Kuinka Euroopan jalkapallo-superliiga erottui toisistaan

Juuri sitä projektissa mukana olleet olivat pelänneet. Oli ollut epäilyksiä siitä, että suunnitelma oli valmis käynnistymään; sisäpiiriläiset ovat huolissaan siitä, että se ei välttämättä selviä kovasta alkuvaiheesta. “Tämä ei ole oikea aika tehdä se”, projektiin osallistunut johtaja varoitti. Johtaja ehdotti lykkäämistä kesään saakka.

Siihen mennessä toivottiin, että seurat olisivat voineet löytää etumatkailijan eroon. Actual Madridin presidentti Florentino Pérez oli ollut sen liikkeellepaneva voima; se oli jossain määrin hänen aivopoikansa. Mutta hänen ikäisensä olivat tietoisia siitä, että hänellä oli vaikeuksia vakuuttaa erityisesti englantilainen yleisö.

Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Joel Glazer, jonka perhe omistaa myös Tremendous Bowlin mestarin Tampa Bay Buccaneersin; Chelsean venäläinen miljardööri Roman Abramovich; ja Arsenalin Stan Kroenke, joka hallitsee lähes kymmenkunta ammattitiimiä, eivät koskaan puhu julkisesti. Manchester Cityn omistaja, Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, joka on Abu Dhabin kuninkaallisen perheen jäsen, ei puhu lainkaan toimittajille. Ja muut rooliin harkitut – kuten Liverpoolin enemmistöomistaja John W. Henry – eivät halunneet hyväksyä sitä.

Oli myös huolestuttavaa siitä, että kapinallisten viestintästrategia – jonka Katie Perrior, Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin läheinen poliittinen operatiivinen johtaja – ohjasi, oli liian keskittynyt voittamaan hallituksellisen, ei suositun tuen. Faneja, pelaajia tai valmentajia ei ollut pyritty kuulemaan, ottamaan mukaan tai voittamaan. Huuto saattaa tuhota kaiken, ennen kuin lobbaustoiminta voi alkaa tosissaan.

Näitä huolenaiheita ei otettu huomioon. Agnelli, teoreettisesti kaikkien Euroopan klubien ääni hänen hallintorooleissaan ja Ceferinin läheinen ystävä, tunsi tosiasiallisesti kaksoisagentin rasituksen. Hän oli suojellut kapinallisten salaisuutta viikkoja, varjostanut totuutta – tai mikä pahempaa – keskusteluissa ystävien ja liittolaisten kanssa. Maanantai-aamuna hänen olisi kuitenkin istuttava päivänkakkarassa muun UEFA: n hallituksen kanssa, kun se äänesti hyväksymällä Mestarien liigan muutokset, jotka olisivat superliigan kuoleman uhassa.

Hän tiesi, että liiga oli tapahtumassa. Perustajajäsenet asetettiin Chelsean, Manchester Cityn ja Atlético Madridin allekirjoitusten kanssa. Rahoitus, jonka tarjoaa espanjalainen neuvonantaja Key Capital Companions ja jota tukee amerikkalainen JPMorgan Chase -pankki, merkitsisi miljardeja uusia rikkauksia. Agnelli tarvitsi useless uutiset.

Glazer, yksi Manchester Unitedin puheenjohtajista, oli samaa mieltä. Hän oli vakuuttunut siitä, että oli aika painaa painiketta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *