Kiinan Internetin kilpailuoikeus johtaa yritysten yhteenottoihin

Myös Kiinan Web-yritykset ovat tottuneet kääntymään hallituksen puoleen. Niiden tiedot ja verkostot auttavat hallitusta tarkkailemaan yleisöä. He seuraavat ahkerasti virallisia sensuurisuuntaviivoja ja auttavat valtion tiedotusvälineitä levittämään propagandaa. Niistä on tullut olennainen osa kommunistisen puolueen sosiaalisen valvonnan koneistoa. Tencent ja Baidu kieltäytyivät kommentoimasta, eikä Alibaba vastannut kommentointipyyntöön.

Hallituksen heiluttaessa kilpailulakeja heistä voisi tulla entistä palvelevampia.

Viime viikolla, Tencent ilmoitti 7,7 miljardin dollarin rahasto, joka on omistettu kestäville sosiaalisen arvon innovaatioille. Se rahoittaisi hankkeita, joihin sisältyy koulutus, hiilineutraalius ja maaseutukylien elvyttäminen, joista monet ovat puolueen lemmikkieläinten aiheita. Jotkut kommentoijat kiittivät Tencentiä verkossa harhaanjohtavasta politiikasta. Yksi Weibo-kommentaattoreista epäili, että Tencent maksoi kilpailusakonsa etukäteen.

Alibaba oli aikoinaan kaikkein haastavin tekemisissä sääntelyviranomaisten kanssa, jotka näyttivät toisinpäin, kun verkkokaupan jättiläinen kiusasi pienempiä kilpailijoita ja myyjiä. Alibaban johtaja puolusti jo marraskuussa 2019 poissulkevia käytäntöjään a tapaaminen kilpailunrajoittimen kanssa. “Aina on joitain kilpailijoita, jotka spekuloivat vahingollisesti yksinomaisen yhteistyön liiketoimintamallista”, hän sanoi.

Alibaban perustaja Jack Ma syytti lokakuussa julkisesti Kiinan sääntelyviranomaisia ​​siitä, että he olivat liian pakkomielteisiä taloudellisen riskin hillitsemisessä. Päiviä myöhemmin viranomaiset keskeyttivät Alibaban taloudellisen tytäryhtiön Ant Groupin julkisen osakeannin.

Alibaban asenne ei voisi nyt olla erilainen. Kun sääntelyviranomainen oli määrännyt 2,eight miljardin dollarin kilpailusakon, yritys sanoi, että se “hyväksyy rangaistuksen vilpittömästi ja varmistaa, että noudatamme päättäväisyyttä”. Herra Ma on piti matalaa profiilia lokakuusta lähtien.

Silti puhuminen on halpaa, ja alustat eivät ole tehneet juurikaan näyttääkseen avautuvansa. Esimerkiksi Tencent ja Alibaba voivat aloittaa sallimalla toistensa maksusovellukset palveluissaan. Se hyödyttäisi kuluttajia ja osoittaisi, että he noudattavat vakavasti lain noudattamista. Se voisi myös saada hallituksen pois heidän selkänsä.

Mutta toistaiseksi yksikään näistä yrityksistä ei ole ilmoittanut merkittävistä toimista kilpailunvastaisten käytäntöjen korjaamiseksi. Sen sijaan he törmäävät ja liikkuvat vallan hallien läpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *