Saksa aikoo asettaa kaikki aikuiset rokotuskelpoisiksi kesäkuusta alkaen.

Saksan terveysviranomaiset sallivat kaikkien aikuisten ilmoittautua rokotustapaamisille kesäkuusta alkaen, liittokansleri Angela Merkel sanoi maanantaina.

Ilmoitus tuli tapaamisen jälkeen lainsäätäjien kanssa keskustellakseen sosiaalirajoitusten poistamisesta täysin rokotettujen ihmisten kohdalla, mikä on merkki siitä, että Saksa saattaa lähentyä viimeisimmän lukituksensa syntymistä.

“Menemme siirtymävaiheeseen, mikä ei myöskään ole helppoa”, Merkel kertoi toimittajille keskusteltuaan maan rokotuskehityksestä osavaltion kuvernöörien kanssa. Tällä hetkellä Saksa keskittyy rokottamaan 60-vuotiaita tai sitä vanhempia, sairaita tai tietyissä ammateissa työskenteleviä ihmisiä.

Saksan rokotuskampanja on vauhdittunut hitaan alkamisen jälkeen, ja keskimäärin yli 485 000 ihmistä päivässä saa nyt laukauksen viime viikolla. Noin 23 prosentilla väestöstä on ollut vähintään yksi annos, ja 7,2 prosenttia on täysin rokotettu. Saksa on paljon jäljessä Britanniasta, joka on antanut vähintään yhden annoksen 51 prosentille väestöstä, tai Yhdysvalloille, 42 prosentilla.

Saksalaiset lainsäätäjät keskustelivat myös siitä, milloin ja miten lievittää tiettyjä päivittäisiä rajoituksia täysin rokotetuille, mutta eivät päättäneet konkreettisista toimenpiteistä.

Merkel kysyi, voisivatko saksalaiset matkustaa kesän aikana: “Mitä nopeammin pääsemme läpi tämän vakavan vaiheen, sitä nopeammin toivo leviää.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *