1971: Saksalaiset diplomaatit turhautuivat Edward Kennedyn myöhästymisestä

BONN, 22. huhtikuuta (NYT). – “Teddy Kennedysi on rube”, Bonnin hallituksen vanhempi protokollapäällikkö sanoi äskettäin yhdelle amerikkalaiselle tuttavalle. Sana, jota hän käytti, tarkoittaa Saksassa nauris. Mutta se on myös rapscallionin slangiekvivalentti. Hän ei tarkoittanut sitä ystävällisesti.

Diplomaatti viittasi tapahtumiin viime viikolla, kun senaatti Edward M.Kennedy, Massachusetts, ja hänen vaimonsa Joan laskeutuivat liittovaltion pääkaupunkiin yli 100 seurueella, mukaan lukien Boston Pops Orchestra.

Mikä ärsytti pöytäkirjan virkailijaa ja melkein kaikkia muita, joilla oli mitään tekemistä Kennedyn kanssa, oli heidän tapansa ilmestyä myöhään jokaisesta tapaamisesta.

Tämän vuosisadan saksalaiset eivät ole nauttineet ulkomailla hyvän käytöksen maineesta, mutta yksi heidän tarkkaavaisesti noudattama etikettipiste on täsmällisyys.

Joten se oli, että Kennedyn myöhästyminen teki huonon vaikutelman paitsi heidän virallisille isännilleen myös saksalaiselle lehdistölle.

Tilaisuus oli hyötykonsertti Beethoven-salissa, jossa rouva Kennedy luki Pops-orkesterin esityksessä Prokofjevin ”Pietari ja susi”.

Hampurin Die Weltin kriitikko sanoi, että hän oli tehnyt työn ”pitkämielisen uutistoimiston äänellä”.

Kennedyn odotus Saksassa alkoi Hampurissa, jossa rouva Kennedy nukkui hänelle suunnitellun vastaanoton kautta. Se jatkui Bonnissa kaupungintalolla, jossa hän piti pormestari Peter Kramerin ja hänen palokunnan yhtyeensä odottamassa 40 minuuttia, kunnes hän ilmestyi sinisissä farkuissa.

Samaan aikaan vanhempi Kennedy myöhäsi tapaamisesta kanslisteriministeri Horst Ehmeken kanssa, joka seisoi puoli tuntia lisääntyvällä kärsimättömyydellä Schaumbergin palatsin vieressä tervehtimään häntä.

Yhdessä Kennedys ilmestyi tunnin myöhässä USA: n suurlähettilään Kenneth Rushin pitämään cocktailjuhliin kotonaan Unhealthy Godesbergissä.

Kun heillä ei ollut suosikkeja, he jatkoivat ilmestymistä 90 minuuttia myöhässä toisessa vastaanotossa esikaupunkialueella Rolansdeck. Isäntä, Rheinland-Pfalzin ministeripresidentti Helmut Kohl sanoi jonkin verran kiveen: “Kennedit olivat aina tervetulleita tänne, ja se ei ole eroa tänään.”

Samaan aikaan ulkoministeri Walter Scheel odotti antavansa Kennedyille jotain syötävää. Hän odotti kaksi tuntia.

Kaiken lopuksi rouva Kennedy ilmestyi myöhään konserttiin.

Eräs amerikkalainen diplomaatti yritti rauhoittaa saksalaisia ​​selittämällä, että Kennedys oli “tavallista ja suunnitellut” myöhästymisen keinona lisätä yleisönsä ennakointia.

Senaattori Kennedylle myönnettiin useless yksi saksalainen lohdutuspalkinto. Bonnin johtava näkijä, mustalainen nimeltä Margarete Gussantier, joka kutsuu itseään Buchelaksi, ennusti: “Sinä olet Amerikan presidentti, mutta et vielä.”

Hänen sanotaan vastaaneen: “Minulla on aikaa.”

– Worldwide Herald Tribune, 23. huhtikuuta 1971.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *