Jane Austen -museo kiinnittää huomiota orjuuteen

Austenin romaanit kertovat brittiläisen yhteiskunnan kapeasta yläluokasta ja sijoittuvat viehättäviin kyliin, jotka ovat enimmäkseen erotettu ulkomaailman ongelmista. “Jane Austen on nyt jalustalla ilmaisuna jotain ihastuttavaa, lohduttavaa, kaunista, fiksua”, sanoi englantilainen professori Paula Marantz Cohen ja kunniaopiston dekaani Philadelphian Drexelin yliopistossa. Monet hänen faneistaan ​​haluavat nauttia hänen tarinoistaan ​​yksinkertaisemmasta ajasta ja paikasta.

Jotkut Austenin tutkijat sanovat, että hänen romaaniensa “Emma” ja “Mansfield Park” kohdat ehdottivat hänen tukevan abolitionismia, mutta toisten mukaan tämä on epäselvää. Muutama hänen kirjeestään selvisi. Mutta hänen suosikkikirjailijansa – Samuel Johnson, Thomas Clarkson ja William Cowper – olivat lainvastaisia. Silti, kuten melkein kaikilla englantilaisilla perheillä 1700-luvulla, hänen perheellään oli siteitä orjakauppaan Claire Tomalinin julkaisun Jane Austen: A Life mukaan.

Orjuuden aihetta käsitellessään Jane Austen -seuran presidentti Sherard Cowper Coles sanoi: “Tämä on Englannin tarina, ja kun ymmärryksemme lisääntyy, meidän tulisi kertoa se ja päivittää se.”

Mutta Cowper Coles, entinen diplomaatti, joka oli Ison-Britannian erityisedustaja Afganistanissa ja Pakistanissa vuosina 2009–2010, varoitti: “Odotetaan, että ihmisillä on tajunnan aikansa ulkopuolella. Mutta yhtä lailla, aikanamme olemme tietoisia orjuudesta, elämme sen seurauksilla Minneapolisissa ja monissa muissa paikoissa. “

Englannin matkanjohtaja Frances Brook, joka on johtanut ryhmiä Austenin kohteisiin, sanoi kannattavansa museota, joka esittelee enemmän kontekstia Austenin ajasta, mutta että hänen tuomitsemisestaan ​​puuvillan käyttämisestä ja sokerin ottamisesta teekseen olisi “herännyt” -ism on mennyt hieman liian pitkälle. ” Kuten muutkin meistä, Austen teki jokapäiväisessä elämässään asioita, jotka olivat ristiriidassa hänen laajempien näkemyksiensä kanssa maailmasta, kertoi Brook, joka vieraili viimeksi museossa vuonna 2017.

Professori Johnson Princetonista sanoi, että museon yritys lisätä kontekstia Austenin elämään ei tukahduttaisi lukijoiden innostusta häntä kohtaan.

“Se, että otat Austenin mukaan historian sotkuisuuteen, ei tarkoita sitä, ettet rakastaisi häntä”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *