YK raportoi Yhdysvaltoihin suuntautuvien maahanmuuttajalasten nousun Meksikoon

Meksikon kaupunki – Meksikoon saapuvien ja Yhdysvaltoihin toivovien maahanmuuttajalasten määrä on kasvanut yhdeksän kertaa tämän vuoden tammikuusta maaliskuuhun, YK: n lastenrahasto ilmoitti maanantaina, ja maahan saapuu päivittäin keskimäärin 275 alaikäistä.

Meksikossa ilmoitettujen maahanmuuttajalasten määrä nousi maaliskuun lopussa 3500: een vuoden alun 380: sta Lastenrahaston tai UNICEFin mukaan. Luku sisältää Meksikon kansallisen maahanmuuttoinstituutin ja muiden virallisten lähteiden tietoja ja antaa yksityiskohtaisen kuvan kriisistä.

“Särkyin nähdessäni niin monien pienten lasten, myös vauvojen, kärsimykset Meksikon rajalla Yhdysvaltojen kanssa”, sanoi UNICEFin Latinalaisen Amerikan ja Karibian aluejohtaja Jean Gough viiden päivän vierailun jälkeen Meksikoon. , jossa hän kiersi Yhdysvaltojen pohjoisrajaa.

Alaikäisten virta on osa suurempaa maahanmuuttajakriisiä, joka on jättänyt amerikkalaiset virkamiehet kamppailemaan rajojen hallitsemisesta, ja Bidenin hallinto odottaa rajalla tänä vuonna enemmän pelkoa kuin kahden viime vuosikymmenen aikana.

Suurin osa maahanmuuttajista tulee Keski-Amerikasta pakenemaan köyhyyttä, väkivaltaa ja ilmastokatastrofeja, mukaan lukien kaksi voimakasta peräkkäistä hurrikaania joka tuhosi osia Hondurasista ja Guatemalasta viime syksynä.

Arviolta 275 Meksikoon päivittäin saapuvaa siirtolaislapsea sisältää sekä Keski-Amerikasta tulevat että Yhdysvaltoista Meksikoon karkotetut lapset, UNICEF: n mukaan.

YK: n virasto havaitsi, että monissa Meksikon turvakodeissa lapset edustivat vähintään 30 prosenttia maahanmuuttajaväestöstä. Puolet turvakotien lapsista matkusti ilman vanhempiaan, mikä on yksi suurimmista osuuksista Meksikossa koskaan UNICEFin mukaan.

“Suurin osa turvakodeista, joissa vierailin Meksikossa, ovat jo liian täynnä, eivätkä ne majoita kasvavaa määrää pohjoiseen muuttavia lapsia ja perheitä”, herra Gough sanoi.

Vaikka herra Biden – jota pidetään edeltäjäänsä ystävällisempänä maahanmuuttajille – on varoittanut maahanmuuttajia olla tekemättä matkaa, koska raja on suljettu, viesti ei ole tavoittanut Keski-Amerikan keskivertokansalaista. Ihmisten salakuljettajat Keski-Amerikassa ovat saalistaneet niitä, jotka ovat niin epätoivoisia tekemään vaelluksen, tarjoamalla palveluitaan ja sanomalla, että maahanmuuttajat otetaan tervetulleeksi Yhdysvaltoihin.

Raja ei kuitenkaan ole auki, ja monet maahanmuuttajat karkotetaan takaisin Meksikoon a liittovaltion järjestys, joka tunnetaan nimellä osasto 42, jonka esitteli Donald J. Trumpin hallinto, mutta Biden piti paikallaan. Määräyksessä perustellaan nopea karkottaminen terveystoimenpiteenä pandemian keskellä, jolloin Yhdysvallat voi täyttää velvollisuutensa turvapaikanhakijoita kohtaan.

Vaellus Keski-Amerikasta Meksikon läpi on työläs. Perheet ja ilman huoltajaa olevat alaikäiset kulkevat usein satoja kilometrejä jalkaisin useless saavuttaakseen Meksikon ja ryöstettynä, sieppasi lunnaita varten tai seksuaalisesti hyväksikäytetty ihmissalakuljettajat ja rikollisverkostot, jotka vaeltavat maahanmuuttajien käytäviä.

Lausunnossaan UNICEF vaati kansainvälistä yhteisöä lisäämään tukeaan Meksikolle, auttaakseen sitä laajentamaan suojaverkostoaan ja apua maahanmuuttajille.

YK: n virasto kehotti myös jäsenjärjestöjä lisäämään apua Keski-Amerikkaan, parantamaan siellä asuvien kansalaisten elinoloja, jotta heidän mielestään heidän ei tarvitse muuttaa. Tätä strategiaa noudattaa myös Bidenin hallinto, joka aikoo käyttää four miljardia dollaria seuraavan neljän vuoden aikana alueen kehitysohjelmiin.

“Keski-amerikkalaiset perheet eivät muutta, vaan pakenevat”, sanoi Gough.

“Paras tapa antaa maahanmuuttajaperheille hyvä syy pysyä yhteisöissään on sijoittaa lastensa tulevaisuuteen paikallisella tasolla”, hän lisäsi. “Todellinen lapsikriisi ei ole Yhdysvaltojen rajalla, se on Pohjois-Keski-Amerikan ja Meksikon köyhimmissä yhteisöissä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *