Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalny lopettaa nälkälakon

Moskova – Venäjän vangittu oppositiojohtaja Aleksei A.Navalny ilmoitti perjantaina lopettaneensa yli kolmen viikon nälkälakon lääkäreidensä suosituksesta sanoen, että hän oli saavuttanut tavoitteensa osittain.

Eristetty vankilan muurien takana ja hänen terveytensä epäonnistui keskuudessa pelot a myrkytys kemiallisella aseella viime vuonna herra Navalny oli vaatinut hoitoa valitsemiltaan lääkäreiltä. Hän aloitti nälkälakon 31. maaliskuuta.

Vankilan viranomaiset eivät koskaan antaneet pääsyä herra Navalnyn henkilökohtaiselle lääkärille. He antoivat lääketieteellistä hoitoa ensin vankilasairaalassa ja sitten siviilisairaalassa, ja sitten tällä viikolla asiantuntijat voivat tutkia hänet.

“Lääkärit, joihin luotan täysin, antoivat lausunnon, että olemme saavuttaneet tarpeeksi, jotta voin lopettaa paastoni”, herra Navalny sanoi Instagram-tililleen lähetetyssä lausunnossa.

Lääkehoidosta on tullut keskeinen poliittinen kysymys herra Navalnylle ja hänen liikkeelleen. Hän selviytyi suppeasti viime vuoden myrkytyksestä, jonka syytti Venäjän hallitukselta. Kreml on kiistänyt roolin.

Palattuaan Venäjälle Saksassa tapahtuneen myrkytyksen jälkeen hänet pidätettiin ehdonalaiseen rangaistukseen tuomion johdosta, jonka hän erotti poliittisesti motivoituneena. Hän suorittaa tällä hetkellä kahden ja puolen vuoden rangaistusta.

Hänen kannattajansa mukaan hän on nyt vaarassa kuolla pahoinpitely vankilassa.

Herra Navalny sanoi, että lääkärit olivat neuvoneet häntä lopettamaan nälkälakonsa, koska jos hän jatkaa, “ketään ei enää ole hoidettavissa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *