Ranskan korkein oikeuslainsäädäntö Juutalaisen naisen tappaja ei kestä oikeudenkäyntiä

PARIISI – Ranskan korkein oikeus on päättänyt, että mies, joka tappoi juutalaisen naisen vuonna 2017 antisemitistisessä kiihkeydessä, ei voi olla oikeudenkäynnissä, koska hän oli akuutissa mielenterveyden deliiriumissa kannabiksen kulutuksensa vuoksi.

Kobili Traoré, joka on myöntänyt murhan ja on psykiatrisessa laitoksessa, voitti 65-vuotiaan Sarah Halimin, ennen kuin heitti hänet Pariisin asuntonsa ikkunasta itkemään “Allahu akbar”, tai Jumala on suuri, ja “Minä tapoin paholainen.”

Herra Traoré, joka oli tuolloin 27-vuotias, oli ollut huolissaan Halimin mezuzasta, joka “lisäsi raivostunutta vihapuhetta” yhden psykiatrisen raportin mukaan.

Yli neljä vuotta surman jälkeen annettu tuomio lopetti Ranskassa asian käsittelyn. Tuomio tuli sen jälkeen, kun alemman oikeusasteen tuomio hylkäsi oikeudenkäynnin, ja Halimi-perhe valitti asiasta. Presidentti Emmanuel Macron teki epätavallisen henkilökohtaisen puuttumisen pyytämällä tapauksen pitämistä tuomioistuimessa. Ranskan juutalaisyhteisön suuttumus on seurannut pitkään epäonnistunutta herra Traorén kokeilemista.

Ranskan juutalaisten instituutioiden edustajaneuvoston puheenjohtaja Francis Kalifat sanoi: “Vastedes maassamme voimme kiduttaa ja tappaa juutalaisia ​​täysin rankaisematta.”

Halimin lasten asianajaja Francis Szpiner sanoi, että oli “huolestuttavaa ja epäoikeudenmukaista”, että laissa ei oteta huomioon rikoksen takana olevaa “henkisen tilan alkuperää” – tässä tapauksessa herra Traorén huumeiden käyttöä.

Korkein oikeus, joka tunnetaan kassaatiotuomioistuimena, ei riitauta tosiseikkoja uudelleen. Se useless varmistaa, että alemmat tuomioistuimet ovat soveltaneet lakia oikein.

Tuomiossaan tuomioistuin totesi, että Ranskan lain mukaan “henkilö ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa, jos hän kärsi tapahtuman aikana psyykkisestä tai neuropsykisestä häiriöstä, joka on poistanut kaiken arvostelukyvyn tai hallinnan”.

Tuomioistuimen mukaan laissa, sellaisena kuin se on kirjoitettuna, ei tehdä eroa henkilön tilan syiden välillä. Jopa sellaista, joka herra Traorén tavoin joutuu harhaanjohtavaan tilaan vapaaehtoisen huumeiden käytön vuoksi, ei voida yrittää.

“Tuomari ei voi erottaa, missä lainsäätäjä on päättänyt olla tekemättä eroa”, tuomioistuin sanoi lausunnossaan.

Mutta Halimi-perheen toinen asianajaja Emmanuel Piwnica väitti, että laki oli tarkoitettu psykiatrisiin häiriöihin, “ei huumeiden tai alkoholin kulutukseen”. Tuomareiden tulisi hänen mukaansa tunnustaa, että “huumeiden käyttö ei voi olla peruste rikosoikeudellisen vastuuttomuuden väittämiselle”. Tai, toisin sanoen, korkeampi oleminen ei ole peruste hulluuden vetoomukselle.

Halimin naapuri Herra Traoré oli maahanmuuttaja Malista. Hän oli huumekauppias ja raskas kattilatupakoitsija, rikostutkinta havaitsi. Hän työnsi eläkkeellä olevan lääkärin ja kolmen lapsen äidin Halimin Pariisin Bellevillen kaupunginosan kolmannen kerroksen ikkunasta. On edelleen epäselvää, oliko hän jo kuollut hänen julmasta lyönnistään.

Ranskalaiset syyttäjät epäröivät alun perin kutsua rikosta antisemitistiksi, juutalaisyhteisön uudeksi vihan lähteeksi, jota käytettiin kiertämisessä, kun kyse oli heitä vastaan ​​tehdyistä rikoksista.

Lähes vuosi sen jälkeen, kun Halimi tapettiin, holokaustista selvinnyt, Mireille Knoll puukotettiin kuoliaaksi Pariisin asunnossaan, jota syyttäjänvirasto kutsui tapoksi, joka oli sidottu ”uhrin todelliseen tai oletettuun tiettyyn uskontoon kuuluvaan jäsenyyteen”. Tässä tapauksessa tappamisen luonne – viharikos – tunnistettiin nopeasti.

Jihadistit ovat toistuvasti kohdistaneet ranskalaisia ​​juutalaisia ​​viime vuosikymmenen aikana. Vuonna 2012 islamilainen ase, Mohammed Merah, ampui kolme lasta ja opettajan juutalaisessa koulussa eteläisessä Toulousen kaupungissa. Vuonna 2015 Amedy Coulibaly tunnisti asiakkaat juutalaisiksi Pariisin kosher-supermarketissa ennen kuin tappoi neljä heistä. Hän julisti murhansa ihmiset, joita hän vihasi eniten maailmassa: ”juutalaiset ja ranskalaiset”.

Herra Macron, joka on herkkä juutalaisyhteisön vihalle yksisusi-selityksille väkivallasta ja epäröi joissakin ranskalaisissa tiedotusvälineissä käyttää sanoja “antisemitisti” rikosten kuvauksessa, sanoi viime vuoden tammikuussa, että Halimin tapaus “Tarvitsee kokeilun.” Häntä moitittiin laajalti siitä, että hän ei kunnioittanut oikeusjärjestelmän riippumattomuutta.

Laissa on kritisoitu kritiikkiä, joka on antanut Traorén välttää oikeudenkäyntiä. “On mahdollista katsoa, ​​että nykyinen laki on epätyydyttävä”, sanoi tapauksen yksi syyttäjistä Sandrine Zientara. “Sen soveltaminen on johtanut tähän täydelliseen rankaisemattomuuteen.”

Halimin tapauksen lopputulokseen hänen mukaansa oli tullut “paljon käsittämätöntä”.

Kymmenet senaattorit, jotka reagoivat tapaukseen, ovat ehdottaneet lain tarkistamista siten, että psyykkinen häiriö ei voi vapauttaa henkilöä, jonka huumausaine on aiheuttanut levoton henkisen tilan.

Traoréa koskevista kolmesta psykiatrisesta raportista kaksi sanoi, ettei hän voinut ilmestyä oikeudessa, koska hänen henkinen henkinen tilansa oli “poistanut” hänen kykynsä erottaa rikoksesta. Kolmas, Daniel Zagury, sanoi, että hänen henkinen tilansa oli useless “muuttunut”, joten häntä voitiin syyttää.

“Herra Traorén rikos on kiihkeä, antisemitistinen teko”, Zagury kirjoitti.

Halimin perhe on sanonut voivansa hakea muutosta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka ratkaisee ihmisoikeuskysymyksiä Euroopassa, koska sen pyrkimys oikeudenmukaisuuteen Ranskassa on käytetty loppuun.

Simon Wiesenthalin keskuksen kansainvälisten suhteiden johtaja Shimon Samuels kutsui tuomiota “tuhoisaksi iskuksi”, joka hänen mukaansa “luo ennakkotapauksen kaikille viharikollisille yksinkertaisesti väittäessään hulluutta tai päättää tupakoida, pilkata tai pistää huumeita tai jopa juopua ennen rikosten tekemistä. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *