“Olimme sokeita”: Tohtorin kertomus naisen J. & J: stä. Rokotteisiin liittyvä veritulppa

Tohtori Lipman sanoi, että kun ryhmä oli tutkinut hänen verinäytteitään, palaset alkoivat pudota paikalleen ja he tajusivat, että hänellä näytti olevan sama ongelma, jonka he tiesivät esiintyvän Isossa-Britanniassa ja Euroopassa sen jälkeen, kun potilaat olivat saaneet AstraZeneca-rokotteen, enimmäkseen nuorilla naisilla. He siirtyivät hepariinista toiseen verenohennuslääkkeeseen ja alkoivat noudattaa Britannian lääkäreiden antamia ohjeita, jotka olivat hoitaneet AstraZenecan saajia samanlaisella häiriöllä.

Toivoen lisätietoja tilasta ja mahdollisesta yhteydestä Johnson & Johnsonin rokotteeseen, tohtori Lipman soitti hätänumeroon Elintarvike- ja lääkevirastossa. Se oli viikonloppu, ja hän sanoi, että vastaaja kertoi hänelle, ettei kukaan ollut käytettävissä auttamaan ja että linja oli pidettävä auki hätätilanteita varten.

“Luulin, että tämä oli hätätilanne”, tohtori Lipman sanoi. “Hän ripustaa minut.”

Hän soitti takaisin kysyäkseen, miten päästä Johnson & Johnsonin rokotetta valmistavaan Jansseniin. Näitä tietoja ei ollut saatavilla, ja hän sanoi, että vastannut henkilö oli myös kertonut hänelle, että FDA ei voinut antaa neuvoja potilaan hoidossa.

FDA: n tiedottaja Stephanie Caccomo sanoi sähköpostiviestissä: “Tarkastelemme asiaa tarkemmin varmistaaksemme, että lääkärit, jotka kutsuvat FDA: ta apua, saavat etsimänsä avun.”

Tohtori Lipman sanoi, että hänen sairaalansa apteekkari oli toimittanut raportin verkossa tautien torjunnan ja ehkäisyn keskuksille huhtikuun alussa, mutta virasto ei ollut ottanut häneen yhteyttä kysyäkseen tapauksesta vasta tällä viikolla. Virasto kieltäytyi kommentoimasta, oliko se ollut yhteydessä tohtori Lipmaniin, Kristen Nordlundin tiedottaja sanoi sähköpostitse.

CDC: n neuvoa-antavan paneelin keskiviikkokokouksessa Johnson & Johnson ja viraston turvallisuusasiantuntija Dr.Thom Shimabukuro esittivät molemmat tiedot Nevadan nuoresta naisesta. Kokouksen jälkeen Nevadan virkamiehet antoi lausunnon sanomalla, että kokous oli ensimmäinen kerta, kun he saivat tietää tapauksesta omassa osavaltiossaan – he olivat aiemmin kertoneet yleisölle, ettei tapauksista ole ilmoitettu, ja kysyivät “liittovaltion kumppaneilta”, miksi valtiolle ei ollut ilmoitettu.

Nevadan sairaalassa interventio-radiologi kuljetti putken verisuonten läpi ja nuoren naisen aivoihin ja käytti laitetta verihyytymien imemiseen. Myöhemmin muodostui lisää hyytymiä, ja hän suoritti toimenpiteen uudelleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *