“Seuraa puoluetta ikuisesti”: Kiina suunnittelee kommunistisen syntymäpäivän Bashia

Kiinassa elokuvateattereita käsketään näyttämään isänmaallisia elokuvia, joiden otsikot ovat ”The Sacrifice” ja “The Purple Solar”. Joidenkin kaupunkien perusopiskelijoita käsketään luomaan maalauksia ja kalligrafiaa, joka ylistää “kiinalaista unta”. Bussit ja metrot lähettävät nationalistisia viestejä vallankumouksellisista sankareista.

Kiinan kommunistinen puolue valmistautuu isänmaalliseen ylellisyyteen juhlimaan 100-vuotista perustamispäivää 1. heinäkuuta. Virkamiehet pyrkivät ylikuormittamaan varmistaakseen, että muistojuhlat sujuisivat ongelmitta – ja lyödä kotiin viesti, jonka mukaan puolue yksin voi palauttaa Kiinan mitä Peking pitää maan laillisena paikkana globaalina voimana.

Vaikka suurin osa painopisteistä on menneisyydessä, puolueen satavuotisjuhlilla on merkittäviä vaikutuksia Kiinan tulevaisuuteen. Juhlat antavat Kiinan ylimmälle johtajalle Xi Jinpingille foorumin esitellä itseään a muuttava kuva parissa Mao Zedongin ja Deng Xiaopingin kanssa. Herra Xi, 67, on ohjailu pysyä vallassa loputtomiin, ponnistelut, jotka näyttävät olevan entistä kiireellisempiä uudena Yhdysvaltain presidenttinä rakentaa liittoutumia hillitä Pekingin vaikutusvaltaa.

“Meidän täytyy kouluttaa ja ohjata koko puoluetta jatkamaan voimakkaasti punaista perinnettä”, herra Xi sanoi äskettäisen 100-vuotisjuhlaa koskevassa neuvottelupuhelussa poliittisten johtajien kanssa Individuals’s Day by day -lehden mukaan.

Kiinalaiset virkamiehet käyttävät iskulausetta ”Seuraa puoluetta ikuisesti” trumpetti Kiinan vahvuus pandemian tuhoamassa maailmassa ja perustella puolueen tiukempi pito Kiinan jokapäiväisessä elämässä.

Uutismedia kiinnittää erityistä huomiota Kiinan taisteluihin äärimmäisen köyhyyden ja korruption torjumiseksi. Yliopistot ovat näytelmien asettaminen nuorista rakastajista, jotka on tapettu 1920-luvulla kommunistisen aktivisminsa vuoksi, ja valtion ylläpitämissä teattereissa herättää Mao-aikakauden oopperat.

Eteläisen Nanjingin kaupungin virkamiehet ovat tarjoamalla etu asukkaille, jotka haluavat osoittaa rakkautensa juhliin ennen suurta syntymäpäivää: ilmainen hääseremonia kesäkuussa 100 pariskunnalle (hotelli, meikki ja mekot mukana). Puolueen yli 91 miljoonaa jäsentä saa etusijan. Äskettäin avioparit voivat hakea.

Nanjingin virkamies Yan Dianjian sanoi puhelinhaastattelussa, että seremonian oli tarkoitus “lähettää kunnianosoitus puolueelle sen syntymäpäivänä. Hän sanoi, että juhlien iskulauseet ovat innoittaneet tapahtumaa useilla teemoilla, mukaan lukien näytelmä yhdellä herra Xin tunnusmerkeistä: “Muista aina alkuperäinen tehtäväsi. Rakkaus seuraa. “

Kun hallitus ajaa pomoa ja propagandaa vuosipäivän eteen, viranomaiset tehostavat samanaikaisesti erimielisyyksien rajoittamista. Siviiliministeriö johtaa “laittomia” voittoa tavoittelemattomia järjestöjä, mukaan lukien uskonnollisia ja sosiaalisia ryhmiä, vastaan ​​koko maata vastaan ​​pyrkimyksiä varmistaa “hyvä ympäristö” satavuotisjuhlalle.

Virkamiehet ovat myös varoittaneet seurauksista niille, jotka “vääristävät” puoluehistoriaa tai “häpäisevät” kommunistisankareita satavuotispäivän edessä. Kiinan kyberavaruuden hallinto, joka säätelee Internetiä, julkisti äskettäin verkkosivuston ja vihjepuhelimen kansalaisille raportoimaan “historiallisista nihilististä” ja kannusti yleisöä auttamaan juurtamaan pois ne, jotka “kieltävät edistyneen sosialistisen kulttuurin huippuosaamisen”.

Jiangsun itäisen provinssin virkamiehet pidättivät tässä kuussa 19-vuotiaan miehen ja syyttivät häntä kommenttien lähettämisestä Kiinalle Japanin Nanjingin miehityksestä ennen toista maailmansotaa.

Tällaisten erimielisyyksien vastainen kampanja heijastaa Kiinan ylimmän johtajan huolta, johon puolueen on tehtävä enemmän vahvistaa julkista uskollisuutta ja vahvistaa sen hallintaa yhteiskunnassa.

Xi on pitkään varoittanut, että kommunistihallinto voi hajota, jos puolue ei väitä valvontaa koko yhteiskunnassa, mukaan lukien yksityinen sektori, koulut ja tiedotusvälineet. Puolueen elimet kansallisella ja paikallisella tasolla isännöivät jäljennöksiä puolueiden historiasta. Kiinan armeijan virkamiehet sanovat käyttävänsä 100-vuotisjuhlaa “taottaakseen täydellistä uskollisuutta” puolueelle ja herra Xille.

“He ovat huolissaan romahduksesta milloin tahansa, että pieni protesti voi laukaista vallankumouksen lumivyöryn”, sanoi Pekingin poliittinen analyytikko Wu Qiang. “He ovat yrittäneet parhaansa mukaan poistaa kaiken melun, erimielisyydet ja vastalauseet.”

Xi: n hallitus näyttää hermostuneen puolueen perustamisen edes sata vuotta edeltäneistä äänistä. Viranomaiset poistivat äskettäin Kiinan entisen pääministerin Wen Jiabaon artikkelin useilta verkkosivustoilta selittämättä. Herra Wen kirjoitti Macaon sanomalehdessä julkaistulle kunnianosoitukselle äidilleen oikeudenmukaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tarpeesta Kiinassa.

Tilaisuus tarjoaa myös herra Xille mahdollisuuden projisoida vahvuutta globaalilla näyttämöllä. Kiinan puolue on nyt ylittänyt Neuvostoliiton kollegansa, ja siitä on tullut historian pisin hallitseva kommunistinen puolue. Puolueen virkamiehet ovat innokkaita edistämään Kiinan ylhäältä alas -järjestelmää mallina muille maille ja kilpailijaksi länsimaisen demokratian kanssa.

Kiinan kilpailu Yhdysvaltojen kanssa tulee olemaan voimakas alavirta puolueen suuressa juhlissa. Presidentti Biden kuvailee tarvettatodista demokratia toimii,”On pyrkinyt yhdistämään maiden liittouman vastustamaan Kiinan kovenevaa autoritaarisuutta. Monet kiinalaiset virkamiehet ja tutkijat uskovat, että Yhdysvallat yrittää estää Kiinan nousun.

“Kukaan ihminen ja mikään voima ei voi pysäyttää kiinalaisten marssia kohti parempaa elämää”, sanoo 100-vuotisjuhlan virallinen iskulause.

Puolueen tavoitteena on tarttua vuosipäivään saadakseen aikaan puolueen jatkuvan johtajuuden 2000-luvulla, kertoi puolueen johtaja David Bandurski. China Media Mission, Hongkongin yliopistoon liittyvä tutkimusohjelma.

“On selvästikin pyritty saamaan voimakas emotionaalinen vetoomus yhtenäisyydestä puolueen ympärillä Kiinan kehityksen ja sen nousun globaalina voimana”, herra Bandurski sanoi.

Satavuotisjuhla on myös kriittinen poliittinen omaisuus Xi, yksi Kiinan historian vaikutusvaltaisimmista johtajista. Herra Xi on siirtymässä lähemmäksi kolmannen viisivuotiskauden hakemista puoluekongressissa ensi vuonna. Vuonna 2018 juhlat raivasi tien jotta Xi pysyisi vallassa loputtomasti poistamalla aikarajat, jotka olivat toimineet johtajien tarkastuksena Maon ja Dengin jälkeen.

“Kumpikaan puoluepoliitikot tai kaupunkiväestö eivät ole innostuneita siitä, että hän luopuu kahden aikavälin rajasta, joten Xin on voitettava heidän tukensa ja poistettava mahdollinen oppositio”, sanoi Susan Shirk, Kalifornian yliopiston 2000-luvun Kiinan keskuksen puheenjohtaja. San Diego. Hän kutsui 100-vuotisjuhlaa “keskeiseksi osaksi” Xi: n kampanjaa uudeksi toimikaudeksi.

Herra Xi on jo tulossa suureksi keskustelulle virstanpylväästä. Hallituksen virkamiehet ovat puhuneet Xi Jinping -ajattelun, hänen poliittisen oppinsa, edistämisen tärkeydestä satavuotisjuhlan edessä. Herra Xi johtaa juhlia, jakaa mitalit esimerkillisille puolueen jäsenille ja pitää puheen.

Yrittäessään voittaa lisää seuraajia puolue infusoi populaarikulttuuria puheella satavuotisjuhlasta.

Televisioverkot julkaisevat vuosipäivään liittyviä dokumentteja ja näytelmiä, kutenMinning City, Suosittu sarja, joka kuvaa puolueen köyhyyden lieventämistä Ningxiassa, Luoteis-Kiinan alueella.

Hallitus on määrännyt tuhansia elokuvateattereita eri puolilla maata näyttämään propagandafilmejä vähintään kahdesti viikossa vuoden loppuun asti. Kiinan kansallisen elokuvahallinnon ilmoituksen mukaan paikallisten virkamiesten odotetaan mobilisoivan puolueen jäseniä ja muita osallistumaan esityksiin “parantamaan heidän sosiaalisia vaikutuksiaan”.

Paikalliset hallitukset kohtaavat Pekingin painostuksen ja pyrkivät kuumeisesti lisäämään puolueteemaisia ​​aktiviteetteja kalenteriin. Yritykset ilmoittavat työntekijöilleen juhlatilaisuuksien ulkopuolisille oppitunneille ja vierailuille kuuluisille vallankumouksellisille sivustoille.

“Olen väsynyt kuoliaaksi”, kirjoitti kommentaattori suositulle sosiaalisen median Weibolle. ”Minulla ei ole omaa aikaa huhtikuun loppuun mennessä. Tämä puolueen perustamisen satavuotisjuhla on niin hankala. ”

Albee Zhang osallistui tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *