Nigeriassa liikenne sillalla tukahduttaa taloudellista edistystä

Occasions Insider kertoo kuka olemme ja mitä teemme, ja antaa kulissien takana oivalluksia siitä, miten journalismimme muodostuu.

JOEN NIGER-SILLA, Nigeria – Kun vietetty kaksi tuntia ristikkäisessä liikenteessä yrittäen ylittää sillan, joka ulottuu mahtavalle Niger-joelle, epätoivo alkaa. Emme ole liikkuneet tuumaa. Väänelen takaistuimella. Tulemmeko koskaan tulemaan toiselle puolelle?

Kolme tuntia jumissa oltuaan – aika kului enimmäkseen miettimällä miksi Nigeriassa, Afrikan jättiläisessä, tämä kapea silta on ainoa merkittävä yhteys kahden taloudellisesti elintärkeän eteläisen alueen välillä – hyväksyntä saapuu: Täällä vietämme yötä.

Ihmiset nousevat autostaan ​​ja kuorma-autoistaan ​​venyttelemään, hyväksyen senkin. Puoli tusinaa miestä ajautuu reunakivelle istumaan ja vitsailemaan. Naiset nojaavat autonsa tavaratiloihin ja keskustelevat.

Kottikärryä työntävä mies pomppii ohi, kutomalla tietä säiliöautojen, keltaisten linja-autojen ja patjoilla kasattujen ajoneuvojen välillä. Hänen kottikärryt on grilli, täynnä kuumia hiiliä, ja sen sisältö valaistu sivulle leikatulla valolla. Hän pysähtyy käännellen lihaa pihdeillä.

Vähän polttoainetta tappamme moottorin ja avaamme ikkunat. Suya-maustetun lihan haju tunkeutuu sisään.

Alla on Niger, Afrikan kolmanneksi pisin joki, joka antoi Nigerialle nimen, ja se on näkymätön punaisissa takavaloissa valaistuissa kuumissa pakokaasupilvissä, joiden virtaavat vedet eivät ole kuultavissa joutokäynnin moottoreiden melusta.

Kuljettaja soittaa lihamyyjälle. Aion tehdä saman. Kertonut Nigerian tarinasta väärän toivon kauppiaat jotka lupaavat maksua vastaan ​​auttaa perheitä löytämään poliisin huostaan ​​kadonneita rakkaita, kaikki mitä olemme tänään syöneet, ovat muutamia banaaneja ja maapähkinöitä.

Mutta yhtäkkiä olemme siirtymässä. Kaikki kilpailevat takaisin ajoneuvoihinsa. Valtava korilla harjaava kuorma-auto lähentyy pois mahdollisimman nopeasti melkein laiduntamalla kottiristikkoa. Olemme poissa! Mutta useless hetkeksi. Saamme noin 50 metriä ennen jauhamista pysähtymiseen.

Kaikkien 56 vuoden ajan tämä 4600-jalkainen teräsristikkosilta Nigerin yli on kantanut raskasta kuormaa, joka yhdistää Onitshan, kaupallisen keskuksen, ja rauhallisemman Asaban ystävyyskaupungit, joissa monet Onitshaan matkustavat elävät päivittäisestä ylityskokemuksesta huolimatta.

Vuosikymmenien aikana lukemattomat kuorma-autot puua, palmujen ytimiä ja kumia ovat kulkeneet tällä tavalla. Jokainen kuviteltavissa oleva kulutushyödyke – alusvaatteet, etanat, moottoripyörät, wc-harjat, loisteputket hyttysverkot, napakorkit, parafiinilamput, iPhonet – myös törmäävät Onitshassa vilkkaasti Länsi-Afrikan suurimmille kaupallisille markkinoille tai sieltä pois.

Joka vuosi 5 miljardin dollarin arvosta kauppaa käydään Onitshan markkinoilla, valtion valtion virastossa sanoi vuonna 2016. Siellä asui Onitsha Market Literature, Nigerian selluteknologiateollisuus, ja avain menestykseen / Nollywood, Nigerian monen miljardin dollarin elokuvaliiketoiminta: 51 Iweka Street, yksi kolmesta suurimmasta elokuvan jakeluverkostosta, on Onitshan markkinoilla.

Kaikkien näiden tavaroiden lisäksi sillasta riippuu myös valtava määrä nigerialaisia ​​matkailijoita. Nigerian väestö, jonka arvioidaan ylittäneen 200 miljoonan rajan, on todennäköisesti nelinkertaistunut sillan rakentamisvuodesta 1965 lähtien. (Laskelmia ei tehdä usein, joten on mahdotonta tietää varmasti.)

Hillo, johon olemme juuttuneet marraskuun iltana, ei ole poikkeama. Joka päivä matkustajat ja kaikista suunnista saapuvat tavarat kanavoidaan kohti siltaa, mikä tarkoittaa, että useimmat ylitykset vievät tunteja. Retkiä hidastavat entisestään turvatarkastukset sillan lähestymispaikoilla. .

Tämä Nigerin ylityspiste estää edistystä Nigerian yrittäjyyskaakkoisosassa, joka on yksi maan vauraimmista alueista.

Mutta siltojen puute – ja rappeutunut tai epätäydellinen tila suuressa osassa Nigerian infrastruktuuria – on laaja ongelma, joka pidättää koko maata, sanovat analyytikot.

“Se vaikuttaa liiketoiminnan kustannuksiin”, sanoi politiikan analyytikko Patrick Okigbo, joka työskenteli Nigerian viimeisen hallituksen kanssa kansallisen infrastruktuurisuunnitelman laatimisessa. ”Se vaikuttaa ihmishenkiin. Kukaan ei enää matkustaa maanteillä, jos heillä on siihen varaa. Jos et pysty, jatka sitten rukousta. “

Maili alavirtaan Nigerin sillan tungosta kohtauksesta, joka ei ole näkyvissä viskoosissa yöilmassa, voi olla vastaus: toinen silta, puoliksi rakennettu.

Toinen Nigerin silta alun perin ehdotettiin vuonna 1978, ja siitä lähtien kansalliset poliitikot ovat käyttäneet sitä kampanjalupauksena kaakkoisäänestäjien tuesta. Työn aloittaminen kesti yli kolme vuosikymmentä, mutta lopulta kuusikaistaisen sillan rakentava yritys sanoo se on valmis vuoteen 2022 mennessä.

Kun se on valmis, se on “valtava helpotus henkiin kaikille tämän maan itämaalaisille”, sanoo Onitshassa toimiva liikemies Newman Nwankwo, 33, joka usein suunnittelee koko päivänsä sillaliikenteen ympärille. Joko hän yrittää ylittää lounasaikaan keskipäivän ja kello 14.00 välisenä aikana tai odottaa sunnuntaihin.

Hän ei edes yritä ylitystä, ellei hänellä ole vähintään puoli tankkia.

“Jos en aio suunnitella hyvin ja tapaan liikennettä, rentoudun useless täällä jonossa laittaen AC: n ja musiikkini päälle”, hän sanoi.

Silmään juuttuneena katson ympärilleni ja kuvittelen, mitä kaikki nämä ihmiset voisivat tehdä, jos nämä päivittäiset rypytykset eivät imeisi aikaaan ja neljä vuosikymmentä odottavat toista vaihtoehtoa joen toisella puolella. Sillat aiheuttavat liikennettä kaikkialla maailmassa, mutta tämän vanhenevat terniitit näyttävät olevan enemmän paineen alla kuin mikään, jonka olen koskaan ylittänyt.

Toinen tunti käy läpi. Liikkumme muutama tuuma.

Ihmiset kulkevat ohi, myyvät kylmää vettä ja koksia. Missä on hidasta, koska liikenneruuhkat tunnetaan Nigeriassa, myyjäyritykset kukoistavat.

Kaikki liikkeet ovat uudestaan, uudestaan. Yhdessä vaiheessa, kun liikenne alkaa eteenpäin, edessämme oleva kuljettaja nukkuu. Mikään sumiseminen ei herätä häntä. Joku ryntää ravistelemaan häntä hereillä.

Menemme 30 sekuntia. Pysähdymme 30 minuutiksi.

Keskiyöllä teemme sen yli. Kolmen mailin tekeminen kestää melkein kuusi tuntia.

Poistuessamme sillalta ohitamme Asaba-puolella olevan suuren kyltin alla.

“Tervetuloa”, se lukee optimistisesti, “edistymisen maalle”.

Ruth Maclean on The New York Timesin Länsi-Afrikan toimiston päällikkö.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *