Navalnyn verkko hajoaa, vedoten Putinin painostukseen

Hän palasi julkisuuteen torstaina ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän aloitti nälkälakon vaatiakseen parempaa hoitoa. Hän lopetti 24 päivän nälkälakon viime viikolla. Puhuessaan videolinkillä Moskovan oikeussaliin, herra Navalny vetosi a Helmikuussa annettu tuomio kunnianloukkauksesta toisen maailmansodan veteraanista, josta seurasi 11 500 dollarin sakko. Tuomioistuin hylkäsi valituksen. Oikeussalin videonäytöissä herra Navalny näytti kiusalliselta, mutta kun hän puhui tuomarin yrityksistä keskeyttää loppulausuntonsa, hänen äänensä kuulosti melkein yhtä voimakkaalta kuin hänen dramaattisia oikeussalien esiintymisiä aiemmin tänä vuonna.

Hänen mukaansa Putin yritti kietoutua Neuvostoliiton toisen maailmansodan voiton kunniaksi perustellakseen pyrkimyksiään pysyä vallassa.

“Keisarisi, jolla ei ole vaatteita, on varastanut voittomerkin ja yrittää muodostaa sen itselleen stringiksi”, herra Navalny sanoi puhuessaan tuomarille venäläisten uutispisteiden julkaisemien äänitallenteiden mukaan. “Kaikki viranomaisenne ovat miehittäjiä ja pettureita.”

Menettelyn tauon aikana herra Navalny puhui vaimonsa Yulia Navalnajan kanssa oikeussalissa olevan videolinkin kautta. Hän kertoi hänelle, että vartijat olivat vieneet hänet keskiviikkona saunaan parantamaan ulkonäköään ennen kuin yleisö näki hänet. Hän kertoi hänelle lisäävänsä vähitellen puurolusikoita, kun hän tuli ulos nälkälakosta.

“Olen useless kamala luuranko”, hän sanoi kuvaillen mitä hän näki katsellessaan peiliin.

Torstaina eri Moskovan oikeustalossa herra Navalnyn lakimiehet saapuivat suljettuun istuntoon hänen organisaatiotaan vastaan ​​suunnatussa ääriliikkeissä. Tapaukseen liittyvistä todisteista on annettu salaisuus, mutta oppositiojohtajan ryhmän mukaan he saivat tietää, että tutkijat olivat aloittaneet uuden rikosoikeudellisen tutkinnan herra Navalnya, Volkovia ja toista avustajaa Ivan Zhdanovia vastaan.

Tutkittava rikos, Venäjän valtion ylläpitämä Tass-uutistoimisto vahvistettu, oli “voittoa tavoittelemattoman järjestön perustaminen, joka loukkaa kansalaisten yksityisyyttä ja oikeuksia”.

Volkov, entinen ohjelmistoyritysten johtaja, joka johti herra Navalnyn valtakunnallista alueellisten toimistojen verkostoa, sanoi, että kaikki eivät sulkeudu. Muut ennustivat hänen muuttuneen itsenäisiksi poliittisiksi kokonaisuuksiksi, jotka harjoittavat paikallista politiikkaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *