Puheenjohtaja Tapahtuma oli merkki kestävästä seksismistä, EU: n johtaja sanoo

Se oli hankala diplomaattinen hetki.

Ursula von der Leyen, Euroopan unionin toimeenpanevan hallituksen puheenjohtaja, oli jätetty seisomaan vierailunsa aikana Turkissa tässä kuussa hänen kollegansa, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja turkkilainen presidentti Recep Tayyip Erdogan asettivat kaksi puheenjohtajaa.

Von der Leyen, ensimmäinen nainen, joka johti Euroopan komissiota, punnitsi tilannetta ensimmäisen kerran maanantaina ja kertoi eurooppalaisille lainsäätäjille, että hän oli päätynyt virheeseen koska hän on nainen.

“Olisiko näin tapahtunut, jos minulla olisi ollut puku ja solmio?” hän kysyi puhuen Euroopan parlamentille maanantai-iltana. ”Aikaisempien kokousten kuvissa en nähnyt mitään pulaa tuoleista. Mutta sitten taaskään en nähnyt yhtään naista näissä kuvissa. ”

“Tunsin olevani loukkaantunut ja jätetty yksin: naisena ja eurooppalaisena”, hän lisäsi ja huomautti, että valvonta oli merkki “kuinka pitkälle meidän on vielä mentävä, ennen kuin naisia ​​kohdellaan tasa-arvoisina”.

Video Turkin presidentinpalatsissa tässä kuussa pidetystä kokouksesta osoitti rouva von der Leyenin selkeän yllätyksen, kun hän päästää ”um” sopivien istumapaikkojen puutteesta. Hän asettui nopeasti sohvalle muutaman metrin päähän, kun Michel, joka on tasa-arvoinen Euroopan unionin hierarkiassa, ja Erdogan istui Euroopan unionin ja Turkin lippujen edessä.

Kuvat aiheuttivat välittömän myrskyn, monet kommentoivat tällä hetkellä näkemäänsä kestävää seksismiä, ja leikkeet levisivät nopeasti verkossa. #GiveHerASeat oli pian nousussa Twitterissä kaikkialla Euroopassa.

Kokous tapahtui ratkaisevalla diplomaattisella hetkellä, kun Turkki yrittää parantaa täynnä olevia suhteita Euroopan unioniin ja elvyttää liittymisprosessia. Se tapahtui myös silloin, kun Turkki on ottanut askeleen pois naisten vaikutusmahdollisuuksista, mihin von der Leyen viittasi maanantaina mainitsemalla Turkin eroaminen Istanbulin yleissopimuksesta, sopimus, joka torjuu naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Hän esitti myös toisen huomautuksen: Diplomaattinen virhe teki useless otsikoita, koska huoneessa oli ollut kameroita jakson kaappaamiseksi.

Mutta hän lisäsi: “Tuhannet samanlaiset tapaukset, joista suurin osa on paljon vakavampia, jää huomiotta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *