Hongkongin tuomiot Jimmy Lai, muut demokratiaa kannattavat henkilöt, vankilaan

HONG KONG – Demokratiaa suosiva tiedotusvälineiden edustaja Jimmy Lai ja useat Hongkongin tunnetuimmista oppositiokampanjoista tuomittiin perjantaina kahdeksan – 18 kuukauden vankeuteen luvattoman rauhanomaisen mielenosoituksen järjestämisestä.

Vastaajien kannattajien mukaan syytteeseen asettaminen on viimeisin merkki perustavanlaatuinen muutos jonka Peking on pyrkinyt määräämään Hongkongille. Viime aikoihin asti, kaupunki oli pitkään ollut sananvapauden linnake. Lauseet lähettävät nyt erehtymättömän viestin, jonka mukaan aktivismilla on vakavia riskejä jopa kansainvälisesti tunnetuimpien oppositiohahmojen kohdalla.

Tuomioistuin tuomitsi 73-vuotisen Lai-lehden, media-magnatin, joka perusti aggressiivisesti demokratiaa kannattavan Apple Every day -lehden, 12 kuukauden vankeuteen. Martin Lee, 82-vuotiaalle lakimiehelle, jota kutsutaan usein Hongkongin “demokratian isäksi”, määrättiin 11 kuukauden vankeusrangaistus, mikä tarkoittaa, että hän välttäisi joutumista rintojen taakse, ellei häntä tuomita uudesta rikoksesta seuraavien kahden vuoden aikana .

Kiinan hallitseva kommunistinen puolue on pitkään pitänyt herra Leeä ja herra Laiota piikkeinä puolellaan, ja lauseiden avulla Peking voi nyt heittää heidät rikollisiksi, mikä vahvistaa sen vastustusta ulkomaiseen kritiikkiin ja Yhdysvaltojen asettamiin sanktioihin vastatoimien jälkeen. Hong Kong.

Lausunnot ovat viimeisin laajentuminen laajemmissa sortotoimissa, jotka ovat käytännössä vaimentaneet poliittisen opposition ja lamauttaneet sen näkymät.

Kymmenille demokratiaa kannattaville poliitikoille asetetaan kumouksellisia syytöksiä tiukan kansallisen turvallisuuslain nojalla. Kiinalla on uudistanut Hongkongin vaalijärjestelmää että vahvistaa Pekingin kannattavan laitoksen otetta päällä. Protestit ovat olleet pitkälti kiellettyjä pandemian aikana, ja itsesensuuri mediaan ja taiteisiin on voimakasta virallinen paine, on kasvava huolenaihe.

Kuukausien aikana vuonna 2019, satoja tuhansia ihmisiä liittyi hallitustenvastaisiin mielenosoituksiin yhdessä suurimmat haasteet vuosikymmenien ajan kommunistipuolueelle. Perjantaina määrätyt rangaistukset, jotka lisätään jo erimielisyyksiä vastaan ​​toteutettuihin toimenpiteisiin, todennäköisesti ovat rauhallinen osallistuminen tällaisiin mielenosoituksiin tulevaisuudessa.

“On hyvin selvää, että lähestymistapa on muuttunut radikaalisti, ei pelkästään tuomioistuinten ja poliisin toimesta”, kertoi Sharron Quick, mediaoikeuden lehtori Hongkongin yliopistosta. ”Painopiste on pelotteessa; painopiste on rangaistuksessa. Ja suurissa kokoonpanoissa riski on erittäin suuri. “

Vastaajia syytettiin marssi 18. elokuuta 2019, joka seurasi kokoontumista Victoria Parkissa Hongkongin saarella. Poliisi oli sallinut puiston järjestämisen, mutta viranomaiset eivät aikaisempien mielenosoitusten väkivaltaan vedoten olleet hyväksyneet mielenosoittajien suunnitelmia marssia sen jälkeen noin kahden mailin pääkonttoriin.

Sadat tuhannet kokoontuivat kesäsateeseen. Ja kun syytetyt marssivat ulos puistosta mielenosoituksen jälkeen, lipun takana, joka tuomitsi poliisin voimankäytön mielenosoitusten aikana, väkijoukko seurasi. Vaikka syyttäjä myönsi, ettei väkivaltaa ollut tapahtunut, lukuun ottamatta yhtä mielenosoittajaa, joka potkaisi liikennekartioita, he mainitsivat tuon ajan jännittyneen ilmapiirin, vihalla korkealle poliisille ja laajalle levinneille liikennehäiriöille syytteiden tukemisessa.

Mr. Lee, joka oli kaupungin ensimmäisen demokratiaa kannattavan puolueen perustaja ja auttoi myös alueen perustuslain laatimisessa, on tehnyt elämästään kansalais- ja poliittisten oikeuksien puolustamisen Hongkongissa. Hän on matkustanut ympäri maailmaa, mukaan lukien monet matkat Washingtoniin, lobbaamaan tätä syytä. Tällainen kansainvälisesti keskitetty aktivismi on nyt kielletty kansallisen turvallisuuden lain nojalla.

Mediamoguli Mr.La salakuljetettiin Hongkongiin Method-Kiinasta lapsena ja työskenteli tehdasmiehestä vaatetusyrityksen magnoon. Sitten hän pani rikkautensa ristiretkeläisiin, tabloid-tyyppisiin julkaisuihin, jotka ovat kritisoineet jyrkästi Pekingin ja Hongkongin viranomaisia.

Laiille kohdistuu myös petostapaus ja syytteet turvallisuuslain mukaan salaisesta yhteistyöstä ulkomaisen valtion kanssa väitetysti vaatien sanktioita Hongkongia vastaan. Perjantaina pidetyssä erillisessä kuulemistilaisuudessa syyttäjät lisäsivät vielä kaksi kansallista turvallisuutta koskevaa syytettä syyttäen Laiia salaliitosta kumouksellisuuteen ja oikeuden estämiseen.

Laittomassa kokoontumistapauksessa tuomioistuin hylkäsi puolustuksen väitteet siitä, että mielenosoituksen jälkeen kulkue oli välttämätön mielenosoittajien auttamiseksi poistumaan tungosta puistosta tai että väkivallattomasta marssista mahdollisesti annettu vankeus loukkaisi oikeutta sananvapauteen ja kokoontumiseen. perinteisesti suojattu Hongkongissa.

Tuomari Amanda Woodcock sanoi 1. huhtikuuta, että vaikka Hongkong tunnustaa oikeuden rauhanomaiseen kokoontumiseen, laki asettaa rajoitukset turvallisuuden, järjestyksen ja muiden oikeuksien varmistamiselle. Pidättäytyminen syytteestä useless siksi, että mielenosoitus oli rauhallinen, ”laki ei antaisi hampaita eikä pilkkaa sitä”, hän kirjoitti päätöksessään.

Leung Kwok-hung, aktivisti, tuomittiin 18 kuukauteen vankilaan, mikä on ankarin rangaistus. Työvoiman johtaja Lee Cheuk-yan sai 12 kuukauden rangaistuksen ja aktivisti Cyd Ho kahdeksan kuukautta. Albert Ho ja Margaret Ng, kaksi tunnettua asianajajaa, saivat molemmat ehdollisen rangaistuksen. Kaikki syytetyt lukuun ottamatta Laiia olivat palvelleet Hongkongin lainsäätäjässä.

Rouva Ng, joka puhui tuomioistuimelle ennen tuomion antamista, sanoi uskovansa, että oikeusvaltioperiaatetta on puolustettava paitsi tuomioistuimissa ja lainsäätäjässä myös liittymällä mielenosoitusta valitseviin ihmisiin.

“Kannatan lain hyvää palvelijaa, mutta kansan ensimmäinen”, hän sanoi. “Sillä lain on palveltava kansaa, ei kansaa.”

Vastaajille oli määrätty jopa viisi vuotta vankeutta luvattoman kokouksen järjestämisestä ja osallistumisesta siihen.

Lai, Lee Cheuk-yan ja Hongkongin demokraattisen puolueen entinen puheenjohtaja Yeung Sum tunnustivat viime viikolla syyllisyytensä laittomasta kokoonpanosta johtuvaan toiseen syytökseen, joka liittyi erilliseen marssiin 31. elokuuta 2019. Sinä päivänä mielenosoitukset siirtyivät laajalle levinneeksi väkivallaksi.

Herra Lai, kirjeellä tällä viikolla kollegoilleen Apple Every day -sivustolta, käski heidän olla varovaisia, koska “sananvapaus on nyt vaarallista työtä”.

“Hongkongin tilanne muuttuu yhä kylmemmäksi”, hän kirjoitti. “Aika hajoaa edessämme, ja siksi meidän on aika seisoa korkealla.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *