Irlannissa ruokakauppaketju puuttuu “aikakauden köyhyyteen” ilmaisilla tuotteilla

Kun laajempi tunnustus on tullut välttämättömien jaksotuotteiden kustannukset, hallitukset ympäri maailmaa ovat ottaneet harppauksia käsitellessään “aikakauden köyhyyttä”. Skotlanti hyväksyi viime vuonna lainsäädännön, jolla varmistettiin, että tuotteet ovat saatavilla ilmaiseksi kaikille niitä tarvitsevilleja opiskelijat Uudessa-Seelannissa pystyy pian saamaan ilmaisia ​​kuukautisetuotteita kouluista.

Nyt jälleenmyyjät ovat mukana.

Irlannissa Lidl-supermarket-ketju tarjoaa ilmaisia ​​aikakausituotteita myymälöissään ympäri maata – ensimmäinen merkittävä jälleenmyyjä, joka tarjoaa aikakauslehtien tuotteita saataville ilmaiseksi valtakunnallisesti.

Aloite tulee sellaisena kuin Irlannin hallitus on keskustelemalla lakiesityksestä, joka vahvistaisi kaikille maksuttomat jaksotuotteet laiksi, samanlainen kuin naapurimaiden Skotlannin toimenpide.

“Tämän aloitteen ohjaavana periaatteena on kaikkien asianosaisten ihmisarvon luontainen kunnioittaminen”, Lidl Irelandin tiedottaja Aoife Clarke sanoi lausunnossaan ja lisäsi, että yritys halusi tukea tyttöjä ja naisia ​​”perheen vähittäiskauppiaana”. ”

Aktivistit suhtautuivat myönteisesti siirtoon merkkinä siitä, että suuret yritykset voivat vahvistaa kampanjoita “köyhyyden” lopettamiseksi – jolloin taloudellisissa tai muissa olosuhteissa kuukautiset jäävät ilman terveyspalveluita.

Suuren vähittäiskauppiaan askel ilmaisten saniteettituotteiden toimittamiseksi on “pelinvaihtaja”, kertoi Claire Hunt, joka on vapaaehtoisjärjestön Homeless Interval Eire perustaja, joka on tehnyt aloitteen Lidl Irelandin kanssa.

Hän sanoi, että siirto lähetti “positiivisen viestin”, jolla on vielä suurempi merkitys pandemian aiheuttaman taloudellisen rasituksen vuoksi.

“Jos koet ruoan köyhyyden tai polttoaineköyhyyden, kohtaat väistämättä myös aikakauden köyhyyden”, rouva Hunt sanoi.

Maanantaina ilmoitetun aloitteen mukaisesti asiakkaat voivat hakea kuukausittain ilmaisen terveyssiteiden tai tamponien paketin toukokuussa alkaen lataamalla kuponin jälleenmyyjän sovellukseen.

Saksalaisen omistaman alennusmyymälän Lidl kertoi lahjoittavansa myös ilmaisia ​​jaksotuotteita irlantilaisille Simon Communitiesille, kodittomuusjärjestöjen verkostolle ja Girls Gaelin jalkapalloliiton seuroille eri puolilla maata.

Naapuri-Britannia on myös ottanut askeleita käsitellessään ajanjaksojen köyhyyttä erityisesti Skotlannissa, josta viime marraskuussa tuli ensimmäinen maa antaa lainsäädäntöä, jolla kausituotteet ovat saatavissa ilmaiseksi niille, jotka tarvitsevat niitä. Tammikuussa Ison-Britannian hallitus poistanut veron, joka luokitti saniteettituotteet epäolennaisiksi, syytös, joka oli tuomittu seksistiseksi. Koulut poikki Englanti ja Wales tarjoavat aikakauden tuotteitaja Pohjois-Irlanti hyväksyi samanlaisen ohjelman viime vuonna.

Irlannissa noin puolet 12-19-vuotiaista tytöistä ilmoitti ajoittain kamppailevansa varaa saniteettituotteista vuoden 2018 tutkimus lasten hyväntekeväisyysjärjestö Plan Worldwide.

Ja vaikka kampanjoijat kutsuivat suuren jälleenmyyjän osallistumista lupaavaksi, heidän mukaansa vielä on tehtävä enemmän köyhyyden taustalla olevien ongelmien ratkaisemiseksi ja nuorten parempaan koulutukseen kuukautisten suhteen.

“Jos jotain, se useless avaa keskusteluja, ja se on tärkeä asia”, rouva Hunt sanoi. “Tämä on ihmisarvokysymys.”

Kampanjoijat muualla ovat samaa mieltä.

Gabby Edlin, Isossa-Britanniassa toimivan hyväntekeväisyysjärjestön Bloody Good Periodin toimitusjohtaja, joka tarjoaa ja kampanjoi vapaa-ajan tuotteita, kertoi yritysten olevan mukana muutoksessa.

“Kenenkään ei pidä joutua velkaantumaan tai kamppailemaan rahasta jotain, joka on olennainen osa ihmisen elämää”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *