“Tiedämme, miten puolustamme etujamme”: Putinin kehittyvä kova linja

Herra Navalnyn organisaatiota vastaan ​​nimetty ääriliike, jota Moskovan tuomioistuin harkitsee ensi viikolla alkavassa salaisessa oikeudenkäynnissä, pakottaisi Venäjän tehokkaimman oppositioliikkeen tosiasiallisesti maan alle ja saattaisi johtaa Navalnyyn kannattajien aktivistien vuosien pituisiin vankeusrangaistuksiin.

Sillä välin herra Navalny on edelleen nälkälakossa venäläisessä vankilasairaalassa ja vaatii, että hänen valitsemansa lääkärit näkevät hänet. Lakimies, joka vieraili hänen luonaan, Vadim Kobzev, raportoitu Tiistaina, että herra Navalnyn kädet puhkaistiin ja mustelmia, kun kolme sairaanhoitajaa yritti ja epäonnistui kuusi kertaa kiinnittämään hänet laskimonsisäiseen tiputukseen.

“Jos näit minut nyt, nauraisit”, sanoi kirje Navalny hänen tiimiltään lähetetty sosiaaliseen mediaan. “Luuranko kävelee, heiluu solussaan.”

Valkoinen talo on varoittanut Venäjän hallitusta siitä, että se “otetaan vastuuseen”, jos herra Navalny kuolee vankilassa. Länsimaiset virkamiehet – ja herra Navalnyn kannattajat ja liittolaiset – hylkäävät ajatuksen, että oppositiojohtaja toimii toisen maan puolesta.

Mutta Kremlin logiikan mukaan herra Navalny on uhka Venäjän valtiollisuudelle, kun hän tekee lännen tarjouksen heikentämällä Putinia. Herra Putin, Trenin sanoi, pitää Venäjän vakaana pitämällä tasapainon Venäjän hallitsevan eliitin kilpailevien ryhmittymien välillä.

“Jos Putin lähtee, taistelu eri ryhmien välillä puhkeaa, ja Venäjä vetäytyy itseensä, sillä ei ole aikaa muulle maailmalle eikä enää estetä kenenkään tietä”, Trenin sanoi. “Länsi käyttää tietysti Navalnya ja käyttää häntä ongelmien luomiseen Putinille ja pitkällä aikavälillä auttaakseen Putinia tulemaan historiaan tavalla tai toisella.”

Kuinka pitkälle herra Putin iskee takaisin lännen todellista tai kuviteltua vihamielisyyttä vastaan, on edelleen avoin kysymys. Valtion uutismediassa mielialamusiikki on kauheaa. Rossiya 1 -kanavan sunnuntaina viikoittaisessa lippulaiva-isännässä isäntä Dmitri Kiseljov sulki a segmentti Putinin välityksellä herra Bidenin kanssa muistuttamalla katsojia Poseidonista – uudesta aseesta Venäjän ydinaseessa, jonka herra Putin paljastettiin kolme vuotta sitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *