W.Galen Weston, joka muutti perheen ruokavalion, kuoli 80-vuotiaana

W. Galen Weston, prinssi Charlesin polo-kumppani, joka muutti ja laajensi isoisänsä, leipurin, perustamaa kansainvälistä ruokaimperiumia ja jatkoi kerätä ylellisiä tavarataloja, kuoli 12. huhtikuuta kotonaan Torontossa. Hän oli 80-vuotias.

Hänen kuolemastaan ​​ilmoitti perheomisteinen holdingyhtiö George Weston Ltd., jonka puheenjohtajana hän oli toiminut eläkkeelle siirtymiseen vuonna 2016. Ilmoituksessa ei ilmoitettu syyn syytä.

Kun herra Weston liittyi perheyritykseen vuonna 1961, se kontrolloi leipomoita Kanadassa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa sekä ruokakauppoja, kuten kuningatar Elizabethin ruokakauppias Fortnum & Mason sekä brittiläisiä, kanadalaisia ​​ja amerikkalaisia ​​supermarketteja ja elintarvikkeiden tukkukauppiaita. . Meijerit, suklaavalmistajat ja kanadalainen paperitehdas olivat myös sekoituksessa.

Vuonna 1972 työskennellessään Irlannin liikeyrityksessä herra Westonille annettiin kadehdittava tehtävä päättää kanadalaisen Loblaw Groceteriasin kohtelu, jonka perhe oli vähitellen ottanut hallintaansa vuoteen 1956 mennessä. Velkaa ja huono myynti kuormittanut ketju käveli konkurssin laidalla.

Osa Westonin suunnitelmasta oli tavanomainen: hän sulki nopeasti kannattamattomat kaupat ja puolitti Loblawsia, kuten yhtiö nyt tunnetaan.

Mutta hän palkkasi myös Dave Nicholin, entisen yliopistotoverin, joka oli liikkeenjohdon konsulttiyrityksen McKinsey & Companyn luona. Työskennellessään Richard Currien, toisen kanadalaisen, joka palkattiin pois McKinseystä, ja suunnittelija Don Wattin kanssa, herra Nichol muutti jäljellä olevat myymälät loisteputkivalaisista metallihyllyillä täytetyistä laatikoista tilaviksi ja melkein ylellisiksi.

Avain Loblawsin tekemiseen hallitsevaksi päivittäistavarakaupaksi Kanadassa oli ryhmän lähestymistapa aiemmin unelias non-public label -liiketoimintaan, alkaen kotitalouksien niiteistä. Herra Watt keksi elävän keltaisen pakkauksen, jossa oli rohkea, musta Helvetica-kirjoitus riville ”No Identify” -tuotteet joka lupasi vaihtaa hienot pakkaukset alhaisiin hintoihin ja laatuun.

Todellinen läpimurto oli kuitenkin päätös luoda omia merkkituotteita, kuten Recollections of Kobe Tamari Garlic Sauce and Sweet Cane Chocolate Fudge Crackle Ice Cream, jotka olivat korkealaatuisempia kuin tuotenimet ja mikä tärkeämpää, erottuva ja muodikas. , mutta silti halvempi.

Presidentin valinta, kuten linja nimettiin, alkoi suklaa-evästeellä. Tuolloin markkinajohtajalla, Nabiscon Chips Ahoylla, oli 24 prosenttia suklaalastuja ja käytetty kasviöljy. President Choicen Decadent-evästeet olivat 40 prosenttia pelimerkkejä ja käytettyä voita.

Uuden linjan korostamiseksi Loblaws lisäsi perinteisiä ruokakaupan lentolehtisiä jotain, joka muistutti lehden ja sarjakuvan ristiä, jota se kutsui Insider’s Reportiksi. Sen sijaan, että mainostettaisiin viikoittaista myyntiä, raportissa herra Nichol esitettiin valokuvissa perhekoiransa kanssa ja kertoi tarinoita uusista tuotteista, joista kaikista tuli kannattavampia Loblawsille kuin tuotenimillä.

Vaikka presidentin valinta houkutteli jäljittelijöitä, jotkut amerikkalaiset ruokakaupat alkoivat ostaa tai lisensoida tuotteita. Walmart palkkasi Loblawsin kehittämään vastaavia tuotteita myymälöilleen Yhdysvalloissa.

“Vaikutus oli syvällinen”, sanoi Toronton yliopiston ruokahistorioitsija Daniel Bender. “Loblaws muutti myymälöitään niin, että niiden oli tarkoitus näyttää pikemminkin markkinoilta kuin supermarketeilta.”

Willard Gordon Galen Weston syntyi 29. lokakuuta 1940 Marlow’ssa, Buckinghamshiressä, Englannissa. Hän oli nuorin yhdeksästä lapsesta Willard Garfield Weston, josta tuli perheyrityksen presidentti vuonna 1924, ja Reta Lila (Howard) Weston, entinen opettaja.

Perhe palasi Kanadaan toisen maailmansodan jälkeen. Mukaan lyhyt profiili The New York Timesissa vuonna 1978, nuorena miehenä, Weston oli “läntisen maailman arkkityyppinen poika”, joka “jahtaa tyttöjä ja vietti melkein yhtä monta yliopistotuntia elokuvateattereissa kuin luokkahuoneessa”.

Herra Weston opiskeli Länsi-Ontarion yliopistossa ennen kuin aloitti perheyrityksen. Hän aloitti Irlannissa, jossa hän osti supermarketteja osana laajennusta. Kun hän oli Dublinissa, josta hän oli hankkinut myös ylellisen tavaratalon Brown Thomas, hänen silmänsä kiinnittivät mallin kuvat mainostauluihin ympäri kaupunkia. Hän meni naimisiin tämän mallin, Hilary Fraynen, kanssa vuonna 1966, seremoniaan, jota seurasi vastaanotto, jossa hääjuhlat käyttivät vaatteita 1890-luvun kultakuumin jälkeen Kanadan Yukonin alueella.

Neiti Weston osallistui aktiivisesti perheen luksusliiketoimintaan, jonka Selfridges ankkuroi nyt Isossa-Britanniassa ja johon kuuluu Holt Renfrew Kanadasta.

Vuonna 1983 terrorisminvastaiset poliisit Irlannissa varoittivat Westonia siitä, että hän oli Irlannin väliaikaisen republikaanien armeijan sieppauksen kohteena. Heidän pyynnöstään hän jätti auton irlantilaisessa kodissaan houkuttimena ennen kuin lähti Englantiin. Kun kotona tapahtui seitsemän naamioidun aseenmiehen ja poliisin välinen ampuminen, josta loukkaantui neljä potentiaalista sieppaajaa, herra Weston pelasi polttoa Windsorissa joukkueessa prinssi Charlesin kanssa.

Herra Westonin alaisuudessa Loblaws jatkoi laajentumistaan ​​yritysostojen kautta, mukaan lukien Kanadan suurimman apteekkiketjun haltuunotto ja tuomalla markkinoille uusia myymälöitä. Mutta se myös aluksi kamppaili, kun Walmart lisäsi tuoreita päivittäistavaroita Kanadassa sijaitseviin myymälöihin vuonna 2006, ja uuden varastojärjestelmän lanseeraaminen johti tyhjiin hyllyihin Loblaws-myymälöissä ja pullistuneille varastoille yritykselle.

Herra Weston jätti herra Nicholin (ja hänen ranskalaisen bulldoginsa, Georgie Girlin) olemaan Loblawsin kasvot televisiomainoksissa ja painetuissa mainoksissa. Mutta hän vieraili säännöllisesti Loblaws-myymälöissä sekä puhuakseen ostajien kanssa että tarkastellakseen myymälän roskia, joka on yksi hänen suosituimmista tehokkuuden indikaattoreistaan.

Vaikka hän antoi harvoin haastatteluja, Westonista tuli enemmän julkinen henkilö, kun hänen vaimonsa tuli Ontarion luutnanttikuvernööri – Kuningatar Elizabethin asiamies maakunnassa – vuonna 1997. Hän palveli siinä tehtävässä viisi vuotta.

Herra Westonin vaimo selviää hänestä, samoin kuin hänen poikansa Galen, joka seurasi häntä George Westonin puheenjohtajana ja toimitusjohtajana; hänen tyttärensä, Alannah Weston, Selfridges Groupin puheenjohtaja; viisi hänen sisarustaan, Grainger Weston, Nancy Baron, Wendy Rebanks, Gretchen Bauta ja Camilla Dalglish; ja neljä lastenlasta.

Herra Westonin George Westonin muutos korostettiin kauan ennen hänen kuolemaansa, kun yritys ilmoitti myyvänsä viimeisimmät leipomot, jotka olivat pitkään hallitsevia, keskittyen ruokakauppoihinsa ja kiinteistöomistuksiinsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *