Putin sanoo, että kaikki Venäjän turvallisuutta uhkaavat kansat ‘katuvat tekojaan’.

Venäjän presidentti Vladimir V.Putin piti keskiviikkona vuotuisen puheenvuoron, joka oli täynnä länsimaita vastaan ​​kohdistuneita uhkia, mutta Ukrainan kanssa vallitsevasta kovasta jännitteestä huolimatta se pysähtyi ilmoittamatta uusista sotilaallisista tai ulkopoliittisista toimista.

Venäjän vastaus on “epäsymmetrinen, nopea ja kova”, jos se pakotetaan puolustamaan etujaan, Putin sanoi ja viittasi länsimaiden ponnisteluihin naapurimaiden Valko-Venäjän hallintomuutoksessa toisena uhkana Venäjän turvallisuudelle.

Hän lupasi, että Venäjä “haluaa olla hyvät suhteet kaikkien kansainvälisen yhteiskunnan osallistujien kanssa”, vaikka hän totesi, että Venäjän modernisoidut ydinasejärjestelmät olivat valmiina.

“Turvallisuutemme perustavanlaatuisia etuja uhkaavien provokaatioiden järjestäjät katuvat tekojaan enemmän kuin mitä he ovat kadunneet pitkään aikaan”, Putin kertoi kuvernööreille ja parlamentin jäsenille. “Toivon, ettei kenellekään tule ajatusta ylittää ns. Punaista viivaa Venäjän kanssa – ja me päätämme jokaisessa konkreettisessa tapauksessa, missä se kulkee.”

Putinin puhetta oli odotettu laajalti, ja noin 100 000 venäläistä joukkoa massoi Ukrainan rajalla ja Ukrainan presidentti varoitti avoimesti sodan mahdollisuudesta. Jotkut analyytikot olivat arvelleet, että Putin saattaisi käyttää vuotuista kansakuntakohtaista puhettaan tekosyyn lähettämään joukkoja Ukrainaan.

Mutta tämä mahdollinen lopputulos ei toteutunut, vaikka Venäjän valtava sotilaallinen läsnäolo Ukrainan rajojen lähellä ei osoittanut merkkejä vetäytymisestä. Putin ei myöskään viitannut vangittuun oppositiojohtajaan Aleksei A. Navalnyyn, jonka kannattajat järjestivät mielenosoituksia keskellä maata keskiviikkona.

Sen sijaan herra Putin vietti suurimman osan puheestaan ​​kotimaisissa asioissa tunnustamalla venäläisten tyytymättömyyden pandemian vaikeuksiin. Hän hahmotteli ohjelmia, joilla tuetaan lasten kesäleiriä, tasoitetaan yksinhuoltajaäideille maksettavien elatusmaksujen järjestelmää ja siirretään lisää sosiaalipalveluja verkossa.

Silti oli liian aikaista sanoa, vetäytikö 68-vuotias Putin takaisin partaalta. Nyt kolmannella vuosikymmenellä vallassaan hän näyttää vakuuttuneemmalta kuin koskaan aikaisemmin erityisestä historiallisesta roolistaan ​​uudestisyntyneen venäläisen kansan isänä, joka taistelee kotimaassa ja ulkomailla kauheaa, tekopyhää, moraalisesti rappeutuvaa länttä vastaan.

“Tämä ylimielisyyden sekoitus ylimielisyyteen antaa hänelle vallan tunteen, ja tämä on vaarallista”, sanoi Venäjän analyytikko Tatiana Stanovaya, joka on tutkinut Putinia vuosia. “Kun luulet olevasi voimakkaampi ja viisaampi kuin kaikki muut ympärilläsi, luulet, että sinulla on tietty historiallinen mandaatti laajempaan toimintaan.”

Putin on viime viikkoina tehnyt liikkeitä, jotka jopa hänen mittapuidensa mukaan osoittavat konfliktinsa laajenemisen niiden kanssa, joita hän pitää ulkomaisina ja kotimaisina vihollisina. Venäläiset syyttäjät tekivät viime viikolla kanteen Navalnyn järjestön laittamiseksi, mikä voi johtaa Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän voimakkaimpaan poliittiseen tukahduttamiseen. Ja Venäjän lounaisosassa Putin on rakentanut armeijan, Kreml on ilmoittanut, jotka voisivat olla valmiita muuttamaan naapurimaassa olevaan Ukrainaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *