Kuinka monta Tyrannosaurus-rexiä on koskaan elänyt maan päällä? Tässä on uusi vihje.

Ennen kuin he olivat tappoi meteori, joka osui maapalloon 66 miljoonaa vuotta sittenTutkijat ovat laskeneet, että noin 20 000 aikuista ikonisesta hurjasta dinosaurus-saalistajasta – Tyrannosaur rex – vaelsi Pohjois-Amerikassa milloin tahansa, tutkijat ovat laskeneet.

Se ei ole tarkka luku, ja oikea kokonaismäärä voi olla paljon pienempi tai suurempi epävarmuustekijöiden, kuten kuinka kauan he elivät, kuinka nopeasti he kasvoivat ja kypsyivät, ja aineenvaihdunnan nopeuden vuoksi. Silti tutkimus, julkaissut torstaina Science-lehti, avaa ovet pitkään sukupuuttoon kuolleiden dinosaurusten tutkimiseen pidemmälle kuin mitä yksittäisistä fossiileista saadaan.

Luuston ominaisuudet voivat kertoa paljon eläimestä. Esimerkiksi ihmishammasa katsova voisi päätellä, että se soveltuu sekä kasvien että lihan pureskeluun, ja luuston muoto voi antaa arvion siitä, kuinka nopeasti ihminen voi juosta. Mutta fyysiset ominaisuudet eivät voi kertoa kuinka monta ihmistä asuu New Yorkissa.

“Tämänkaltaiset tutkimukset ovat ensimmäinen askel muinaisten ekosysteemien luomisessa”, kertoi Felisa A. Smith, New Mexico -yliopiston biologian professori, joka ei ollut mukana tutkimuksessa. “Meidän on siirryttävä pidemmälle kuin fossiilit löytyivät ja mihin laajempaan kuvaan: miten ekosysteemi toimi.”

Kalifornian yliopiston Berkeleyn integroivan biologian professori Charles R. Marshall, joka johti tutkimusta, sanoi, että työ alkoi hänen miettimään, kuinka harvinaisia ​​se oli pidettäessä T. rex-fossiilia?

“Oliko miljoona, miljardi, biljoona T. rexiä?” hän sanoi. Onko tämä yksi miljoonasta, yksi miljardista, yksi biljoonasta? Mistä ihmeessä voisimme tietää tämän numeron? Tiedämme kaikki, että fossiilit ovat harvinaisia, mutta kuinka harvinaisia ​​ne ovat? Ja niin se todella alkoi tuosta kysymyksestä. “

Joten hän ja hänen tutkimusryhmänsä opiskelijat alkoivat käyttää työkaluja, joita biologit käyttävät nykyaikaisiin eläimiin, ja soveltivat niitä dinosaurusten aikakauteen. Laskelmien ydin riippuu havainnosta, että pieniä eläimiä on paljon enemmän kuin isoja, että rotat ylittävät huomattavasti norsuja.

Elävien lajien osalta John Damuth, Kalifornian yliopiston Santa Barbaran biologi, keksi matemaattinen suhde, joka tunnetaan nyt nimellä Damuthin laki, eläimen keskimääräisen ruumiinpainon ja sen odotetun populaatiotiheyden välillä.

Suhde ei ole yleinen, mutta se pätee yleensä suurille eläinryhmille, kuten liskoille tai lihaa syöville nisäkkäille. Joten Tyrannosaurus rexin osalta heidän ei tarvinnut useless liittää dinosauruksen painoa – noin kuusi tonnia, antaa tai ottaa muutama – vaan myös johtaa muita numeroita laista.

Tähän sisältyy aineenvaihdunta. Dinosaurusten ei enää uskota olevan kylmäverisiä kuin nykypäivän liskot, mutta ne eivät todennäköisesti olleet yhtä lämminverisiä kuin nisäkkäät. Joten tohtori Marshallin ryhmä otti fysiologian lihaa syövien nisäkkäiden ja Komodo-lohikäärmeet. Heidän oli myös otettava huomioon epävarmuus siitä, missä dinosaurukset asuivat Pohjois-Amerikassa. Paleontologit eivät tiedä, rajoittuiko T. rexin alue alueelle, josta fossiileja on löydetty Yhdysvaltojen länsiosista ja Kanadasta, vai ulottui se muille paikoille, joilla oli samanlainen ilmasto tuolloin, Alaskasta itärannikolle.

Koska dinosauruksista on niin paljon tuntematonta, tutkijat eivät halunneet esittää yhtä lopullista vastausta, vaan tarjota rajoja sille, mitä heidän mielestään uskottava määrä olisi voinut olla. “Suurimman osan paleontologisista tiedoista en tiedä kuinka arvata lukua”, tohtori Marshall sanoi. “Mutta voin kertoa sinulle, mikä on hyvä minimi ja mikä hyvä.”

Laskelmat tuottivat todennäköisimmin pysyvän 20000 Tyrannosaurus rex-aikuisen populaation. Tämä osoittaisi harvaa jakautumista, joka vastaa kahta aikuista Washington DC: n kokoisella alueella

Mutta arvioon liittyvä epävarmuus oli hyvin laaja. Samat tietokonesimulaatiot osoittivat 97,5 prosentin todennäköisyydellä, että aikuisia oli vähintään 1 300, mutta enintään 328 000.

Tohtori Damuth kuvasi uutta paperia “hienoksi panokseksi”.

Hän lisäsi: “Useimpiin malliparametreihin liittyvistä epävarmuustekijöistä huolimatta paperilla on vankka laadullinen tulos.”

Jos 20000 lukua on oikea, T. rex käveli maapallolla sen 2,four miljoonan vuoden aikana, että koskaan olisi elänyt noin 2,5 miljardia aikuista.

Mutta jopa tohtori Marshallin mielestä 20000 on todennäköisesti pieni. “Vaikuttaa useless käsittämättömältä, että voit kestää pari miljoonaa vuotta näiden muutamien ihmisten kanssa”, hän sanoi. “Tarvitset useless kamala rutto tai jotain ja olet poissa.”

Hänen mukaansa väestö olisi voinut olla kymmeniä tuhansia tai ehkä 100 000 tai 200 000. Suuri osa epävarmuudesta on se, että Damuthin laki ei ole ehdoton. Jaguarit ja täplihyeenat ovat molemmat lihaa syöviä nisäkkäitä samankokoisia, mutta hyeenien populaatiotiheys on noin 50 kertaa suurempi.

“Näiden menetelmien käyttö on todella jännittävä osa”, sanoi Peter Makovicky, paleontologi Minnesotan yliopistosta, joka ei ollut mukana tutkimuksessa. “En usko, että monet meistä, jotka ovat eräänlaisia, luultavasti luustoon keskittyviä paleontologeja, ovat ajatelleet tämän olevan mahdollista, mutta mielestäni se on siinä mielessä todella silmänavainen.”

Tohtori Makovicky sanoi lukiessaan lehteä ja aloitti tänään suurten saalistajaeläinten populaatioiden vertaamisen arviolta 20 000 T. rexes -arvoon. “Luonnossa on alle 4000 tiikeriä, vielä joitain leijonia”, hän sanoi. “Se ei kuulostanut suurelta numerolta, mutta se ei todellakaan ole niin pieni.”

Tutkimuksessa ei yritetty laskea nuorempia T. rexejä. Viime vuosina tutkimukset viittaavat siihen nuoret olivat melkein kuin eri lajeja. Vaikka fossiileja on saattanut olla enemmän kuin aikuisia, on löydetty useless vähän fossiileja, mikä osoittaa, että suurin osa selviytyi tästä elinkaaresta tai että nuorten luut eivät todennäköisesti säilyneet.

Tohtori Marshallille hän pystyi myös saamaan vastauksen kysymykseen, jonka hän aloitti: Useless noin yksi 80 miljoonasta T. rexistä, jotka koskaan olivat olemassa, fossiilisivat, vaikka väkirikkaimmilla alueilla lukumäärä saattaa olla jopa yksi 16 000: sta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *