Voiko poliisitoiminta muuttua? – The New York Instances

George Floydin viime toukokuussa tapahtuneen kuoleman jälkeen kymmenillä osavaltioilla ja paikallishallinnoilla on muuttivat lakejaan poliisin käyttäytymisestä. Ja silti poliisit tappavat edelleen kolme amerikkalaista päivässä keskimäärin lähes identtinen poliisin tapojen määrään niin kauan kuin tilastot olla olemassa.

Mikä herättää kysymyksen: Onko viimeisimmät toimet poliisitoiminnan muuttamiseksi – jotta se olisi vähemmän väkivaltaista erityisesti mustien ja latinalaisamerikkalaisten kannalta – epäonnistuneet?

Ei välttämättä, monet asiantuntijat sanovat. He uskovat viimeaikaisten muutosten olevan merkityksellisiä. He eivät todennäköisesti ratkaise maan ongelmaa tarpeettomasti väkivaltaisella poliisin käytöksellä. Mutta muutokset näyttävät silti olevan merkittäviä, vaikka niiden tuntuva vaikutus vie jonkin aikaa.

“Voit itse asiassa saada paljon yhteisymmärrystä poliisikriitikoiden ja itse poliisin välillä”, Georgetownin yliopiston lakiprofessori ja entinen Rosa Brooks varapoliisi Washingtonissa, kertoi meille. “On paljon paikkoja, joissa nämä keskustelut näyttävät tapahtuvan alustavasti.”

Tämä yhteinen kanta ulottuu yleiseen mielipiteeseen. Suurin osa amerikkalaisista on eri mieltä poliisin laajasta kritiikistä, kuten kehotuksista poliisilaitosten lakkauttamiseen. (Michiganin demokraattinen kongressinainen Rashida Tlaib, kirjoitti viime viikko Twitterissä: “Ei enää poliisia, vankeutta ja militarisointia. Sitä ei voida uudistaa. “) Viimeaikaiset kyselyt osoittavat, että useimmat amerikkalaiset sanovat yleensä luottavansa poliisiin, ja muutama, jos sellaista on pormestarit, kuvernöörit, kongressin johtajat tai Bidenin hallinnon johtavat jäsenet ovat samaa mieltä Tlaibin kanssa.

Mutta monet poliitikot ja useimmat äänestäjät suosivat muutoksia poliisitoimintaan, kuten kuristimien ja rodullisen profiloinnin kieltäminen tai poliisielinten kameroiden valtuuttaminen. “Amerikkalaiset – sekä demokraatit että republikaanit – haluavat eräänlainen uudistus ”, Alex Samuels FiveThirtyEightista kirjoitti.

Viimeaikaiset poliittiset muutokset sopivat kahteen pääluokkaan. Ensimmäinen on joukko voimankäyttöä. Kuusitoista osavaltiota on rajoittanut ns. Niskatukien käyttöä, kuten Derek Chauvinin polven käyttö Floydin kaulassa. Ja 21 muuta kaupunkia vaativat nyt upseereita puuttumaan asiaan, kun heidän mielestään toinen upseeri käyttää liiallista voimaa.

Muutokset ovat tapahtuneet enimmäkseen demokraattisesti kallistuvissa osavaltioissa, mutta ei kokonaan: Kentuckyllä ​​on rajoitettuja ei-koputus-optioita, joilla on ollut merkitystä Breonna Taylorin kuolemassa, kun taas Indiana, Iowa ja Utah ovat rajoittaneet niskan rajoituksia. (Joissakin osavaltioissa republikaanien lainsäätäjät ajavat sitä mene toiseen suuntaanvahvistamalla seuraamuksia esimerkiksi loukkaantuneille ihmisille tai estämällä kaupunkeja leikkaamasta poliisin budjetteja.)

Toiseen luokkaan kuuluu poliisin vastuuvelvollisuus. Useat osavaltiot ovat valtuuttaneet käyttämään kehokameroita. Colorado, New Mexico, Massachusetts ja Connecticut ovat helpottaneet kansalaisten haastamista poliiseihin, samoin kuin New York Metropolis.

Marylandissa osavaltion lainsäätäjä David Moon sanoi, että viimeaikaiset muutokset olivat “useless valovuosien ulkopuolella” niitä muutoksia, jotka annettiin sen jälkeen, kun Freddie Grey kuoli Baltimoren poliisin huostaan ​​kuusi vuotta sitten. Uudet lait “räjäyttivät periaatteessa vanhan järjestelmän ja yrittivät luoda uuden rakenteen kurinalaisuutta varten”. Moon kertoi Washington Postille.

Yksi merkittävä osa politiikan muutoksista: Valtiot panevat ne täytäntöön ja pakottavat paikalliset poliisilaitokset noudattamaan niitä. “Osavaltiot olivat antaneet suurta liikkumavaraa paikallisille lainkäyttöalueille päättää, miten itse poliisia”, The Timesin Michael Keller kertoi meille. “Nyt valtiot ovat alkaneet ottaa enemmän hallintaa.”

On liian aikaista tietää, merkitseekö koko poliisin huomio Floydin kuoleman jälkeen laajamittaisia ​​muutoksia. “Poliisiorganisaatioilla on hämmästyttävä kyky vastustaa muutosta, kun ei ole todellista sisäänostoa yleisöltä”, Brooks sanoi. Mutta näyttää siltä, ​​että on enemmän tunnustettu, mitä poliisitoiminnalla on yhteistä melkein kaikkien muiden ihmisten pyrkimysten kanssa: Se toimii paremmin, kun se sisältää selkeät standardit ja ulkopuolisen vastuun.

“Se, mitä olemme nähneet George Floydin kuoleman jälkeen – ja tosiasiallisesti Michael Brownin kuoleman jälkeen Fergusonissa, vuonna 2014, on laaja tunnustus siitä, että lainvalvonta tarvitsee uusia sääntöjä ja käytäntöjä”, kollegani John Eligon, joka on käsitellyt poliisitoimintaa laajasti, sanoi. “Mutta monet aktivistit ja yhteisön jäsenet, joiden kanssa puhun, ovat edelleen erittäin turhautuneita, joiden mukaan muutokset eivät mene läheskään tarpeeksi pitkälle.”

Hän lisäsi: “He näkevät ryömimisen reunojen ympärillä, mikä ei todellakaan muuta poliisilaitosten kulttuuria tai ratkaise suurta ongelmaa: että poliisi Amerikassa tappaa yhä ihmisiä joka päivä.”

Uutisia Chauvin-oikeudenkäynnistä:

  • Lopuksi, syyttäjä kehotti tuomareita: ”Usko silmäsi. Mitä näit, sinä näit. ” Puolustus väitti, että Chauvin ei ollut “tarkoituksellisesti, tarkoituksellisesti soveltanut laitonta voimaa” Floydiin.

  • Palkintolautakunnat ovat alkaneet keskustella.

  • Tuomari sanoi, että edustajan Maxine Watersin ehdotus, jonka mukaan mielenosoittajat “joutuisivat enemmän vastakkainasetteluihin”, jos tuomaristo totesi Chauvinin olevan syytön, voisi olla valituksen perusteet.

Raunioissa: Jotkut väkivaltaa pakenevat syyrialaiset ovat etsineet turvapaikkaa muinaiset arkeologiset kohteet.

Eletyt asunnot: LaDonna Allard auttoi käynnistämään Dakota Entry Pipeline -liikennettä vastustavan liikkeen lahjoittamalla maansa vastustusleirin paikaksi. Hän kuoli 64-vuotiaana.

Ammattilaisjalkapallon korkeimmat tasot – Euroopan liigat ja sen vuosittaiset maanosaiset mestaruudet – voivat olla hämmentäviä.

Vuosikymmenien ajan parhaat joukkueet ovat osallistuneet sekä kotimaisiin liigoihinsa että Euroopan turnaukseen, joka tunnetaan nyt Mestarien liigana. Toisin kuin suurissa amerikkalaisissa urheilulajeissa, joissa kaikki joukkueet jahtaavat yhtä pokaalia, Euroopan parhaat jalkapallojoukkueet yrittävät voittaa vähintään kaksi.

Tällä viikolla 12 joukkuetta – kuusi Englannista (mukaan lukien Liverpool ja Manchester United) ja kolme Italiasta ja Espanjasta (mukaan lukien Juventus ja Barcelona) – ilmoittivat pudottavansa koko mantereen turnauksesta muodostaa irrotetun superliigan. Se on yritys ansaita vieläkin suurempia voittoja huolimatta siitä, että joka vuosi ei pääse Mestarien liigaan. Järjestäjät toivovat voivansa lisätä kolme pysyvää jäsentä uuteen liigaan, johon kuuluu 20 joukkuetta, joista viisi vaihtelee.

“Ehdotus on seismisin haaste eurooppalaiselle jalkapallomallille sen perustamisesta lähtien”, Atlantin Tom McTague kirjoittaa. Mestarien liiga menettää suuren osan loistostaan ​​ja tuloistaan ​​ilman 12 lumoavinta joukkuetta. Ja vaikka 12 joukkuetta ovat sanoneet haluavansa pysyä kotimaisissa liigoissaan, näiden liigojen johtajat ovat niin vihaisia ​​Superliigasta, että he saattavat yrittää estää joukkueita. Poliitikot, kuten brittiläinen Boris Johnson, ovat myös vihaisia.

“Irrotetut klubit ovat tosiasiallisesti sulkeneet huippukokouksen”, The Timesin Rory Smith sanoo. “Se tekee tästä niin pakottavan ja vaarallisen hetken.”

Rory ja Tariq Panja ovat kirjoittaneet selittäjä, jolla on lisätietoja, ja voit seurata tarinaa lukemalla Roryn uutiskirje.

Eilisen oikeinkirjoituksen mehiläiset olivat laiton ja laillisuus. Tässä on tämän päivän palapeli – tai voit pelata verkossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *