Tee tie matkatoimistoille. Uudelleen.

Nicole Piatak, lastenhoitaja Stow’sta, Ohio, aloitti yhteistyön Ms Bendelin kanssa syksyllä 2019 suunnitellakseen kuherruskuukautensa, kuuden päivän matkan Havaijille, lokakuussa 2020.

“Rakastan matkustamista ja seikkailua, mutta suunnittelu voi olla minulle erittäin ylivoimainen ja uuvuttava”, 27-vuotias Piatak sanoi.

Kun Havaiji sulki viime vuonna rajansa turistien edessä, neiti Bendel otti ohjat uudelleen matkansa tammikuuhun.

“Kerran kahdesti kuukaudessa kuulin häneltä päivityksiä Havaijin tilanteesta”, rouva Piatak sanoi rouva Bendelistä. “Olin niin järkyttynyt, että emme voineet mennä lokakuussa, ja hän useless otti kaiken pois lautaseltani.”

Vaikka näkymät vuodelle 2021 ovat lupaavampia, matkatoimistot jatkavat edelleen vuoden 2020 tuhoa. ASTA: n mukaan keskimääräinen toimisto näki viime vuonna yrityskraatterin 82 prosenttia ja lomautti noin 60 prosenttia henkilöstöstään.

“Muutaman ensimmäisen kuukauden aikana matkailuneuvojat murtivat rystyinsä, saivat kuulokkeet päälle”, kertoi ASTA: n vanhempi viestintäjohtaja Erika Richter. “He olivat päät alaspäin, saivat ihmiset kotiin. Nyt, muista, heille ei maksettu palkkoja. “

Varausmaksut, jotka voivat vaihdella 25 dollarista noin 100 dollariin matkan tyypistä ja monimutkaisuudesta riippuen, edustajat ansaitsevat yleensä palkkioita risteilyyrityksiltä, ​​hotelleilta, matkanjärjestäjiltä, ​​joskus lentoyhtiöiltä, ​​usein kuukausia sen jälkeen, kun asiakas on ottanut todelliset matkat . Kun ihmiset eivät ole matkalla, edustajat eivät ansaitse paljon rahaa, jos sellaista on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *