaamasta ihmisiä, jotka eivät ole Yhdysvaltojen kansalaisia.

Yhdysvaltain suurlähetystö ilmoitti perjantaina, että muutto pakotti sen lomauttamaan kolme neljäsosaa konsuliedustajastaan. Tuloksena, suurlähetystö sanoi, se lopettaisi lähes kaikkien Venäjällä oleskelevien ei-maahanmuuttajien viisumipyyntöjen käsittelyn, kuten matkailuun tai työmatkoihin.

Ivan Nechepurenko osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *