Englantilainen jalkapallo ilmoittaa sosiaalisen median boikotoinnista verkkoväärinkäytösten vastustamiseksi

Englannin jalkapallovirkamiehet sanoivat lauantaina, että he tekisivät sosiaalisen median sähkökatkon ensi viikonloppuna protestoidakseen “pelaajien ja monien muiden jalkapalloon liittyvien verkkojen jatkuvaa ja jatkuvaa syrjivää väärinkäyttöä”.

Boikottia tukee ryhmäryhmä, mukaan lukien Premier League, maailman rikkain ja korkeimman tason jalkapalloliiga, mutta myös Englannin jalkapalloliitto; miesten ja naisten jalkapallon kaksi parhaan ammattilaisen tasoa; erotuomarit; maan pelaajaliitto ja muut.

Toiminta on urheilun suorin pyrkimys painostaa sosiaalisen median yrityksiä, kuten Twitter, Instagram ja Fb, ryhtymään toimiin verkkoväärinkäytösten torjumiseksi, ja se tapahtuu kauden jälkeen, jolloin pelaajat, klubit, tiimien johtajat, erotuomarit, naiskommentoijat ja muut ovat ollut väärinkäytön kohteena.

Sosiaalisen median boikotointi seuraa myös viikon vihaa ja katumielenosoituksia huippukerhoja ja niiden omistajia vastaan, jotka yrittivät – ja epäonnistuivat – luoda irrottautuneen Euroopan superliigan, joka olisi sulkenut heidät monista rakenteista, mukaan lukien palkkajärjestelmä, joka ovat käyneet jalkapalloa vuosisadan ajan. Jokaisessa mielenosoituksessa joukkueiden omistajille vaadittiin vitriolisia vaatimuksia myydä.

Häirintätapaukset on dokumentoitu hyvin verkossa. Helmikuussa Arsenalin hyökkääjä Eddie Nketiah lähetti viestin kuva Twitterissä tekstillä ”Työskentely hymyillen!”

Twitter-käyttäjä vastaanotti twiitin rasistisella väärinkäytöllä, joka käski Nketiahia, joka on musta, poistumaan klubista. Twitter vastasi jäädyttämällä käyttäjän tilin pysyvästi, Sky Sports activities raportoi.

Tällaisen häirinnän ovat käynnistäneet paitsi fanit myös klubien sosiaalisen median tilit. Kommentaattori ja entinen jalkapalloilija Karen Carney poistivat joulukuussa Twitter-tilinsä saatuaan verkkoväärinkäytökset.

Kun Leeds United voitti West Bromin 5-0, Carney Amazon Prime Video Sportilla mietti, räjähtäisikö Leeds kauden lopussa. Leike hänen kommentoinnistaan ​​jaettiin Leedsin joukkueen Twitter-tili, joka kutsui joukon vihamielisiä viestejä Carneylle.

Monet Twitterissä puolustivat häntä ja kritisoivat joukkueen sosiaalisen median ihmisiä, mukaan lukien entinen Leedsin kapteeni Rio Ferdinand, joka pyysi twiitin poistamista.

Bethany England, Chelsean hyökkääjä, kutsui Leedsin sosiaalisen median tiimin “julmasta käyttäytymisestä”.

“Naisten kiusaaminen verkkokiusaamisesta ja avaaminen hänen joukkoonsa verkossa tapahtuvaan väärinkäyttöön TYÖN TEKEMISEKSI JA LAUSUNNONSA!” Englanti sanoi.

Helmikuussa jalkapalloliiton – englantilaisen jalkapallon hallintoelimen – Premier League -yhtiön ja muiden järjestöjen ylimmät johtajat kirjoitti avoimen kirjeen Twitterin pääjohtaja Jack Dorseylle ja Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerbergille, jotka vaativat johtajia lopettamaan käyttäjiensa heidän alustojensa aiheuttaman “julman, loukkaavan väärinkäytön tason”.

“Tosiasia on, että käyttöympäristösi pysyvät väärinkäytösten paratiiseina”, jalkapallojohtajat kirjoittivat. “Toimettomuutesi on luonut nimettömien tekijöiden mieleen uskomuksen, että he ovat ulottumattomissa.”

Aiemmin Instagram, Fb ja Twitter ovat ryhtyneet toimiin, kuten kieltäneet käyttäjät väliaikaisesti tai pysyvästi, mutta online-väärinkäytökset ovat jatkuneet.

Perjantai-iltapäivästä maanantaihin järjestettävässä sosiaalisen median boikotoinnista ilmoittavassa lehdistötiedotteessa englantilainen jalkapallo kehotti Yhdistynyttä kuningaskuntaa “antamaan voimakasta lainsäädäntöä, jotta sosiaalisen median yritykset olisivat entistä vastuuvelvollisempia alustoillaan tapahtuvista tapahtumista”.

Valtioliigan toimitusjohtaja Richard Masters totesi lausunnossaan, että liiga jatkaa sosiaalisen median yritysten pakottamista tekemään muutoksia verkkoväärinkäytösten estämiseksi.

“Rasistinen käyttäytyminen missä tahansa muodossa on mahdotonta hyväksyä, eikä kauhistuttavaa väärinkäyttöä, jonka pelaajat näkevät saavansa sosiaalisen median alustoilla, ei voida jatkaa”, Masters sanoi. “Jalkapallo on monipuolinen urheilulaji, joka yhdistää kaiken taustan yhteisöjä ja kulttuureja, ja tämä monimuotoisuus tekee kilpailusta vahvemman.”

Se ei ole ensimmäinen kerta, kun jalkapallo yrittää valaista rasismia.

Esimerkiksi Valioliigan ja muiden huippuliigojen pelaajat ja valmentajat ovat polvistuneet ennen aloituspelejä koko kauden osoittaen tukensa Black Lives Matter -liikkeelle – klo liigan joukkueen kapteenien rohkaisu ja liigan virkamiesten tuella.

Mutta jotkut pelaajat ja jopa kokonaiset joukkueet ovat turhautuneita konkreettisen edistymisen puuttumisesta rotukysymyksissä ja tuntevat, että eleestä on tullut enemmän performatiivista kuin tuottavaa, ja ovat viime aikoina lopettaneet osallistumisensa.

Crystal Palacen hyökkääjä Wilfried Zaha kertoi tulleensa polvistumaan “halventava“Ja sanoi, että hän lopettaa sen tekemisen ja keskittää ponnistelunsa muualle. Brentford, Englannin toisen tason mestaruuden joukkue, lopetti helmikuussa polven ottelun ennen otteluita. Vaikka pelaajat sanoi lausunnossaan että he tukivat edelleen rasismin vastaisia ​​pyrkimyksiä, he sanoivat: “Uskomme, että voimme käyttää aikamme ja energiamme rodullisen tasa-arvon edistämiseen muilla tavoin.”

Sosiaalisen median pimennys tapahtuu, kun taas pelataan koko pelilevy useissa liigoissa, mukaan lukien yksi Manchester Unitedin ja Valioliigan puolustavan mestarin Liverpoolin välillä.

Jalkapalloliiton kansainvälisten suhteiden johtaja Edleen John sanoi, että englantilainen jalkapallo ei lopeta muutospainetta ensi viikonlopun jälkeen.

“On yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä sitä, että ihmiset kaikkialla englantilaisessa jalkapallossa ja yhteiskunnassa joutuvat jatkuvasti päivittäin syrjivän hyväksikäytön kohteeksi verkossa ilman todellisia seurauksia tekijöille”, John sanoi. “Sosiaalisen median yritykset on saatettava vastuuseen, jos ne eivät edelleenkään täytä moraalisia ja sosiaalisia velvollisuuksiaan käsitellä tätä endeemistä ongelmaa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *