Kuinka matkustaa kestävämmin

“Sertifiointi voi olla työkalu työkalupakissa, mutta älä rajoita sitä”, tohtori Miller sanoi. “Kyse on valinnoista, ja matkustajilla on mahdollisuus valita.”

Susanne Etti, ympäristövaikutusten asiantuntija Peloton matkustaminenAustralialaisella globaalilla matkanjärjestäjällä oli muita vinkkejä matkailijoille. Hän sanoi, että he voisivat aloittaa tarkistamalla luettelon yli 230 matkanjärjestäjää jotka ovat liittyneet Tourism Declares -aloitteeseen, jonka jäsenet ovat sitoutuneet julkaisemaan ilmastotoimintasuunnitelman ja vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Toinen luotettava indikaattori on hänen mukaansa se, onko yritys luokiteltu “B Corporationiksi” – tiukka kestävän kehityksen standardi, joka ei rajoitu useless matkailualaan. Hänen yrityksensä, Intrepid, on saavuttanut eron, samoin kuin vaatetusyritys Patagonia ja jäätelötuottaja Ben & Jerry’s. B Corporationin verkkosivusto luetteloi noin kolme tusinaa yritystä “matka- ja vapaa-ajan” sektorilla – Havaijin melo-urheiluyrityksestä Ecuadorin matkanjärjestäjään. Useat muut matkailuyritykset on lueteltu vieraanvaraisuuden joukossa, mukaan lukien Taosin hiihtokeskus ja Orlandossa sijaitseva Legacy Trip Resorts.

Tohtori Etti kertoi myös joitain neuvoja, joita hän seuraa omissa matkoissaan. “Kun lennät, anna sen laskea”, hän sanoi ja lisäsi, että ennen pandemiaa, kun hän matkustaisi nykyisestä kodistaan ​​Australiassa kotimaahansa Saksaan, hän tekisi kaukolennon, mutta valitsi sitten junat tai muut vähemmän saastuttavia tapoja kiertää Eurooppaa, vaikka halpoja lähimatkoja olisi ollut helposti saatavilla.

Tohtori Etti suositteli myös, että matkustajat oppivat hidastamaan. “Pysy yhdessä paikassa kauemmin”, hän sanoi, “ymmärtääkseen todella, miten elämä toimii kyseisessä yhteisössä.”

Monet matkustajat tarvitsevat myös ajattelutavan muutoksen, sanoi Dominique Callimanopulos, johtaja Kohota kohteitaMassachusettsissa sijaitseva kansainvälinen matkanjärjestäjä, joka on voittanut useita palkintoja sitoutumisestaan ​​kestävään kehitykseen. Ihmisten tulisi oppia näkemään matkansa mahdollisuutena vaihtaa isäntäyhteisön kanssa eikä yksinkertaisena kuluttajatapahtumana. Callimanopulos kertoi, että jopa hänen vastuullisuuteen suuntautunut asiakaskuntansa tekee harvoin kotitehtäviä: Hän on saanut enemmän kysymyksiä hiustenkuivaajien saatavuudesta kuin yrityksen ympäristö- tai sosiaalisista käytännöistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *