Aleksei Navalny sanoo olevansa ‘luuranko, joka kävelee, heiluttaa, solussaan’.

Venäjä on edennyt pyrkimyksissään kieltää oppositiohahmon Aleksei A. Navalny johtama organisaatio, mikä voi johtaa Neuvostoliiton jälkeisen ajan voimakkaimpaan poliittiseen sortoon. Mutta vangitun oppositiojohtajan kannattajat sanovat olevansa päättäneet mennä kaduille.

Presidentti Vladimir V.Putinin vastustajat ovat vaatineet keskiviikkona Venäjällä mielenosoituksia Navalnyn tukemiseksi, jonka liittolaisten mukaan hän on nälkälakossa ja lähellä kuolemaa Venäjän vankilassa. Poliisin odotettiin puuttuvan voimakkaasti maan Kaukoidässä alkaneiden mielenosoitusten hajottamiseksi jo ennen kuin Putin oli lopettanut kansakunnan puheen pitämisen.

Herra Putin on mainitsi harvoin herra Navalnya nimellä eikä tehnyt niin puheessaan. Hän ei viitannut häneen millään tavalla.

Herra Navalny vaatii, että hänen valitsemansa lääkärit antavat hänet nähdä. Lakimies, joka vieraili hänen luonaan, Vadim Kobzev, sanoi tiistaina että herra Navalnyn kädet puhkaistiin ja mustelmiksi, kun kolme sairaanhoitajaa oli yrittänyt epäonnistuneesti kuusi kertaa kiinnittää hänet laskimonsisäiseen tiputukseen.

“Jos näet minut nyt, nauraisit”, herra Navalny sanoi kirjeessään, että hänen tiiminsä lähetetty sosiaaliseen mediaan. “Luuranko kävelee, heiluu solussaan.”

Kreml kuvailee herra Navalnya amerikkalaisen vaikutusvallan edustajana, ja venäläiset syyttäjät antoivat perjantaina oikeudenkäynnin julistaakseen organisaationsa “ääri” ja laittomaksi.

Äärimmäisyyksien nimeäminen, jonka Moskovan tuomioistuin harkitsee ensi viikolla alkavassa salaisessa oikeudenkäynnissä, pakottaisi Venäjän tehokkaimman oppositioliikkeen tosiasiallisesti maan alle ja saattaisi johtaa Navalnyyn kannattavien aktivistien vuosien pituisiin vankeuteen.

Valkoinen talo on varoittanut Venäjän hallitusta siitä, että se “otetaan vastuuseen”, jos herra Navalny kuolee vankilassa. Länsimaiset virkamiehet – ja herra Navalnyn kannattajat ja liittolaiset – hylkäävät ajatuksen siitä, että hän toimii toisen maan puolesta.

Mutta Kremlin logiikan mukaan herra Navalny on uhka Venäjän valtiollisuudelle tekemällä lännen tarjouksia heikentämällä Putinia. Putin pitää Venäjän vakaana pitämällä tasapainon kilpailevien ryhmittymien kanssa Venäjän hallitsevassa eliitissä, sanoi Venäjän johtaja Dmitri Trenin. Carnegie Moskovan keskusta.

“Jos Putin lähtee, taistelu eri ryhmien välillä puhkeaa, ja Venäjä vetäytyy itseensä, sillä ei ole aikaa muulle maailmalle eikä hän enää estä kenenkään tietä”, Trenin sanoi. “Länsi käyttää tietysti Navalnya ja käyttää häntä ongelmien luomiseen Putinille ja pitkällä aikavälillä auttaakseen Putinia tulemaan historiaan tavalla tai toisella.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *