Suomi on jälleen maailman onnellisin maa, raportti löytää

Suomessa, joka on suhteellisen tasa-arvoinen yhteiskunta, ihmisiä ei yleensä kiinnitetä “pysymään Jonesien kanssa”.

“Ihmiset pärjäävät usein melko hyvin sosiaalisessa vertailussa”, sanoi filosofian professori Antti Kauppinen Helsingin yliopistosta. ”Tämä alkaa koulutuksesta; kaikilla on mahdollisuus hyvään koulutukseen. Tulo- ja varallisuuserot ovat suhteellisen pieniä. ”

Itävaltalainen arkkitehti David Pfister, joka asuu Oulunkylassa, Helsingin lähiössä, sanoi kuvailevansa suomalaisia ​​sisällönä, mutta oli vaikea sanoa, olivatko he onnellisia. “Vauva on lisännyt onnellisuuttamme”, sanoi vaimonsa Veera Yliniemi, opettaja. Toinen saman esikaupungin mies, 49-vuotias Janne Berliini, sanoi olevansa riittävän onnellinen. “Minulla on työtä”, hän sanoi. “Perustiedot ovat kunnossa.”

Myös Suomessa ihmisillä on yleensä realistiset odotukset elämäänsä. Mutta kun jokin elämässä ylittää odotukset, ihmiset toimivat usein nöyrästi, mieluummin itsevaltaisen vitsin kuin kerskailun, kertoi Jyvaskylan yliopiston kielitieteen professori Sari Poyhonen. Suomalaiset ovat hänen mukaansa ammattilaisia ​​pitämään onnensa salassa.

Tämän vuoden raportti sai vähän huomiota suomalaisessa tiedotusvälineissä. “Suomi on edelleen maailman onnellisin maa”, aloitti lyhyen artikkelin, joka julkaistiin sivulla 19 Ilta-Sanomissa, päivittäinen sanomalehti.

Kaikilla kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneilla mailla – mukaan lukien neljä muuta Pohjoismaata – on erilaiset poliittiset filosofiat kuin Yhdysvalloissa, listalla nro 14, Irlannin takana ja Kanadan edellä. Yhdysvaltojen matalampi onnellisuus voi johtua sosiaalisista konflikteista, huumeriippuvuudesta, terveydenhuollon saatavuuden puutteesta ja tuloerosta, tohtori Wang sanoi.

Asiat Suomessa ovat kaukana täydellisyydestä. Muiden maanosien tavoin äärioikeistolainen nationalismi on nousussa, ja työttömyysaste on 8,1 prosenttia korkeampi kuin Euroopan unionin keskimääräinen 7,5 prosentin työttömyysaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *