Raúl Castro eroaa Kuuban kommunistisen puolueen päälliköksi

Raúl Castro ilmoitti perjantaina luovuttavansa Kuuban voimakkaan kommunistisen puolueen johtamisen nuoremmalle sukupolvelle, “täynnä intohimoa ja antiimperialistista henkeä”, jättäen saarivaltiot ilman Castroa sen johtoon ensimmäistä kertaa yli 60 vuoden aikana.

Herra Castro, joka täyttää 90 vuotta kesäkuussa, toisti pitkään odotetun aikomuksensa eroaa puheessaan, joka aloitti kommunistisen puolueen kongressin perjantaina. Hänen odotetaan virallisesti eroavan ja ilmoittavansa korvaavansa ennen konferenssin päättymistä maanantaina.

Palvelettuaan kaksi toimikautta Kuuban presidenttinä, herra Castro erottui toimistosta vuonna 2018, korvataan hänen valitsemallaan seuraajalla, Miguel Díaz-Canel Bermúdez.

Kuuban johto ilmoittaa todennäköisesti lisäuudistuksista puolueiden kongressin aikana, jotta maa voidaan suunnata kohti sosialistista järjestelmää ja poiketa kovemmasta kommunistisesta mallista, joka ruokkii vallankumousta, joka toi herra Castron ja hänen veljensä Fidelin valtaan vuonna 1959.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *